8-10 millió Ft személyi kölcsönre volna szükséged? Nem minden bank ad most ennyit!

8-10 millió Ft személyi kölcsönre volna szükséged? Nem minden bank ad most ennyit!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-05-04
 

Átlagosan 1-3 millió Ft személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok, ám egyre gyakoribb az 5, 8 vagy akár 10 millió forintos hitelösszeg. Az alábbiakban azt járjuk körbe, hogy mire kell odafigyelned, ha nagyobb hitelt szeretnél.

Biztosan te is tudod, hogy a személyi kölcsönök THM-ét (teljes hiteldíj-mutatóját) a kormány erre az évre 5,9%-on maximálta, ami azt jelenti, hogy a 2020-ban fizetendő havi penzumok között alig van különbség. Ezért, amikor hitelt választunk, hiba a 2020-as THM-eket összevetni, hiszen egy személyi kölcsön általában 3-5 éves futamidejű, így a törlesztési időszak nagy része mindenképp későbbre esik, amikor már nem köti a bankok kezét a korlátozás. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint például egy 3 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi kölcsön esetében nincs 700 Ft különbség a hitelek törlesztői között 2020-ban, míg ezt követően 8800 Ft a differencia. Az előbbi az 5 éves futamidő alatt 6300 Ft (9*700 Ft), míg az utóbbi 321 000 Ft (51*8800 Ft) különbséget jelent a legkedvezőbb és a legdrágább hitel között.

egy 3 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztője 2020-ban és 2021-ben

A kedvező kamat és az alacsony havi törlesztőn kívül nagyon fontos az is, hogy maximálisan mekkora összeget vehetünk fel személyi kölcsönként az egyes bankoktól. A szükséges hitelösszeg mindig a hitelcéltól függ, ami lehet autóvásárlás, egy váratlan orvosi beavatkozás megfinanszírozása, lakásfelújítás, lakásvásárlás vagy akár a régi, drága hitelek kedvezőbbre cserélése (hitelkiváltás). Igen ám, de hiába lehet a személyi kölcsönök összege jogszabályilag akár 10 millió forint, és hiába szabad felhasználású (vagyis bármire tetszőlegesen költhető) ez a hiteltípus, a bankok maguk döntik el, hogy milyen célra, mekkora összeget hiteleznek. Ebben pedig jelentős különbségek vannak közöttük.

Amennyiben valaki ténylegesen szabad felhasználású személyi hitelt szeretne, akkor számíthat arra, hogy több bank legfeljebb 5 millió forintos összeghatárig ad majd kölcsönt, de olyat is találni, ahol 100 ezer Ft igazolt jövedelem esetén 5 millió Ft, míg 300 ezer Ft jövedelemnél 7 millió Ft a felső határ. Pár hitelintézet pedig akár 10 millió forintot is hitelez! A maximális hitelösszeget az is befolyásolja, hogy éppen milyen célra kell a pénz, van például bank, amelyik lakásfelújításra és lakásvásárlásra nagyobb összeget ad, mint amikor valaki szabad felhasználással igényel.

A minimálisan igényelhető hitelösszeg is különbözik az egyes bankoknál, ami akkor érdekes, ha csak néhány százezer forintra van szükségünk, hiszen egyesek 200 ezer Ft-nál, míg mások 600 ezer Ft-nál húzzák meg az alsó határt. A minimális hitelösszeg azonban nem csak bankfüggő, hanem aszerint is változik, hogy éppen milyen célra igényelnénk a pénzt, de ez érthető, hiszen lakáscélnál pár százezer forinttal nem nagyon lehet mit kezdeni.

Ha megkeresnéd a számodra elérhető legkedvezőbb személyi kölcsönt, akkor ebben segít a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora. Ha pedig a kalkulációt követően megadod az elérhetőségedet, akkor a Bankmonitor hitelszakértője felveszi veled a kapcsolatot és segít az igényléssel kapcsolatos ügyintézésben.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

 

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés