Tolonganak ezért a bankszámláért az emberek!

szerző: Nagy Ildikó
2017. 10. 27.

Most szinte mindenki a CIB-nél akar bankolni, ami nem is csoda! Ha nem csak ideig-óráig keresel olcsó bankszámlát, akkor tetszeni fog a CIB ECO számlacsomag, amellyel egyedi akciónk keretében – számlahasználati szokásaidtól függően – akár 2 évre is mentesülhetsz a számlavezetéshez kapcsolódó költségek alól!

A bankszámla előnyei:

 • 0 Ft-os számlavezetési díj, ha minden hónapban legalább a mindenkor minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 84 788 Ft) érkezik a számlára,
 • ezt a feltételt az első 3 hónapban nem vizsgálják, azaz jóváírástól függetlenül 0 Ft a számlavezetés,
 • egy Visa Inspire Elektronikus bankkártya első éves díja 0 Ft,
 • az okostelefonra kérhető értesítések díja számlamozgásokról, bankkártya tranzakciókról 0 Ft,
 • a csoportos beszedési megbízás, állandó átutalási megbízás, valamint az internetbankon, mobilbankon kezdeményezett eseti utalások díja 0 Ft, és az év végégi tranzakciós díjtól mentes is!

Előbbieken felül kizárólag a Bankmonitoron keresztül 2017.12.31-ig igényelt CIB ECO bankszámlához 5 000 Ft jóváírást is ad a bank a számlanyitást követő hónapban, amellyel gyakorlatilag akár 2 évig is ingyenessé válhat a bankszámla fenntartása!

Mi van az apróbetűs részben?

Mivel egy pénzügyi termék kiválasztásánál nem csak az akciós és kedvező, hanem az azon túli feltételeket és költségeket is figyelembe kell venni, lássuk a bankszámla egyéb jellemzőit!

Mikor nem ingyenes a számlavezetés?

Ha a fenti összeg nem érkezik meg a számlára, akkor a következő havi számlavezetési díj 1 890 Ft. A minimálbérnek megfelelő jóváírás egyébként több részletből is teljesíthető, és nem muszáj munkabérnek vagy nyugdíjnak lennie.

Ha egy adott hónapban valamiért alacsonyabb összeg érkezne a számlára, az ingyenes számlavezetéshez kipótolható akár egy másik fél általi indított átutalással is.

Mennyiben kerül a bankkártya a második évtől?

A Visa Inspire Elektronikus bankkártya első évben 0 Ft, azt követően évente 3 900 Ft. Ennek dombornyomott változata 6 900 Ft már az első évtől kezdve. Természetesen ilyen társkártyák is rendelhetők a számlához, amelyekre az előbbi első éves díjkedvezmény nem vonatkozik.

Mennyi a hagyományos SMS értesítés díja?

Az SMS-ek darabonkénti díja 35 Ft. Amennyiben bankkártyás tranzakciókról szükséges az értesítés, úgy a havidíj további 59 Ft/hó/telefonszám, egyéb tranzakciókról 349 Ft/hó/telefonszám.

Ezek az értesítések lehetnek teljesen díjmentesek, amennyiben SMS helyett okosértesítéseket kérsz. Ehhez a telefonra le kell tölteni a bank mobilalkalmazását, és az azonnali értesítésekhez természetesen aktív internetkapcsolat is szükséges a készüléken.

Így az értesítések darabonkénti díja és a szolgáltatás havi díja is 0 Ft.

Van-e hűségidő?

Szigorú értelemben nincs, mivel a bankszámla bármikor megszüntethető. Azonban a számlanyitástól számított egy éven belüli számlazárás díja 3 500 Ft.

Vállalkozók is nyithatnak ilyen számlát?

Nem. A CIB ECO bankszámlát kizárólag lakossági ügyfelek nyithatják meg.

Lehet-e hozzá devizaszámlát nyitni?

Igen, kapcsolódhat hozzá EUR, USD, GBP, és CHF devizanemű bankszámla. Ezekre természetesen nem a CIB ECO bankszámla kondíciója vonatkozik.

Kapcsolható-e hozzá megtakarítási számla?

Igen, ingyenes megtakarítási számla is, illetve lekötött betéti is tartozhat a számlához.

Kinek jár az 5 000 Ft-os jóváírás?

Aki a Bankmonitoron keresztül 2017.12.31-ig igényel CIB ECO bankszámlát, és azt meg is nyitja. További feltétel, hogy az igénylő nem rendelkezett bankszámlával 2017.09.04-én a CIB banknál (sem forint, sem deviza, sem megtakarítási számlával), és nem diákkedvezménnyel igényli a CIB ECO csomagot.

Mikor írja jóvá a bank az 5 000 Ft-ot?

A számlanyitást követő hónapban, annak 15. munkanapjáig kapják meg az ügyfelek a jóváírást a számlájukra.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

7 Hozzászólás

 1. hakunamatata

  Elavult ez a számla, mert nincs paypass-os bankkártya hozzá.

  2017.10.27.11:54

 2. Fehersrac

  No és a tranzakciós díj?
  Éves viszonylatban abból is összejön egy szép kis summa. Akkor inkább egy olyan bank, ahol nincs illeték.

  2017.10.27.16:35

 3. Ötvös Sándor.

  A postás leszámolja a kezembe a fizetésemet, és annyi.

  2017.10.27.17:36

 4. Attila

  Milyen árfolyamon váltja a devizában történt kártyás vásárlásokat a bank?

  2017.10.31.08:50

 5. Pöcsöm

  Akkor ha megnyitom, aztán megjött a della, bezárom, akkor 1500.- pluszba jövök ki?
  Hmm….

  2017.10.31.17:48

 6. Pisti

  Figyeljetek, hogy ezek a feltételek csak 12.31-ig érvényesek. UTÁNA HAVI SZÁMLAVEZETÉS , UTALÁSI DÍJAK STB.!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS HA MEGSZÜNTETED 3500 ft!
  EZ CSAK A CIBNEK ÉS A BANKMONITORNAK JÓ BIZNISZ 🙁

  2017.10.31.22:50

 7. Krisztina

  Egyáltalán nem elavult ez a számla!
  Paypass-os a számlához adott Visa Inspire Elektronikus bankkártya!
  Alig több, mint 1 hónapja igényeltem én is a Bankmonitoron keresztül a CIB ECO számlacsomagot, és valóban rendkívül gyors volt az ügyintézésük. A segítségükkel a következő napon már meg is köthettem a számlaszerződésemet.

  2017.11.02.00:15

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Eltörlik a tranzakciós illetéket! Részben.

2018. 06. 21.

2019. január 1-jétől mentesülnek a pénzügyi tranzakciós illeték alól a lakosság által bonyolított átutalások, utalásonként 20 ezer Ft-ig. Megvizsgáltuk, mennyit jelent ez egy aktív számlahasználó ügyfél esetében.  Nézd meg aktuális...

Listáztuk a legolcsóbb bankszámlákat!

2018. 06. 14.

Az utóbbi években szépen nőtt az átlagkereset, ma már ott tartunk, hogy bő 200 ezer forintból gazdálkodhatunk. Ekkora kereset mellett is húsba vágó tételt tehet ki a bankszámlaköltség, viszont aki...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

2018. 05. 31.

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is...

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Emelkedő ingatlanárak, Bitcoin és robotok e heti ajánlónkban, valamint arról is megnézhet egy videót, hogy nem is azt látjuk a világból, ami a valóság… Jó...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.