20 ezer EUR nemzetközi utaláson 100 ezer Ft megtakarítás

20 ezer EUR nemzetközi utaláson 100 ezer Ft megtakarítás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-09-22
 

Az Ausztriában élő testvéremtől kapok kölcsön 20 ezer EUR-t lakásvásárláshoz. Horribilis lenne az utalás költsége… Mit tegyek? Kiutazzak és behozzam készpénzben az összeget? –egy Bankmonitor felhasználó kérdése, melyre meglepően egyszerű a válasz.

Effektív költségünk két ponton fog jelentkezni:

  1. utalás költsége (kb. 0,1%)
  2. átváltás költsége, mely a vételi és eladási árfolyam különbözetében jelentkezik: ez jellemzően 2% körül mozog

A családon belüli támogatás célba juttatásának összköltsége tehát 2,1%, 20 ezer EUR-ra vetítve 420 EUR, azaz 130 ezer Ft… Ez az az összeg, aminél már tényleg megáll az ember egy kicsit gondolkozni.

A mi javaslatunk a Transferwise.com, mely egy olcsó nemzetközi utalásra ÉS deviza konverzióra kifejlesztett szolgáltatás. A rendszer által ezen utalásra adott költségbecslés (utalás + konverzió együttesen) 140 EUR, mely 280 EUR megtakarítást jelent. Természetesen első kérdés a biztonság. Mi garantálja, hogy a pénzünk valóban megérkezik?

A Transferwise.com alapítói a Skype egykori alapítói, a nemzetközi piacon ismert és elismert szakemberek. A céget az angol pénzügyi felügyelet, az FCA ellenőrzi. A minőség közvetett garanciája, hogy a leghíresebb angol üzletember, Richard Branson nemrégiben vált tulajdonossá a cégben (a Transferwise piaci értéke ma meghaladja a kisebb magyar bankok értékét). Nem utolsó sorban talán még annyit érdemes megemlítenünk, hogy kipróbáltuk a szolgáltatást és több millió forintos összegekkel is gördülékenyen működik.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés