Betöltés

Újdonsággal jött ki az OTP – A CSOK 10+10 is lehet fogyasztóbarát!

szerző: Bankmonitor
2018-05-11

Az OTP Bank új lakáshitel ajánlatában összeházasította az állami támogatás és a fogyasztóbarát hitel előnyeit, így a piacon jelenleg újnak számító konstrukcióval rukkolt elő. Most már a CSOK mellé felvett 10 milliós hitelnél is élnek a költségekre, előtörlesztésre vonatkozó szabályok, amelyek kedvezőbb helyzetbe hoznak minket a hitelfelvételkor. Ezen kívül az OTP az Otthonteremtési támogatással rendelkező hitelét is fogyasztóbarát hitel feltételeivel egyeztette, és a kamatozáson is változtatott. Nézzük is a részleteket!

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A CSOK esetében közismert a 10+10-es konstrukció. Ez lényegében azt foglalja magába, hogyha egy család 3 gyermekkel rendelkezik, vagy a jövőben 3 gyermek születését vállalja, akkor 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás és 10 millió forint kedvezményes hitelt kap. A hitel legfőbb jellemzője az állami kamattámogatás, aminek köszönhetően a hitel a 25 éves futamidő végéig fix 3%-os kamatozású. A támogatás ez esetben csak új lakás vásárlására vagy éppen építésére fordítható.

A másik részről ott vannak a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek is, amelyek a kamatfelár, a díjak és a hitelfelvételi folyamat szabályozásával igyekeznek a hitelfelvevők helyzetét könnyíteni. Például a hitelösszeg 0,75%-ában van korlátozva a folyósítási jutalék (maximum 150 ezer forint lehet), továbbá az elő- és végtörlesztés díja legfeljebb a hitelösszeg 1%-a lehet, viszont bármilyen lakástakarék-pénztárból ingyenesen biztosítva van az előtörlesztés. Ezenkívül a hitelbírálat ideje az értékbecsléstől számítva 15 munkanap lehet, ráadásul a folyósításnak 2 napon belül meg kell történnie a feltételek teljesítése után.

Gondolt egyet az OTP Bank és a fenti két termék jellemzőit egybegyúrta, így a CSOK 10 milliós hitelét is a fogyasztóbarát lakáshitel esetében megszabott feltételeket teljesítve kaphatjuk meg. A hitelkamat természetesen 3 százalék, ugyanakkor a korábbi 1 százalékos folyósítási jutalék 0,75 százalékra (maximum 150 ezer forintra), míg az elő- végtörlesztési díj 2 százalékról 1 százalékra csökkent. Ugyanakkor aktuálisan az induló költségeket elengedi a bank, így ezek megfizetésétől mentesülni lehet.

További újdonság az OTP részéről, hogy az Otthonteremtési hitele is fogyasztóbarát hitelként érhető el ezentúl. Ez a konstrukció is állami kamattámogatással működik, azonban ez az első 5 évben jár és csak akkor, ha a hitel kamata 6% fölé emelkedik, ezután jellemzően egy éves kamatperiódussal megy tovább a hitel. Ezen csavart most egyet az OTP Bank, hiszen az 5 éves kamattámogatási időszak után is 5 éves kamatperiódussal pörög tovább a hitel. Ehhez mérten a támogatási időszak utáni kamat is megnőtt a korábbi 3,01 százalékról 4,68 százalékra (most egységesen ennyi a futamidő alatt).

A fentebb említett hiteleken kívül az OTP Bank egyébként rendelkezik 3 hónapos változó kamatozású és 5, 10 éves, valamint végig fix piaci illetve fogyasztóbarát lakáshitelekkel. Hamarosan lehet, hogy több banknál is találkozunk is hasonló kamattámogatott – fogyasztóbarát hibrid hitelekkel, amelyek mindenképpen változatosabbá teszik a banki repertoárt. A lehetőség adott és várhatóan a nagyobb bankok élni is fognak vele.

Lakásvásárláshoz hitelre van szükséged? Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy melyek a legjobb ajánlatok!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Új hitelre van szükséged?
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.