loading

Ne zavard a főnököt! Ezeken agyal most

Meghatározó üzleti és beruházási döntések, pályázati pénzek, támogatások igénylése, kedvező fejlesztési hitelek kiválasztása. Csak néhány fontosabb terület azok közül, amelyek során egyre tudatosabb tervezés, ugyanakkor óvatos optimizmus jellemzi a hazai kisvállalkozások vezetőit – állapítja meg az UniCredit Bank saját ügyfelei körében végzett kutatása.

Nem panaszkodnak a cégvezetők: derűlátó várakozások

A bank által megkérdezett 820 cégvezető többsége elégedett volt a tavalyi eredményekkel és a jövőbeli várakozásaik is pozitívak. A női vezetők kevésbé optimisták, ők jellemzően rosszabbnak ítélik meg az iparáguk jelenlegi helyzetét, mint a férfi kollégáik. A budapesti régióban volt a legmagasabb a stagnálást jelző cégek aránya, továbbá a betéti társaságok vezetői még várják a fejlődés beindulását. Elsősorban a dunántúli cégvezetők voltak elégedettek a vállalkozásuk teljesítményével, mellettük leginkább a részvénytársaságok vezetői fogalmaztak meg pozitív várakozásokat a jövőt illetően.

A Te főnököd kire hallgat?

A meghatározó döntések meghozatalakor a felmérésben résztvevő cégvezetők zöme elsősorban a saját üzleti tapasztalataira támaszkodik, különösen az évtizedes múltra visszatekintő gazdasági társaságok vezetői. A férfi vezetőknél 87%, a nőknél 77% ez az arány. A több szempontra támaszkodó tudatosabb döntéshozatali stílus a saját tapasztalatok és az elvégzett piackutatások eredményének hatékony ötvözését jelenti. Ez különösen a fiatal cégek vezetőire, a női cégvezetőkre, az informatikai és kommunikációs vállalkozásokra, valamint a magasabb (400-700 MFt/év) árbevételű társaságokra jellemző. Minden hatodik cégvezető tartja hasznosnak és veszi figyelembe a sajtóban közzétett felméréseket, a szakmai intézmények kutatásait és a szakmai rendezvényeken szerzett információkat az üzleti döntéseik meghozatala során.

Üzleti tervek, beruházások, finanszírozás

A válaszadó cégvezetők több mint háromnegyede kedvezően nyilatkozott az elmúlt év eredményeiről, várakozásaik szerint az előttünk álló években tovább erősödhet a vállalkozásuk. Az optimista válaszadók a cégük eredményei mellett az ágazatuk teljesítményével is elégedettek, az informatika és a feldolgozóipar területén átlag feletti fejlődésre számítanak és új beruházások elindítását tervezik a cégvezetők.

Ha tanácsra és információra van szükséged arról, hogy hogyan működik a gyakorlatban egy hitel megszerzése, legyen szó akár a kedvezményes 2,5%-os kamatozású növekedési hitelről, akkor ne habozz, fordulj hozzánk segítségért! A legfontosabb kérdésre az alábbi űrlap kitöltésével máris megkaphatod a választ…

NHP HAJRÁ Kalkulátor
Nhp Hajára, nézed meg, hogy céged megkaphatja-e!
Ft
Ft
Céged kevesebb gazdasági múlttal rendelkezik, mint 1 teljes lezárt pénzügyi év?
Utolsó lezárt pénzügyi év üzemi/adózott eredménye negatív?
Utolsó lezárt pénzügyi év saját tőkéje negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Van a céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők/magánszemély készfizető kezesek szerepelnek a KHR/BAR listán?
Tulajdonosi és ügyvezető körben van cégvezetéstől eltiltott személy?
Van 50%-nál nagyobb részben tulajdonos változás az elmúlt 6 hónapban?
Céged kevesebb gazdasági múlttal rendelkezik, mint 1 teljes lezárt pénzügyi év?
A vállalkozás adózás utáni jövedelme negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Mint magánszemély, illetve a készfizető kezes szerepel a KHR/BAR listán?
result-ko
Nincs jó hírünk
Volt inkasszó a vállalkozás számláján az elmúlt 36 hónapban?
Az inkasszók gyakorisága a hiteldöntést negatívan befolyásolthatja, így szakértőnkkel további egyeztetés szükséges.
Van a cégednek átütemezett köztartozása? (pl. NAV részletfizetés)
A NAV átütemezett köztartozás megléte kizáró tényező lehet, szakértőnkkel további egyeztetés szükséges.
Jó hírünk van, a tervezett beruházási célra (az eddig megadott adatok alapján) növekedési hitel igényelhető!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

 • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
 • Milyen futamidő mellett?
 • Mi a különbség a bankok között?
 • Hogyan kerüld el a buktatókat?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Az NHP keretében ezen hitelcélok nem finaszírozhatóak, de Neked is tudunk segíteni:
 1. Átalakítható-e a hiteligény úgy, hogy Növekedési Hitel kaphass hozzá?
 2. Milyen támogatott (akár 2,5% kamatozásnál kedvezőbb) egyéb hitellehetőségek érhetők el cégednek?

Részletes tájékoztatást küldünk
számodra e-mailben!

A megjelölt hitelcélra bizonyos feltételek teljesülése esetén érhető el a Növekedési Hitel.

A megjelölt hitelcélhoz tartozó feltételek részletes leírását megküldjük számodra e-mailben!

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A klasszikus beruházási célok – tárgyi eszköz beszerzés, berendezések vásárlása, ingatlan beruházás – mellett megjelent az új üzleti megoldások felkutatása. Számos gazdasági társaság informatikai fejlesztéseket indít, új piacokat keres, exporttevékenységet fejlesztő beruházásokat eszközöl. Banki hitel felvételét átlag feletti arányban a szállítással, raktározással foglalkozó cégek tervezik.

Pályázati tervek és lehetőségek

Az uniós pályázati lehetőségek kapcsán is egyre nagyobb tudatosság jellemzi a hazai kisvállalkozásokat. A kiemelt területek közé tartoznak a foglalkoztatás bővítését, az innovációt és az energetikai fejlesztéseket célzó pályázatok. A felmérésben részt vett vállalkozások tőkeellátottsága kifejezetten jónak mondható. A válaszadók több mint nyolcvan százaléka rendelkezik saját forrással is a tervei megvalósításához, ezen túl körülbelül fele-fele arányban vennének igénybe banki hiteleket, illetve pályázati forrásokat.

A felmérésben résztvevő cégek negyede a saját munkatársaira bízza a pályázatfigyelést, de a pályázat megírásához már külső szakember közreműködését kérik. A kutatás megállapította, hogy a hazai kisvállalkozások nyitottak a pályázati lehetőségekre, de azok felkutatásában, megírásában és lebonyolításában segítségre lehet szükségük.

Miben segít a tanácsadó?

Az optimális pályázati forma és finanszírozási szerkezet elérése, a kapcsolódó pénzügyi, számviteli és jogi kockázatok elkerülése érdekében érdemes professzionális szakmai partnerrel konzultálni az egyes pályázati és egyéb finanszírozási lehetőségek igénybevételéről, a finanszírozási lehetőségek kombinálásáról, a kockázatmentes és megfelelően időzített projektstruktúra kialakításáról.

Pályázati pénz(ek)ből finanszíroznád elképzeléseidet? Add meg adataidat és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot a szóba jöhető lehetőségeket illetően!

[ask_us_lead send-action="plain-lead" source="" config="{"type":"ask_us","custom-title":"","custom-button":"","send-action":"plain-lead","bank-code":"","product-name":"","source":""}"]

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
 • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

  Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

 • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

  Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

 • Haszon.hu Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

  A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon. A listán sok a bizonytalanság, de az összesítéséből kiderül, hogy mi az, ami már biztosan elmarad, mi az, ami megmarad, illetve...