2+1 ok, amiért céged folyószámlahitelét érdemes felülvizsgálnod

2+1 ok, amiért céged folyószámlahitelét érdemes felülvizsgálnod
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-15 Frissítve: 2021-08-09
 

Új év, új lendület! Mindent sokkal eredményesebben, mindent sokkal hatékonyabban, mindent sokkal gazdaságosabban fogunk cégünkben megvalósítani….  Sok cégtulajdonos és -vezető fejében fogalmazódott meg ez a gondolat az év első munkanapjaiban. Hogyan is kezdjünk hozzá? Adnunk egy jó tippet: Vizsgáld felül céged folyószámlahitel költségeit! Van-e elérhető alacsonyabb kamatozású ajánlat a piacon? Nagy valószínűséggel lesz!  

1. Hitelkeretünket 3-4 évvel ezelőtt nyitottuk

Alapigazság, hogy minél hosszabb ideje vagyunk egy banknál, annál jobban bele tud kényelmesedni a helyzetbe, hogy cégünk stabil ügyfél. Nincs szükség jobb ajánlatra folyószámlahitelünk megújításakor, alacsonyabb bankszámla költség kondíciókra, hiszen évek óta elfogadjuk azt.

A helyzet azonban az, hogy a bankok közötti verseny a vállalati ügyfelekért jelentősen felerősödött az utóbbi években, ami kéz a kézben jár a hitelkamatok csökkenésével is. Az MNB hivatalos statisztikája szerint a folyószámlahitelek átlagos kamatköltsége 2019 közepén már 2,4% körül mozogott. Ez a kamatszint 4 évvel ezelőtt még 4% körüli volt, 2% környékére 2017 év elejére csökkent le. A legalacsonyabb, 2,22%-os kamatszintet 2018 év elején mutatja a statisztika, azóta némi emelkedés figyelhető meg, de a jelenlegi kamatszint is messze a pár évvel korábbi szintek alatt található még.

Azoknak, akik 2017 előtt szerződték le folyószámla hitelkeretüket, mindenképp érdemes felülvizsgálni annak költségszintjét.

Hirdetés

Hirdetés

2. Lehet, hogy nem a legolcsóbb ajánlatot találtad meg

A 2017 után szerződött hitelek esetében is érheti meglepetés a cégtulajdonosokat, hiszen bank és bank között óriási különbség lehet az árazásban. Megtévesztő lehet, ha csak a kamatfelárat vizsgáljuk, fontos, hogy a felülvizsgálatkor az ajánlatokat teljeskörűen elemezzük, figyelembe véve az olyan „egyéb költségelemeket” is, mint például a keretnyitási jutalék, szerződéskötési díj. A konkrét költségszámításnál figyeljünk oda, hogy ezek az egyéb költség tényezők a legtöbb esetben a teljes keretre vetítve kerülnek felszámításra, nem pedig a kihasználtság függvényében.

A költségek teljes körű figyelembevétele mellett tudunk csak reális képet kapni arról, hogy valójában mennyibe is kerül nekünk az adott hitel!

Lássunk egy konkrét példát!

Az is elképzelhető, hogy az évről-évre megújított változatlan hitelkeret nagyságnál már nagyobb keret is elérhető lenne céged számára. Nézd meg kalkulátorunk segítségével, hogy az év végi számok alapján céged számára mekkora hitelkeret nagyság érhető most el:

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

+1. Céged volumene elérte az egyedi hitelajánlat lehetőségét

Sok vállalkozás észrevétlenül csúszik át a standard hitelkategóriából – ahol előre meghatározott árazású és feltételrendszerű (pl.: hitelbiztosíték vagy ingatlan, vagy hitelgarancia hiteltermékek érhetők el -, az egyedi elbírálási katagóriába, ahol már a cég adottságihoz igazított (olcsóbb) árazást és feltételrendszert (a biztosítékok kombinálását megengedő) tudnak biztosítani a bankok.

Az egyedi hiteligényt a gyakorlatban a 200-300 millió forintos árbevétel szint felett tudunk cégünkkel kapni, ez az a volumen, ahol már nemcsak a hitel, de a számlavezetési díjakra is jelentően kedvezőbb egyedi ajánlatokat tudnak a bankok biztosítani.

Amennyiben cégeddel már ebbe a kategóriába tartoztok, kérd szakértőnk közvetlen segítségét. Ingyenes konzultáció keretében telefonon, de akár személyesen is átbeszéljük veled a lehetőségeket.

Érdeklődj szakértőnknél
Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Bankmonitor
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Hirdetés