Betöltés

Nem vár összeomlást a Bitcointól a híres magyar milliárdos

szerző: Bankmonitor.hu
2018-01-26

Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet, ahol többek között az újságírói kérdésekre válaszolva beszélt a Bitocinról és a blokklánc technológiáról. A Bitcoint buboréknak tartja, viszont nem gondolná, hogy az összeomlás olyan élesen következne be, mint máskor. A blokkláncot a befektető is nagy lehetőségnek tartja, ami például a migránsok életét is megkönnyítheti.

Soros György szerint a megtévesztő nevű kriptodeviza tipikus buborék, ami mindig valamilyen félreértésen alapul. Nem is nevezethető pénznek, hiszen nem stabil az értéke. A Bitcoin árfolyama egy átlagos napon 25%-ot is mozoghat, így nem lehet belőle például béreket sem kifizetni. Hiszen a bér is negyedével csökkenhetne egyetlen nap alatt. Így ez nem más, mint egy spekuláció, aminek félreértés az alapja.

Persze egy nagyon innovatív technológia a blokklánc, amit pozitív és negatív célokra is fel lehet használni. Jelenleg azonban főként adócsalásra használják, például a diktátorok külföldön a saját vésztartalékukat építetik fel belőle. A közelmúltban a Valdai Konferencián is ahelyett, hogy az orosz gazdaság helyzetéről beszéltek volna, főként a Bitcoinról volt szó. Egyszerűen azért, mert az orosz vezetők is érdekeltek a témában – tette hozzá Soros.

A befektető szerint mindennek nagy hatása van a Bitcoin értékeltségére. Hagyományosan, ha veszünk egy parabola görbét, akkor abban előbb vagy utóbb lesz egy erős szakadás. Azonban most azt gondolom, hogy más lesz a helyzet. A diktátorok pénzmenekítési törekvései miatt a hirtelen zuhanás helyett inkább a görbe ellaposodására számítana a milliárdos a Bitcoinnál.

A magyar származású befektető szerint azonban maga a blokklánc technológiát pozitív célokra is felhasználhatjuk. Például segítséget jelenthet az otthonukat elhagyó migránsoknak, hogy kommunikáljanak a családtagjaikkal, biztonságban tudhassák a pénzüket és azt akár magukkal is vihessék.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a Bitcoin kockázatait, így sok esetben megéri inkább a hagyományosabb befektetéseket választani. Ebben lesz segítségedre az alábbi befektetési alap kalkulátor is. 

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Befektetésnél a legfontosabb: dönts felelősen, ne veszíts pénzt!

2018. 10. 05.

Cikkünkben megmutatjuk, mit érdemes fontolóra vennünk, amikor a pénzünket befektetjük. Először bemutatunk két, veszélyeket felelevenítő példát, utána pedig felajánlunk helyettük 2 értelmesebb alternatív lehetőséget arra, ha a pénzedet be szeretnéd...

bitcoin

Nem vár összeomlást a Bitcointól a híres magyar milliárdos

2018. 01. 26.

Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet, ahol többek között az újságírói kérdésekre válaszolva beszélt a Bitocinról és a blokklánc technológiáról. A Bitcoint buboréknak tartja, viszont nem gondolná, hogy...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.