Betöltés
loading

Nem tudtál bankkártyával fizetni, pedig volt pénz a számládon? Akkor ez lehetett a gond!

Több olvasónk jelezte, hogy kártyás vásárlásaik elutasításra kerültek, pedig volt pénz a számlájukon. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, az elutasítások mögött több esetben a szeptember 14-én bevezetett új, szigorúbb kártyahasználati elvárások húzódhatnak meg.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Szeptember 14-től a pénzintézetek szigorúbban ellenőrzik a kártyás vásárlásokat. Korábban csak az 5 ezer forint összeghatárt elérő vásárlásoknál volt kötelező PIN kódot megadni, míg most, ha vásárlásaink kumulált értéke eléri a 150 eurót (kb. 49 000 Ft), a rendszer automatikusan PIN kódot vár tőlünk. Sőt, 50 ezer Ft alatti összértéknél is belefuthatunk ebbe, ugyanis minden ötödik tranzakciónál kérhetik a plusz azonosítást. Ez akkor jöhet jól, ha kártyánkat elveszítenénk, így ugyanis legfeljebb 50 ezer forint kár érhet bennünket, ha a PIN kód nem kerül illetéktelen kezekbe.

Sikertelen kártyás fizetés

Ez nagyon jól hangzik, több olvasónk viszont arra panaszkodott, hogy nem tud kártyával vásárolni, a POS terminál elutasítja a tranzakciót. Volt eladó, aki azt mondta, az ügyfél biztosan túl sokszor használta aznap a bankkártyáját, míg más POS termináloknál a “használjon másik interfészt” üzenet jelent meg a kártyaolvasó kijelzőjén.

Mit tehetünk?

Amennyiben elutasítja a bank a tranzakciót érintéses fizetésnél, miközben van elég pénz a bankszámlánkon, akkor próbáljuk meg újra, ezúttal azonban ne a kártyánk érintő funkcióját használjuk. Kérjük meg az eladót, hogy más módon, a kártyát a leolvasóba betéve használja azt, így kikényszeríthető a PIN kód kérése. Tapasztalatunk szerint ez a legtöbb esetben orvosolja a problémát. Ha így sem működik a bankkártyás fizetés, akkor mindenképpen forduljunk a bankunkhoz, mert ők biztosan meg tudják mondani az elutasítás pontos okát.

Csak azért ne gondolkodjunk el a bankszámlaváltáson, mert egyszer-egyszer nem sikerült kártyával fizetnünk – több olvasónk erről a szándékáról tájékoztatott minket -, ám érdemes megnézni a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával, hogy lehet-e a jelenleginél olcsóbb bankszámlánk. Havi több ezer forintot spórolhatunk a jó választással, ezért pedig már tényleg érdemes lehet váltani.

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Díjakat emel a Revolut!

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható...

6 szempont, ami alapján érdemes bankszámlát választani

Napjainkban a mindennapi élet szerves részévé vált a bankszámla. A legtöbben oda kapjuk a fizetésünket és onnan intézzük a vásárlásainkat, egyéb kiadásainkat. Sokan azonban a bank, a számla kiválasztásánál nem...

Fontos könnyítés a CIB bankszámláknál!

Mivel a járványhelyzetben a napi pénzügyek intézése is más, illetve sajnos sokak jövedelmi helyzete is megváltozott, a CIB Bank most nem várja el azoktól az ügyfeleitől a kedvezményes számlavezetési díjak...

Ez most a 10 legolcsóbb bankszámla Magyarországon

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, melyek most a legkedvezőbb bankszámlák a számtalan elérhető piaci ajánlat közül. Érdemes mindenkinek elolvasnia, mert aki okosan választ, az több tízezer forintot is nyerhet az évek...

Blogajánló
  • alapblog Globalizált termelés

    A “fogyasszunk csak helyit” romantikus mozgalma nem hogy nem menti meg a földet, de a hatékonyság, mint fő szempont, kizárásával az élelmiszertermelésből, csak nagyobb földterület... The post Globalizált termelés appeared first on alapblog.