Betöltés
loading

Nagyon hasznos egy vállalkozásnak a folyószámlahitel. Hát még, ha kamatmentes is!

Cégvezetőként vagy vállalkozóként biztosan több okot is fel tudnál sorolni, hogy miért hasznos a folyószámlahitel egy cég számára. A Rapid hitel esetében azonban verhetetlen az 5 napos hitelbírálati idő, ráadásul az első évben a kamat és a rendelkezésre tartási díj is 0%.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a vállalati bankszámla kalkulátorunk.

Miért jelent versenyelőnyt egy céges folyószámlahitel? Például azért, mert a vevői fizetési határidők és a beszállítók számláinak rendezése időben nem feltétlenül van összhangban, ami könnyen likviditási problémákat okozhat. A likviditási nehézségek pedig megakaszthatják a vállalkozás működését, csökkentve a bevételt és persze a profitot. Hogyan segít ebben egy folyószámlahitel? Olyan ez, mint egy védőháló, amihez a vállalkozás bármikor hozzányúlhat, így a cég működése akkor is zökkenőmentes, ha a vevők esetleg hosszabb fizetési határidőket várnak el.

Van más haszna is. Egy vállalkozás esetében nagyon fontos, hogy az anyagok és eszközök beszerzését ne akassza meg semmi, különösen a forráshiány. Egy folyószámlahitel-keret erre is megoldást nyújt, hiszen szabadon hozzáférhető forrást biztosít akár készletfinanszírozásra is.

Nem elhanyagolható érv az sem, hogy a meglévő hitelek minden esetben rontják a vállalkozás mérlegét, ráadásul egy további hitelfelvételnél a banki minősítés szempontjából is negatív a hatásuk. A céges folyószámlahitel ebből a szempontból igazi svájci bicska, hiszen ha nincs rá szükség, akkor a keret kihasználatlanul „pihenhet”, ilyenkor pedig nem kell nyilvántartani a cég főkönyvében, mint ahogy a KHR-ben sem szerepel. Vagyis, mintha nem is létezne. Az előbbi a mérlegadatok miatt fontos, míg az utóbbi azért, mert így a hitelkeret nem érinti hátrányosan a vállalkozás hitelképességét. Például, ha egy cég 2019-ben visszatölti a hitelkeretét, akkor 2020-ban már anélkül igényelhet banki finanszírozást, hogy a keret a banki minősítését (scoring) befolyásolná.

Bankmonitor TIPP: érdemes lehet év vége előtt a keretet feltölteni, ha van rá mód!

Az egészben pedig az a legjobb, hogy a Rapid hitel esetén, az első 12 hónapban a kamat és a rendelkezésre tartási díj egyaránt 0%, ami azt jelenti, hogy hitelkeret felhasznált és ki nem használt részére nem számolnak fel sem kamatot, sem rendelkezésre állási díjat.

Vannak azonban dolgok, amelyek alapvetően befolyásolják a Rapid hitel pénzügyi előnyének kihasználását. Ezekben segíthetnek a Bankmonitor szakértői!

1. Mint minden folyószámlahitel igénylésekor, a Rapid hitel esetében is szükség lesz arra, hogy a vállalkozás bankszámlát nyisson. Ez esetben árbevétel függő, hogy melyik számlacsomag lesz a legkedvezőbb, a jó választás pedig jelentős megtakarítást jelenthet.

2. A vállalkozói hitelek döntő többségének feltétele, hogy egy bizonyos pénzügyi múlttal már rendelkezz, hiszen a bank ez alapján tudja csak eldönteni, hogy hitelezhető vagy-e. Sok esetben ez azt jelenti, hogy vállalkozásnak rendelkeznie kell egy teljes lezárt évvel, azonban jelen esetben legalább 18 hónapja kell, hogy működjön. 

3. Rapid hitel igénylése esetén a bírálat 5 nap, ami azt jelenti, ha minden szükséges dokumentumot a bank rendelkezésére bocsátasz, akkor a hiteligény akár 2 hét alatt befejeződhet, és megkaphatod az igényelt hitelkeretet.

A hitel igénylésével kapcsolatban kérd szakértőink segítségét, akik 24 órán belül felveszik veled a kapcsolatot, és segítenek a továbbiakban:

Kérj segítséget szakértőnktől!
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
megtakarítás

Sok lakáshitel havi törlesztője csökkenhet augusztustól

Az MNB az alapkamatot július 22-vel 0,6%-ra csökkentette, a változás hatása pedig már augusztustól érzékelhető lesz a változó kamatozású lakáshiteleknél. A Bankmonitor.hu számításai szerint egy augusztusban átárazódó, 8 millió forint...

Változik szeptembertől az idősek hitelezhetősége

Szeptember 1-től a bankok már nem utasíthatják el automatikusan az idősek hitelkérelmét, arra hivatkozva, hogy már elérték az általuk meghatározott maximálisan életkort – derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss...

Nagyon sokan kötnek most hitelfedezeti biztosítást

Az OTP Bank legfrissebb kutatása szerint a magyarok három irányban gondolkoznak, ha anyagi biztonságukról van szó: megtakarítás, költség-kontroll és biztosítás. A megkérdezettek kétharmada a koronavírus járvány miatt jobban odafigyel a...

Blogajánló
  • alapblog Ott van a probléma, ahol nincsenek tüntetők

    Megjelentek az évtizedek óta zajló globális értékrend kutatás, a World Value Survey 7. sorozatának első részadatai, még nincs minden ország feltöltve. Főleg az Amerikában, de... The post Ott van a probléma, ahol nincsenek tüntetők appeared first on alapblog.