200 ezer forintot dobsz ki az ablakon!

200 ezer forintot dobsz ki az ablakon!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-12-18 Frissítve: 2016-06-09
 

2%, ennyi a különbség az átlagos és az öt legjobb egyéves lekötött betétek kamatai között. Ez a különbség 500 ezer forint lekötésénél majdnem 10 ezer forint, míg 10 millió feletti lekötésnél ez meghaladja a 200 ezer forintot. Ezért az összegért érdemes számolni pár percet!

Hol kaphatsz jó kamatokat?

A nagy bankok közül jelenleg a BNP Paribas nyújtja a legjobb kamatokat a betéteseinek. A feltételeket is vállaló megtakarító azt láthatja, hogy a legjobb 5 lekötött betét ezekhez a bankokhoz köthető. Átlagos kamatszintjük jelentősen magasabb, mint az átlagos lekötött betétekkel elérhető kamatok.

egy éves lekötött betétek kamatai

Érdekel a BNP kamtajánlata? Add meg adatidat és visszahívunk!
1

Mennyit jelent ez neked?

Mennyit jelent ez a 2%pont különbség forintban kifejezve? Ez attól függ, hogy mekkora összeget kötsz le. A példánkban fél millió forint, illetve 10 millió forint feletti lekötés esetén következőképpen alakulnak a különbségek:

éves lekötés kamatkülönbözetek

Ekkora összeget dobsz ki az ablakon, ha csak egy átlagos lekötést választasz.

Mire kell figyelni?

A lekötött betétek kamatainak is lehetnek apró betűs kitételei. Sok esetben kell valamilyen feltételt teljesíteni a kamatért. Ilyen lehet a jövedelemérkeztetés, de akár plusz termék igénybe vétele is. A legegyszerűbben a bankon kívülről érkező új forrás feltételét lehet teljesíteni, ha más banktól oda utalod a pénzed.

Ráadásul a bankadó és tranzakciós illeték óta a „kamatvadászat” költséges sporttá vált. Már nem éri meg 1-2 hónapra lekötni, és továbbutalni a pénzt, mert az esetleges számlavezetési díjak, illetve az utalásért felszámolt díj (illeték) sok esetben meghaladja a kapott kamatokat. Viszont ha hosszabb távra nincs szükséged a pénzre, akkor a költségekkel együtt is megérheti a váltás!

Hirdetés
Hirdetés