380 Ft/EUR körüli szintre gyengült a forint árfolyama

380 Ft/EUR körüli szintre gyengült a forint árfolyama
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-01
 

A mai napon újra, jelentősen gyengült a hazai fizetési eszköz árfolyama. Kicsivel 14 óra után a forint árfolyama 379,67 Ft/EUR volt. Szerencsére később visszafordult az árfolyam az újabb történelmi mélypontról.

A forint árfolyama a mai napon sem alakult kedvezően, a hazai fizetőeszköz árfolyama a délutáni órákban jelentősen esett: délután 2 körül megközelítette az árfolyam a 380-as szintet. Szerencsére ezen a határon megállt a gyengülés, majd a forint erősödésnek indult. Jelenleg 2022.03.01-én 15:30 körül kicsivel több, mint 375 forintot kell fizetni egy euróért. (Ez komoly erősödés a kora délutáni órákhoz képest, viszont még mindig gyengülést jelent a korábbi napokhoz képest.)

A Portfólió információi szerint a forint erősödése az MNB bejelentésének is köszönhető. A jegybank ugyanis kész minden eszközt bevetni a pénzügyi stabilitás megőrzése érdekében. Ez a kommunikáció nyugtatólag hathatott a piacokra.

A gyenge árfolyam sajnos kedvezőtlenül hathat az inflációra, ugyanis az exportált árukért fizetendő forint ellenérték folyamatosan növekedhet. A magas infláció hitelekre és megtakarításokra gyakorolt erős hatásáról pedig korábbi cikkünkben olvashatsz.

Hirdetés
Hirdetés