Spórolj az interneten is!

  • 2013.12.13.
  • szerző: bankmonitor

Az ünnepek környékén jellemző, hogy rendre többet költünk, mint szeretnénk. Viszont januárban már mindenki inkább takarékoskodik, vagy legalábbis összébb húzza a nadrágszíjat. Az egyik lehetőség erre a havi kiadásaink csökkentése. Ennek azonban nem kell feltétel együtt járni a megszokott életvitelünk változásával: például egy olcsóbb, de ugyanolyan sebességű internettel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk havonta! Ez azt jelenti, hogy éves szinten több 18.000 forint marad a családi kasszában.

Már a Bankmonitor oldalán is kereshetünk internetezési szokásunknak megfelelő internetcsomagot. Ehhez mindössze az irányítószámunkat és azt kell megadnunk, hogy mennyit használjuk a világhálót. Az eredmény egy tételes lista, amiben az internetcsomag minden fontosabb paraméterét megtaláljuk: milyen gyors, mennyit kell érte fizetni, szükséges-e hűségidőt vállalni, stb. Még olyan extrákat is megtalálunk, mint a modem díját, vagy például a szerelésért fizetendő helyszíni díjat. Természetesen mind a feltételekre, mind pedig a díjakra (havi, de akár éves bontásban) rendezhetőek az internetcsomagok, így bármilyen paraméter szerint kedvünkre válogathatunk.

Nézzünk egy konkrét példát!

A 13. kerületben kerestünk internetet három eltérő használati szokás alapján: 
internetet20121213.jpg

Igen jól látjuk, hogy akár több, mint 35 ezer forintot is megspórolhatunk egy jó választással. De még ha nem is az elérhető legdrágább csomagból választunk, akkor is havonta több ezer forintot megtakaríthatunk. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Két következtetést is levonhatunk a fentiek alapján. Az első, hogy érdemes számolni, mert több ezer forintot is megspórolhatunk egy-egy jó csomagválasztással. A másik, hogy minél nagyobb csomagot igényelünk, arányaiban annál olcsóbb az internet. Tehát sávszélességre vetítve mindenképp a nagyobb csomagok érik meg. 

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

0 Hozzászólás

  • gyongy49 2013-12-14 12:06:30 - Válasz

    A UPC hiányzik az összehasonlításból! 🙁

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.