Betöltés

Nem tudtál bankkártyával fizetni, pedig volt pénz a számládon? Akkor ez lehetett a gond!

szerző: Argyelán József
2019-10-07

Több olvasónk jelezte, hogy kártyás vásárlásaik elutasításra kerültek, pedig volt pénz a számlájukon. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, az elutasítások mögött több esetben a szeptember 14-én bevezetett új, szigorúbb kártyahasználati elvárások húzódhatnak meg.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Szeptember 14-től a pénzintézetek szigorúbban ellenőrzik a kártyás vásárlásokat. Korábban csak az 5 ezer forint összeghatárt elérő vásárlásoknál volt kötelező PIN kódot megadni, míg most, ha vásárlásaink kumulált értéke eléri a 150 eurót (kb. 49 000 Ft), a rendszer automatikusan PIN kódot vár tőlünk. Sőt, 50 ezer Ft alatti összértéknél is belefuthatunk ebbe, ugyanis minden ötödik tranzakciónál kérhetik a plusz azonosítást. Ez akkor jöhet jól, ha kártyánkat elveszítenénk, így ugyanis legfeljebb 50 ezer forint kár érhet bennünket, ha a PIN kód nem kerül illetéktelen kezekbe.

Sikertelen kártyás fizetés

Ez nagyon jól hangzik, több olvasónk viszont arra panaszkodott, hogy nem tud kártyával vásárolni, a POS terminál elutasítja a tranzakciót. Volt eladó, aki azt mondta, az ügyfél biztosan túl sokszor használta aznap a bankkártyáját, míg más POS termináloknál a “használjon másik interfészt” üzenet jelent meg a kártyaolvasó kijelzőjén.

Mit tehetünk?

Amennyiben elutasítja a bank a tranzakciót érintéses fizetésnél, miközben van elég pénz a bankszámlánkon, akkor próbáljuk meg újra, ezúttal azonban ne a kártyánk érintő funkcióját használjuk. Kérjük meg az eladót, hogy más módon, a kártyát a leolvasóba betéve használja azt, így kikényszeríthető a PIN kód kérése. Tapasztalatunk szerint ez a legtöbb esetben orvosolja a problémát. Ha így sem működik a bankkártyás fizetés, akkor mindenképpen forduljunk a bankunkhoz, mert ők biztosan meg tudják mondani az elutasítás pontos okát.

Csak azért ne gondolkodjunk el a bankszámlaváltáson, mert egyszer-egyszer nem sikerült kártyával fizetnünk – több olvasónk erről a szándékáról tájékoztatott minket -, ám érdemes megnézni a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával, hogy lehet-e a jelenleginél olcsóbb bankszámlánk. Havi több ezer forintot spórolhatunk a jó választással, ezért pedig már tényleg érdemes lehet váltani.

Bankszámla kalkulátor

Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Milyen bankszámlát érdemes nyitnia egy nyugdíjasnak?

2019. 09. 27.

Egyre több nyugdíjas kapja havi juttatását bankszámlára. Nem mindegy azonban, hogy milyen számlát nyitunk, mert akár több ezer forintot spórolhatunk évente, ha megtaláljuk a számunkra legjobb konstrukciót. Viszont mindannyian mások...

Blogajánló

 • alapblog

  Hold-on: Már megint 10.000 dollár környékén a Bitcoin!

  Kollégáink, Szabó Dávid és Balásy Zsolt beszélgettek arról, hogy mi a különbség a 2017-es és a 2019-es 10 ezer dolláros Bitcoin közt és, hogy hogy jön... The post Hold-on: Már megint 10.000 dollár környékén a Bitcoin! appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.