Tolonganak ezért a bankszámláért az emberek!

 • 2017.10.27.
 • szerző: bankmonitor.hu

Most szinte mindenki a CIB-nél akar bankolni, ami nem is csoda! Ha nem csak ideig-óráig keresel olcsó bankszámlát, akkor tetszeni fog a CIB ECO számlacsomag, amellyel egyedi akciónk keretében – számlahasználati szokásaidtól függően – akár 2 évre is mentesülhetsz a számlavezetéshez kapcsolódó költségek alól!

A bankszámla előnyei:

 • 0 Ft-os számlavezetési díj, ha minden hónapban legalább a mindenkor minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 84 788 Ft) érkezik a számlára,
 • ezt a feltételt az első 3 hónapban nem vizsgálják, azaz jóváírástól függetlenül 0 Ft a számlavezetés,
 • egy Visa Inspire Elektronikus bankkártya első éves díja 0 Ft,
 • az okostelefonra kérhető értesítések díja számlamozgásokról, bankkártya tranzakciókról 0 Ft,
 • a csoportos beszedési megbízás, állandó átutalási megbízás, valamint az internetbankon, mobilbankon kezdeményezett eseti utalások díja 0 Ft, és az év végégi tranzakciós díjtól mentes is!

Előbbieken felül kizárólag a Bankmonitoron keresztül 2017.12.31-ig igényelt CIB ECO bankszámlához 5 000 Ft jóváírást is ad a bank a számlanyitást követő hónapban, amellyel gyakorlatilag akár 2 évig is ingyenessé válhat a bankszámla fenntartása!

Mi van az apróbetűs részben?

Mivel egy pénzügyi termék kiválasztásánál nem csak az akciós és kedvező, hanem az azon túli feltételeket és költségeket is figyelembe kell venni, lássuk a bankszámla egyéb jellemzőit!

Mikor nem ingyenes a számlavezetés?

Ha a fenti összeg nem érkezik meg a számlára, akkor a következő havi számlavezetési díj 1 890 Ft. A minimálbérnek megfelelő jóváírás egyébként több részletből is teljesíthető, és nem muszáj munkabérnek vagy nyugdíjnak lennie.

Ha egy adott hónapban valamiért alacsonyabb összeg érkezne a számlára, az ingyenes számlavezetéshez kipótolható akár egy másik fél általi indított átutalással is.

Mennyiben kerül a bankkártya a második évtől?

A Visa Inspire Elektronikus bankkártya első évben 0 Ft, azt követően évente 3 900 Ft. Ennek dombornyomott változata 6 900 Ft már az első évtől kezdve. Természetesen ilyen társkártyák is rendelhetők a számlához, amelyekre az előbbi első éves díjkedvezmény nem vonatkozik.

Mennyi a hagyományos SMS értesítés díja?

Az SMS-ek darabonkénti díja 35 Ft. Amennyiben bankkártyás tranzakciókról szükséges az értesítés, úgy a havidíj további 59 Ft/hó/telefonszám, egyéb tranzakciókról 349 Ft/hó/telefonszám.

Ezek az értesítések lehetnek teljesen díjmentesek, amennyiben SMS helyett okosértesítéseket kérsz. Ehhez a telefonra le kell tölteni a bank mobilalkalmazását, és az azonnali értesítésekhez természetesen aktív internetkapcsolat is szükséges a készüléken.

Így az értesítések darabonkénti díja és a szolgáltatás havi díja is 0 Ft.

Van-e hűségidő?

Szigorú értelemben nincs, mivel a bankszámla bármikor megszüntethető. Azonban a számlanyitástól számított egy éven belüli számlazárás díja 3 500 Ft.

Vállalkozók is nyithatnak ilyen számlát?

Nem. A CIB ECO bankszámlát kizárólag lakossági ügyfelek nyithatják meg.

Lehet-e hozzá devizaszámlát nyitni?

Igen, kapcsolódhat hozzá EUR, USD, GBP, és CHF devizanemű bankszámla. Ezekre természetesen nem a CIB ECO bankszámla kondíciója vonatkozik.

Kapcsolható-e hozzá megtakarítási számla?

Igen, ingyenes megtakarítási számla is, illetve lekötött betéti is tartozhat a számlához.

Kinek jár az 5 000 Ft-os jóváírás?

Aki a Bankmonitoron keresztül 2017.12.31-ig igényel CIB ECO bankszámlát, és azt meg is nyitja. További feltétel, hogy az igénylő nem rendelkezett bankszámlával 2017.09.04-én a CIB banknál (sem forint, sem deviza, sem megtakarítási számlával), és nem diákkedvezménnyel igényli a CIB ECO csomagot.

Mikor írja jóvá a bank az 5 000 Ft-ot?

A számlanyitást követő hónapban, annak 15. munkanapjáig kapják meg az ügyfelek a jóváírást a számlájukra.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

6 Hozzászólás

 • hakunamatata 2017-10-27 11:54:09 - Válasz

  Elavult ez a számla, mert nincs paypass-os bankkártya hozzá.

 • Ötvös Sándor. 2017-10-27 17:36:15 - Válasz

  A postás leszámolja a kezembe a fizetésemet, és annyi.

 • Attila 2017-10-31 08:50:26 - Válasz

  Milyen árfolyamon váltja a devizában történt kártyás vásárlásokat a bank?

 • Pöcsöm 2017-10-31 17:48:17 - Válasz

  Akkor ha megnyitom, aztán megjött a della, bezárom, akkor 1500.- pluszba jövök ki?
  Hmm….

 • Pisti 2017-10-31 22:50:23 - Válasz

  Figyeljetek, hogy ezek a feltételek csak 12.31-ig érvényesek. UTÁNA HAVI SZÁMLAVEZETÉS , UTALÁSI DÍJAK STB.!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS HA MEGSZÜNTETED 3500 ft!
  EZ CSAK A CIBNEK ÉS A BANKMONITORNAK JÓ BIZNISZ 🙁

 • Krisztina 2017-11-02 00:15:41 - Válasz

  Egyáltalán nem elavult ez a számla!
  Paypass-os a számlához adott Visa Inspire Elektronikus bankkártya!
  Alig több, mint 1 hónapja igényeltem én is a Bankmonitoron keresztül a CIB ECO számlacsomagot, és valóban rendkívül gyors volt az ügyintézésük. A segítségükkel a következő napon már meg is köthettem a számlaszerződésemet.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.