loading

Óriási árkülönbség lehet két személyi kölcsön között!

Fülöp Norbert
szerző: Fülöp Norbert

Amikor személyi kölcsönt választasz, akkor fontos tisztában lenned azzal, hogy piaci “terméket” vásárolsz. Vagyis, mint bármelyik más árucikk esetében, itt is van, ahol ugyanazt olcsóbban, míg máshol drágábban kínálják. Nem véletlenül népszerűek az internetes árösszehasonlító oldalak, hiszen miért fizetnél például ugyanazért a tévéért 50-100 ezer forinttal többet a szükségesnél. És itt most nem arról van szó, hogy az egyes márkák, a különböző műszaki megoldások ára eltér, mert ez természetes, hanem arról, hogy pontosan ugyanazért fizethetünk más-más összeget attól függően, hogy melyik üzletet választjuk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Pontosan ugyanez a helyzet a személyi kölcsönöknél is. Az természetes, hogy a változó kamatozású hitelek ára (kamatszintje) alacsonyabb, hiszen itt az adós számára van egyfajta kamatkockázat, míg a fix kamatú hiteleknél ezzel nem kell számolnia. Az is általános, hogy magasabb igazolt jövedelemmel kamatkedvezményt adnak a bankok, hiszen a nagyobb jövedelem egyben azt is jelenti, hogy kisebb eséllyel lesznek az adósnak problémái a visszafizetéssel. A hitelező banknál vezetett bankszámlára érkező jövedelem, az aktív számla- és kártyahasználat is kedvezményeket érhet, hiszen ezekből ugyancsak bevétele származik a pénzintézetnek.

Igen ám, de a 13 hazai bank ajánlatát összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor számításaiból kiderül, hogy jelentős különbség van havi törlesztőben és visszafizetésben akkor is, ha pontosan ugyanakkora összegű hitelt, azonos feltételek mellett veszünk fel. A feltételek alatt azt értjük, hogy kizárólag a végig fix kamatú hiteleket hasonlítjuk össze, ezen kívül az igénylő nettó jövedelme, valamint a vállalt feltételek is megegyeznek.

A legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat közötti különbség jelentős már egy 3 millió Ft-os személyi kölcsön esetében is: itt akár 11 ezer Ft is lehet a differencia havonta. De például egy 8 millió Ft-os kölcsönnél ugyanez már 30 ezer Ft, ez pedig a 8 éves futamidő alatt összesen 2,9 millió Ft megtakarítást, vagy éppen “túlfizetést” jelenthet.

A felesleges kiadás ellenszere rendkívül egyszerű: össze kell hasonlítani a banki ajánlatokat, és ez alapján kiválasztani az igénylő számára legkedvezőbbet.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Ft
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Szakértői cikkek