loading
Hírdetés

Ne legyél rest pénzt spórolni!

szerző: Singer Zoltán

A személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás talán sosem volt aktuálisabb téma, mint manapság. Az aktuálisan igényelhető hitelek kamatai az előző évekhez, évtizedekhez képest sokkal alacsonyabbak. A korábban felvett, rosszabb kondíciókkal rendelkező hiteleket mindenképp érdemes minél olcsóbbal kiváltanod! Ne késlekedj! Kezdd el minél előbb megtakarítani azokat a pénzeket, amelyeket a túl drága hiteleid miatt most feleslegesen fizetsz ki a bankodnak! Lépj addig, amíg a bankoknál 7-8%-os teljes hiteldíj mutató mellett elérhető személyi kölcsön ajánlatokkal találkozol!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Mostani írásunkban bemutatjuk, hogy az egyes hiteltípusok személyi kölcsönnel történő kiváltása hogyan történik, és mire kell figyelned, amikor elérkezik a nagy alkalom. Kezdjük a sokakat érintő hitelkeret típusú hitelekkel, melyek közé tartoznak például a folyószámlahitelek és a hitelkártyák.

Hírdetés

Hírdetés

Folyószámlahitel („A” hitel) kiváltása

Ezt a hiteltípust néhány bank ki sem váltja, azonban a legtöbb banknál nincs akadálya a kiváltásnak. Folyószámlahitelnél az ügyfélnek kell gondoskodnia a bankszámlájához kapcsolódó hitelkeretének megszüntetéséről. Ha ez nem történik meg, akkor a hitelkeret 5%-ának megfelelő összeggel bele fog számítani a jövedelem terhelhetőségébe. Ez azt jelenti, hogy akinek 100 ezer Ft hitelkerete van, azt a JTM korlátba 5 ezer Ft havi összeggel számítja bele az a bank, amelyiknél a személyi kölcsön igénylése megtörténik. Folyószámlahiteled kiváltása esetén a legtöbb bank nemcsak a fennálló tartozásodat, hanem az egész hitelkereted összegét kiváltja.

Hitelkártya kiváltása

Előfordul, hogy valamelyik bank nem váltja ki a hitelkártyás keretedet. Hitelkártyánál az ügyfélnek kell gondoskodnia a hitelkeretének megszüntetéséről. Ha ez nem történik meg, akkor a hitelkeret 5%-ának megfelelő összeggel bele fog számítani a jövedelmi terhelhetőségbe. Ez azt jelenti, hogy akinek 100 ezer Ft hitelkerete van, azt a JTM korlátba 5 ezer Ft havi összeggel számítja bele az a bank, amelyiknél a személyi kölcsön igénylése megtörténik. Hitelkártyád kiváltása esetén a legtöbb bank nemcsak a fennálló tartozásodat, hanem az egész hitelkereted összegét kiváltja.

Ha érdekelnek a hitelkártya ajánlatok, használd a Bankmonitor Hitelkártya kalkulátorát!

Személyi kölcsönnel érdemes lehet kiváltani meglévő személyi kölcsöneidet és a nem 0%-os THM-ű áruhiteleidet egyaránt. A személyi kölcsön és az áruhitel nem hitelkeret típusú, hanem havi törlesztésű hiteltípusok. Kiváltásuk esetén a bank nem az egész hitelösszeget, hanem csak a fennálló tőketartozásodat váltja ki.

Személyi kölcsön kiváltása

A személyi kölcsönödet mindegyik bank kiváltja, azonban azt is érdemes tudni, hogy a nemrég igényeltek (6 hónapon belülieket) ez alól kivételt jelenthetnek. Kiváltásakor a bank nem az egész hitelösszeget, hanem csak a fennálló tőketartozásodat váltja ki.

Ha érdekelnek a személyi kölcsön ajánlatok, használd a Bankmonitor részletes személyi kölcsön kalkulátorát, vagy az alábbi egyszerűsített kalkulátort!

[personal_loans_scoring]

 

Áruhitel kiváltása

Az áruhiteleket minden bank azonnal kiváltja. Így nem érdemes várnod, ha nem úgynevezett 0%-os THM-ű ingyenhiteled van.

Milyen esetekben lehetséges a hitelkiváltás?

  1. KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) lekérdezés alapján dönti el a bank, hogy kiváltja-e a hiteleinket.
  2. Több esetben a fennálló tartozásodat is kell igazolnod.
  3. Egyes bankoknál a hitelkeretek megszüntetéséről is kell az igényléskor igazolásokat leadnod, melyeket azoknál a bankoknál kell beszerezned, ahol a korábbi kereteket megszünteted.

Mire számíthatsz, ha nem úgy intézed el a hitelkiváltásodat, ahogy az ezt lehetővé tevő bank elvárja tőled?

Vannak esetek, amikor az ügyfél nem szünteti meg a kiváltandó hitelkeretét. Egyes bankoknál ilyenkor az igénylés zátonyra fut, de vannak olyan pénzintézet is, amely büntetőkamatot alkalmaz, azaz ilyen esetben 2-4%ponttal megemeli a hitelkamatot.

Korábban is írtunk már a személyi kölcsönök folyamatairól. Hitelkiváltást és hiteligénylést bemutató, személyi kölcsönnel foglalkozó cikkeinkből megtudhatod, hogy a hitelkiváltás miért hasznos számodra, illetve azt is, hogy a hiteligényléskor milyen feltételeknek kell megfelelned. A személyi kölcsönnel történő hitelkiváltásról szóló korábban megjelent cikkeinket ittide kattintva és itt is olvashatod, míg a kölcsönigénylésről itt és itt találhatsz információkat!

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés