Mutatjuk, hogyan dönts a személyi kölcsön felvételéről!

Mutatjuk, hogyan dönts a személyi kölcsön felvételéről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-28 Frissítve: 2021-09-01
 

Napjaink egyik legnépszerűbb hitelformája a személyi kölcsön, ami elsősorban az alacsony kamatok és a szabad felhasználás számlájára írható. Igen ám, de mint minden pénzügyi döntést, ezt is érdemes alaposan átgondolni a legjobb választás érdekében. Tipikusan a következő pontokon érdemes végigmenned: mi a konkrét hitelcélod, mekkora lenne az a törlesztő, amit elbír a jövedelmed, vagy éppen milyen feltételeket tudsz teljesíteni a kedvezőbb kamat érdekében?

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Mi a hitelcélod, mennyi pénzre lenne szükséged?

Legelőször is tisztáznod kell, hogy miért lenne szükséged a személyi kölcsönre. Mivel szabadon felhasználható így gyakorlatilag bármilyen felhasználási cél szóba jöhet, legyen szó a tartós fogyasztási cikk vásárlásról, az esküvőről, vagy lakásfelújításról. A hitelcélod nyilvánvalóan meghatározza azt is, hogy mekkora hitelösszegre lehet szükséged. Úgy számolhatsz, hogy a személyi kölcsön összege pár százezertől 7 millió forintig terjedhet.

Természetesen bármekkora összegről legyen szó, mindig csak kellő megfontolás után érdemes döntést hoznod. Át kell gondolni, hogy a hitelből vásárolt dolog tényleg létfontosságú-e, vagy esetleg még várathat magára.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyire terhelhető le a büdzséd, mekkora törlesztőt tudsz bevállalni?

A jövedelem nagysága egyértelmű módon befolyásolja a személyi kölcsön kondícióit, ugyanakkor a 10% körüli hitelkamat alacsonyabb kereset mellett is elérhető A banki gyakorlat alapján, ha egyéb adósságod nincsen jellemzően a jövedelmed 35-40%-a lehet a hitel havi törlesztője, egy 200 ezer forintos jövedelemnél például akár havi 80 ezer forint is.

Ugyanakkor a saját kiadásaidat és költekezési szokásaidat csak te magad ismered, és ennek fényében kell eldöntened, mennyi tudsz havonta a hitelre fordítani. Érdemes megnézni, hogy a jövedelmed mekkora részét tudod a hó végén a számlán meghagyni, vagy adott esetben eljátszani a gondolattal, hogy mennyire tudod meghúzni a nadrágszíjat.

Gondolnod kell arra is, hogy az aktuális jövedelmi helyzeted meddig tudod fenntartani. Elképzelhető olyan élethelyzet, amikor a törlesztési képességed visszaesik, viszont ilyenkor is fizetni kell a hitelt. Ráadásul gondolni kell a jövőre is, például, hogy szeretnél-e lakáshitelt felvenni. Egy régebben felvett kölcsön ronthatja a későbbiekben a hitelfelvételi esélyeidet, hiszen csökkenti a figyelembe vehető jövedelmed.

Személyi kölcsön kalkulátorunkkal pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönre számíthatsz! Ráadásul a Bankmonitor kollegái segítenek eligazodni az ajánlatok között, hogy a lehető legjobb döntést tudd meghozni!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

A bankváltás is belefér a kedvezőbb kamatért?

Az emberek döntő többsége ragaszkodik az aktuális bankjához, ugyanakkor amellett, hogy egy bankszámlaváltásnak is vannak előnyei, a személyi kölcsönöknél is szemmel látható a hatás. Lehet, hogy egy másik banknál éppen 3-4%-os kamatkedvezményt is kaphatsz, ami a hitelösszegtől függően törlesztőben is több ezer forintot jelent.

Így el kell dönteni, hogy hajlandó vagy-e bankot váltani, és odautaltatni a jövedelmed is. Ez igényelhet többlet ügyintézést, hiszen például át kell variálni a korábban beállított csoportos beszedési megbízásokat (az egyszerűsített bankváltás erre gyógyír lehet), vagy a munkahelyeden jelezni a bankszámlaváltást. A jövedelem érkeztetésén túl a bankok az aktív számlahasználatot is elvárhatják, ami bizonyos megbízások teljesülését jelenti a számlán (például csoportos beszedési megbízás). Természetesen összességében is érdemes megnézni, hogy mennyibe kerül a bankolás.

Milyen gyorsan van szükség a pénzre?

Általánosságban elmondható, hogy a személyi kölcsön alacsony dokumentációs és ügyintézési igénnyel lezavarható. A választott banktól függően 3-5 napon belül a számládon lehet a pénz, sőt adott esetben egy online igényléssel az átfutási idő akár néhány órára is lerövidíthető. Persze ha nem szűkös az idő inkább megéri alaposan szétnézni a személyi kölcsön ajánlatok között, hiszen ezáltal jelentős összeg spórolható meg.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés