2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-01-18 Frissítve: 2021-12-29
 

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 250 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk. Ezt lehet most lenullázni!

A pénzkezelés és a pénzügyi tranzakciók alapvetően költséggel járnak, amit a legtöbb ügyfél nehezen emészt meg, de idővel kénytelen elfogadni. Sok banknál már magának a bankszámla-vezetésnek is van díja, de a készpénzfelvétel, az utalás, az SMS értesítés vagy éppen az netbank használata is fizetős, mint ahogy a bankkártyáknak is lehet kibocsátási és éves díja egyaránt.

Átlagosnak számító bankszámlahasználat mellett (havonta 150 ezer Ft számlára érkező összeg, 2 netbankos utalás 20 ezer Ft értékben, 30 bankkártyás vásárlás 75 ezer Ft értékben és 2 csoportos beszedési megbízás 15 ezer Ft értékben), ha kizárólag a bankok legolcsóbb számlát vesszük alapul, akkor első évben 11 900 Ft, míg a második évben 14 200 Ft az átlagos költség, ami két év alatt 26 100 Ft-ot jelent. 

Hogy miért és mennyit kell fizetnie az ügyfélnek, az mindig az adott bank üzletpolitikájának függvénye. Van, ahol az alapdíjat nullázzák le bizonyos feltételek megléte esetén, míg máshol a bankkártya ingyenes. Gyakori, hogy az ingyenes számlavezetést feltételhez, például meghatározott összeg vagy jövedelem havi érkeztetéséhez kötik, ami ha nem teljesül, máris fizetőssé válik a szolgáltatás. Így végül drágább lesz, ami elsőre olcsóbbnak tűnt. Ráadásul a bankszámlák költsége sokszor csak az első évben kedvezményes, ezt követően már többet kell fizetni érte, ezért érdemes az első két év költségei alapján összevetni az ajánlatokat. Hiszen a többség nem akar évente váltani.  

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? A legjobb az volna, ha olyan bankszámlát találnánk, ami teljesen ingyenes, vagyis sem a számlavezetésnek, sem a tranzakcióknak nincs költsége, ráadásul ezt a jó szokását hosszabb távon is megtartaná.

Éppen ilyen a 2 évig ingyenes CIB ECO forintszámla, aminél az egyetlen funkcionális megkötés az, hogy a teljes ingyenességhez le kell mondani az SMS üzenetekről. Persze továbbra is kézben tarthatod a pénzügyeidet, csak itt a kártyahasználatról és a számlamozgásokról a mobiltelefonodra telepített alkalmazáson keresztül értesülhetsz. 

ITT nézheted meg a CIB ECO bankszámla részleteit.

Két dolognak kell megfelelned a CIB ECO bankszámla megkötéséhez:

1. A „nullás” CIB ECO bankszámla kizárólag a Bankmonitoron keresztül, ITT igényelhető.

2. A kedvezmény feltétele, hogy az igénylő 2019.01.01-én nem rendelkezett CIB lakossági bankszámlával, kivéve a CIB Malacpersely Számlát. Vagyis, ha ezt követően kötöttél másmilyen CIB bankszámlát, akkor ez nem jelent kizáró okot. 

Ezek a szolgáltatások ingyenesek:

  • Bankközi utalás GIRO-n keresztül (CIB Internet Bank, CIB Házibank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online felületen).
  • Bankon belüli utalás (CIB Internet Bank, CIB Házibank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online felületen keresztül).
  • Állandó átutalási megbízás GIRO-n keresztül.
  • Állandó átvezetési megbízás teljesítése bankon belül.
  • Csoportos beszedési megbízás.
  • Havonta egy alkalommal készpénzfelvétel a CIB saját ATM-jéből. (Csak azon ügyfelek számára, akik nem igénylik a jogszabályi 2 db ingyenes készpénzfelvételt.)
  • Az újonnan megnyitott CIB ECO bankszámla mellé 2019. december 31-ig a számlatulajdonos nevére igényelt első CIB VISA Inspire elektronikus bankkártya az első kettő évben.

Az ingyenes számlavezetési díj feltétele:

A számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírásnak kell érkeznie átutalással, akár több részletben a bankszámlára. (A saját számlák közötti átvezetés vagy a készpénzes befizetés nem számít ilyennek.)

Annyi könnyítés még van, hogy a számlanyitás hónapját követő 3 naptári hónapban a jóváírási feltételeket a bank nem vizsgálja, a havi számlavezetési díj ebben az időszakban minden esetben 0 Ft. Az első számlavezetési díj terhelésére, a számlanyitás hónapját követő 4. hónapban kerül sor.

Keresd meg a bankolási szokásaidhoz leginkább passzoló bankszámlát a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával!

Hirdetés
Hirdetés