Hirdetés

Új folyamat a Babavárónál: bekérjük helyetted a számlakivonatot

szerző: |
 

Hiteligénylés előtt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell benyújtanod. Ezek egyike az elmúlt 2-3 hónap számlakivonata, amelynek beszerzése nem mindig olyan egyszerű feladat. Van azonban egy lehetőség, amely segítségével automatikusan lekérhetjük azt neked.

A Bankmonitor csapata bővítette szolgáltatását, mostantól hiteligényléshez szükséges bankszámlakivonat lekérdezéséhez elég egy felhatalmazást adnod az Aggreg8 felé, a számlatörténeted pedig elküldi számunkra. Első körben a Babaváró hitel igénylések esetében fogjuk ezt a rendszert alkalmazni, de a jövőben kiterjesztjük több szolgáltatásunkra.

Hogyan szerezhetted be eddig a bankszámlakivonatot?

Az Aggreg8 indulásáig a hiteligényléshez szükséges kivonatokat három módon szerezhetted be:

 • Gyakorlatilag az eredeti, postán kapott számlakivonatokat bescannelted és felcsatoltad a Bankmonitor részére.
 • Netbankok, mobilalkalmazáson keresztül lekérted a szükséges kivonatokat, amelyeket becsatoltál az igényléshez.
 • Befáradtál a bankfiókba, és elkérted a kivonatokat személyesen, amelyet ezt követően kellett bescannelned és felcsatolnod a Bankmonitor részére.

Ezek az elavult módszerek macerásak, és előfordulhattak problémák is. Ha hiányzott a postán kapott kivonat egy oldala, vagy épp nem volt meg az egyik hónapról a dokumentum, akkor kizárólag a bankfiókban intézhetted a pótlását. De az is előfordulhatott, hogy a scannelés során nem volt minden oldal teljesen olvasható, ebben az esetben kezdhetted elölről az egészet. A netbankon keresztül lekért kivontatoknál pedig a dátumokra kell nagyon figyelni: a megfelelő kivonatok kijelölése, letöltése nagyon fontos.

Fontos
A jövőben ezek a nehézségek elkerülhetők lehetnek, ha felhatalmazást adsz számlatörténeted lekérésére.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan működik az online számlatörténet átadása

Ha a Bankmonitor segítségével szeretnél Babaváró hitelt igényelni, akkor a folyamat során elérkezel a szükséges dokumentumok összeállításához, feltöltéséhez. A bankszámlakivonat kapcsán négy egyszerű lépést kell követned ahhoz, hogy online számlatörténetedet a Bankmonitor megkapja.

 1. Válaszd az új számlabenyújtási folyamatot. Jelöld ki melyik banknál vezeted a számládat. (Ha több banknál is van számlád, akkor akár több bankot is megadhatsz.)
 2. Add meg hozzájárulásodat az Aggreg8-nek. (Az adatok szinkronizálását, a számlatörténet lekérdezését ugyanis egy erre szakosodott, megfelelő MNB minősítéssel rendelkező cég végzi el.)
 3. Azonosítsd magad a mobiltelefonodon keresztül. Természetesen ilyen érzékeny adatok megadásánál a legkörültekintőbben kell eljárni, ezért a bank oldalán is szükséges az azonosítás.
 4. Ezt követően megtörténik az adatok szinkronizálása, a Bankmonitor megkapja a számlatörténetet.

A folyamat elindításához szükséged lesz a banki azonosítódra, a számlaszámodra és egy mobiltelefonra is. Természetesen ez a folyamat csak abban az esetben működik, ha rendelkezel netbankkal, mobilapplikációval az adott banknál.

a számlaszinkronizáció folyamata

Fő a biztonság

Az utóbbi időben számos hírt lehetett hallani az internetes visszaélésekről. Éppen ezért körültekintően kell eljárnod minden alkalommal, amikor kényes személyes adatot kérnek el az interneten keresztül tőled. Itt jön a képbe az Aggreg8 szolgáltató, ez a vállalkozás ugyanis az MNB által regisztrált Számlainformációs Szolgáltató.

A felhatalmazást neki adod meg, az Aggreg8 fogja a számlatörténeted a harmadik fél, jelen esetben a Bankmonitor felé továbbítani. Az Aggreg8 rendelkezik a megfelelő MNB minősítéssel és engedélyekkel, vagyis a lehető legnagyobb biztonság mellett végezhető el a szinkronizálás, az adatok átadása.

Az új folyamat kialakításával a Bankmonitor igyekezett még kényelmesebbé tenni a Babaváró igénylésedet. Ettől függetlenül ez a lehetőség csak egy opció, amellyel nem kötelező élned: ha nem tudsz, vagy nem szeretnél felhatalmazást adni a számlatörténeted átadására, akkor továbbra is választhatsz az eddig is elérhető megoldások közül.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Ha 2022. November végéig igényled, akkor akár 130 ezer forint jóváírást
kaphatsz a hitel mellé.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés