Betöltés

Újdonsággal jött ki az OTP – A CSOK 10+10 is lehet fogyasztóbarát!

szerző: Bankmonitor
2018-05-11

Az OTP Bank új lakáshitel ajánlatában összeházasította az állami támogatás és a fogyasztóbarát hitel előnyeit, így a piacon jelenleg újnak számító konstrukcióval rukkolt elő. Most már a CSOK mellé felvett 10 milliós hitelnél is élnek a költségekre, előtörlesztésre vonatkozó szabályok, amelyek kedvezőbb helyzetbe hoznak minket a hitelfelvételkor. Ezen kívül az OTP az Otthonteremtési támogatással rendelkező hitelét is fogyasztóbarát hitel feltételeivel egyeztette, és a kamatozáson is változtatott. Nézzük is a részleteket!

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A CSOK esetében közismert a 10+10-es konstrukció. Ez lényegében azt foglalja magába, hogyha egy család 3 gyermekkel rendelkezik, vagy a jövőben 3 gyermek születését vállalja, akkor 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás és 10 millió forint kedvezményes hitelt kap. A hitel legfőbb jellemzője az állami kamattámogatás, aminek köszönhetően a hitel a 25 éves futamidő végéig fix 3%-os kamatozású. A támogatás ez esetben csak új lakás vásárlására vagy éppen építésére fordítható.

A másik részről ott vannak a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek is, amelyek a kamatfelár, a díjak és a hitelfelvételi folyamat szabályozásával igyekeznek a hitelfelvevők helyzetét könnyíteni. Például a hitelösszeg 0,75%-ában van korlátozva a folyósítási jutalék (maximum 150 ezer forint lehet), továbbá az elő- és végtörlesztés díja legfeljebb a hitelösszeg 1%-a lehet, viszont bármilyen lakástakarék-pénztárból ingyenesen biztosítva van az előtörlesztés. Ezenkívül a hitelbírálat ideje az értékbecsléstől számítva 15 munkanap lehet, ráadásul a folyósításnak 2 napon belül meg kell történnie a feltételek teljesítése után.

Gondolt egyet az OTP Bank és a fenti két termék jellemzőit egybegyúrta, így a CSOK 10 milliós hitelét is a fogyasztóbarát lakáshitel esetében megszabott feltételeket teljesítve kaphatjuk meg. A hitelkamat természetesen 3 százalék, ugyanakkor a korábbi 1 százalékos folyósítási jutalék 0,75 százalékra (maximum 150 ezer forintra), míg az elő- végtörlesztési díj 2 százalékról 1 százalékra csökkent. Ugyanakkor aktuálisan az induló költségeket elengedi a bank, így ezek megfizetésétől mentesülni lehet.

További újdonság az OTP részéről, hogy az Otthonteremtési hitele is fogyasztóbarát hitelként érhető el ezentúl. Ez a konstrukció is állami kamattámogatással működik, azonban ez az első 5 évben jár és csak akkor, ha a hitel kamata 6% fölé emelkedik, ezután jellemzően egy éves kamatperiódussal megy tovább a hitel. Ezen csavart most egyet az OTP Bank, hiszen az 5 éves kamattámogatási időszak után is 5 éves kamatperiódussal pörög tovább a hitel. Ehhez mérten a támogatási időszak utáni kamat is megnőtt a korábbi 3,01 százalékról 4,68 százalékra (most egységesen ennyi a futamidő alatt).

A fentebb említett hiteleken kívül az OTP Bank egyébként rendelkezik 3 hónapos változó kamatozású és 5, 10 éves, valamint végig fix piaci illetve fogyasztóbarát lakáshitelekkel. Hamarosan lehet, hogy több banknál is találkozunk is hasonló kamattámogatott – fogyasztóbarát hibrid hitelekkel, amelyek mindenképpen változatosabbá teszik a banki repertoárt. A lehetőség adott és várhatóan a nagyobb bankok élni is fognak vele.

Lakásvásárláshoz hitelre van szükséged? Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy melyek a legjobb ajánlatok!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Blogajánló

 • alapblog

  Theresa vakhite

  Tegnap este élő közvetítésben lehetett követni a brit parlament ülését a BREXIT szavazásról. Gondolom, más is a szokásosnál közelebbről figyelte a szavazást, de az nem...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.