Betöltés

Nem tudtál bankkártyával fizetni, pedig volt pénz a számládon? Akkor ez lehetett a gond!

szerző: Argyelán József
2019-10-07

Több olvasónk jelezte, hogy kártyás vásárlásaik elutasításra kerültek, pedig volt pénz a számlájukon. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, az elutasítások mögött több esetben a szeptember 14-én bevezetett új, szigorúbb kártyahasználati elvárások húzódhatnak meg.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Szeptember 14-től a pénzintézetek szigorúbban ellenőrzik a kártyás vásárlásokat. Korábban csak az 5 ezer forint összeghatárt elérő vásárlásoknál volt kötelező PIN kódot megadni, míg most, ha vásárlásaink kumulált értéke eléri a 150 eurót (kb. 49 000 Ft), a rendszer automatikusan PIN kódot vár tőlünk. Sőt, 50 ezer Ft alatti összértéknél is belefuthatunk ebbe, ugyanis minden ötödik tranzakciónál kérhetik a plusz azonosítást. Ez akkor jöhet jól, ha kártyánkat elveszítenénk, így ugyanis legfeljebb 50 ezer forint kár érhet bennünket, ha a PIN kód nem kerül illetéktelen kezekbe.

Sikertelen kártyás fizetés

Ez nagyon jól hangzik, több olvasónk viszont arra panaszkodott, hogy nem tud kártyával vásárolni, a POS terminál elutasítja a tranzakciót. Volt eladó, aki azt mondta, az ügyfél biztosan túl sokszor használta aznap a bankkártyáját, míg más POS termináloknál a “használjon másik interfészt” üzenet jelent meg a kártyaolvasó kijelzőjén.

Mit tehetünk?

Amennyiben elutasítja a bank a tranzakciót érintéses fizetésnél, miközben van elég pénz a bankszámlánkon, akkor próbáljuk meg újra, ezúttal azonban ne a kártyánk érintő funkcióját használjuk. Kérjük meg az eladót, hogy más módon, a kártyát a leolvasóba betéve használja azt, így kikényszeríthető a PIN kód kérése. Tapasztalatunk szerint ez a legtöbb esetben orvosolja a problémát. Ha így sem működik a bankkártyás fizetés, akkor mindenképpen forduljunk a bankunkhoz, mert ők biztosan meg tudják mondani az elutasítás pontos okát.

Csak azért ne gondolkodjunk el a bankszámlaváltáson, mert egyszer-egyszer nem sikerült kártyával fizetnünk – több olvasónk erről a szándékáról tájékoztatott minket -, ám érdemes megnézni a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával, hogy lehet-e a jelenleginél olcsóbb bankszámlánk. Havi több ezer forintot spórolhatunk a jó választással, ezért pedig már tényleg érdemes lehet váltani.

Bankszámla kalkulátor

Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Bankkártya vagy készpénz, melyik éri meg jobban?

2019. 11. 22.

A lakossági készpénzállomány egyre magasabb Magyarországon. Ez nagyrészt köszönhető a jelenlegi alacsony hozamoknak, hiszen kevés olyan megtakarítás van jelenleg, ami miatt érdemes lehet pénzünk egy bankban tartani. Ráadásul egy bankszámla...

Blogajánló

 • alapblog

  Holdkelte után

  A Hold ugyan közvetlenül nincs a képen, a fénye azonban ott van. Nem sokkal vagyunk holdkelte után, még sárgás színű égi kísérőnk, és ezért nem... The post Holdkelte után appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.