Betöltés

Több százezer forint múlik a legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálásán!

szerző: Csábráki Dávid
2020-02-10

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint olcsóbban juthattunk személyi kölcsönhöz 2019 decemberében, mint egy évvel ezelőtt. Az átlagos hitelajánlathoz képest azonban sokkal kedvezőbb feltételek mellett is vehetünk fel hitelt. Egy jó döntéssel több százezer Ft pénzügyi előnyre tehetünk szert.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Az MNB közleménye szerint 0,26%-kal csökkent a személyi kölcsönök kamata (THM szintje) 2018 és 2019 decembere között. (A teljes hiteldíj mutató egy százalékos formában kifejezett érték, amely megmutatja, hogy éves szinten milyen költség mellett juthatunk hozzá az adott hitelhez.)

Ez egy 1,8 millió Ft összegű hitelnél (az MNB statisztikái szerint átlagosan ekkora összegű személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok) 15 ezer Ft különbséget jelent teljes visszafizetésben. A hitelkamatok átlagos változása tehát önmagában nem jelent komoly pénzügyi előnyt a hitelfelvevők számára. Sok múlik ugyanakkor a megfelelő ajánlat kiválasztásán, ugyanis óriási árkülönbségek vannak az egyes személyi kölcsönök között.

Milyen kamatokat kínálnak a bankok?

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint 1,8 millió Ft hitelösszeg és 5 év futamidő esetén 13 személyi kölcsön ajánlatot is találhattunk 2019 decemberében – 250 ezer forint jövedelem beállítása esetén -, amelyek az MNB szerinti átlagkamatnál alacsonyabb THM szint mellett voltak elérhetők. A legkedvezőbb személyi kölcsönhöz az átlagosnál 5,61%-kal alacsonyabb THM mellett juthattunk hozzá. Ez 5 ezer Ft megtakarítást jelent a havi törlesztőben egy átlagos kamatszinttel rendelkező személyi kölcsönhöz képest, ami végül 300 ezer Ft-tal alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez.

Nagy eltérést tapasztalhatunk a legkedvezőbb és legdrágább ajánlat között is. A legolcsóbb és legdrágább konstrukció THM különbözete 17,13%. Igen széles skálán mozognak tehát a személyi hitelek kamatai, így a teljes visszafizetendő összegben is nagy eltéréseket tapasztalhatunk. A legkedvezőbb személyi kölcsönhöz képest akár 828 ezer Ft-tal kell többet visszafizetnünk, ha nem kutatjuk fel a legjobb ajánlatot.

Mit tehetünk drága hitelünkkel?

Az előbbiek jól tükrözik, hogy sok magyar feleslegesen sokat fizet a személyi kölcsönökért. Érdemes ezért alaposan összehasonlítani a személyi kölcsön ajánlatokat, és megtalálni a számunkra legkedvezőbbet. Amennyiben már rendelkezünk hitellel, akkor is megéri áttekinteni a banki ajánlatokat, ugyanis a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben kiemelkedő lehetőség nyílik meglevő, drága személyi kölcsönünk kiváltására, mellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetünk szert.

A legjobb ajánlatok felkutatásához a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát hívhatod segítségül, mellyel átfogó képet kaphatsz a bankok hitelkínálatáról.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
A lakáshitelek felénél emelkedhet a havi törlesztő!
2020. 02. 17.

2019 közepén a lakáshitelek fele olyan változó kamatozású konstrukció volt, amelyek havi törlesztőit a bankok éven belül módosíthatják. Az ilyen hitelek kamata egy referenciamutatóhoz, jellemzően a 3 havi BUBOR hitelkamatlábhoz...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.