58 000 forint lesz a havi törlesztő, ha maximálisan kihasználja valaki a támogatott otthonfelújítási hitelt!

58 000 forint lesz a havi törlesztő, ha maximálisan kihasználja valaki a támogatott otthonfelújítási hitelt!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-26
 

Már hét banknál elérhető a támogatott otthonfelújítási hitel, amivel az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez szükséges munkálatokat lehet előzetesen megfinanszírozni. A Bankmonitor.hu otthonfelújítási hitel kalkulátora szerint 6 millió forint hitelösszeg esetén 58 000 Ft körüli havi törlesztőre számíthatnak az ügyfelek, és bár az egyes ajánlatok hasonlóak, találni közöttük különbségeket.

Már hét banknál igényelhető az állami támogatású otthonfelújítási hitel, ami azoknak segíthet elsősorban, akik nem rendelkeznek elegendő saját megtakarítással, így az otthonfelújítási támogatás „ajándék” millióit nem tudnák egyébként kihasználni. Az otthonfelújítási támogatás keretében az állam bizonyos munkálatok költségeinek felét, maximum 3 millió forintot utólag visszafizet a benyújtott számlák alapján. (A támogatásról minden fontos információ megtalálható itt.)

Nagyobb méretért kattints a táblázatra!

otthonfelújítási hitelek

Az új hitellel legfeljebb 6 millió forint igényelhető, amivel optimális esetben kihasználható a 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, míg a futamidő maximálisan 10 év lehet. A támogatott otthonfelújítási hitelekben közös, hogy a kamat nem haladhatja meg a 3%-ot, illetve a bankok nem számolhatnak fel a hitel felvételéhez kapcsolódó költségeket (például folyósítási  vagy hitelbírálati díjat), de például a szerződés közjegyzői okiratba foglalása, a tulajdoni lap kikérése és a jelzálogjog bejegyzése már kiadással járhat. Mivel egyes bankok az előbb díjak egy részét elengedik, illetve utólag megtérítik, változó, hogy mekkora saját erő szükséges a hitel felvételéhez. A Bankmonitor támogatott otthonfelújítási hitel kalkulátora szerint a hitelhez szükséges bankszámla költségeiben is vannak különbségek: valahol ez ingyenes, míg máshol havi 206-371 forint kiadást jelent az adósok számára. (Ez 10 éves futamidő esetén 24 700 – 44 500 Ft-ot jelenthet.)

Az Államkincstár által folyósított otthonfelújítási támogatás összege automatikusan csökkenti a fennálló tőketartozást, és bár ennek nincs költsége, amennyiben önerőből törlesztenénk elő a hitelünket, azért már díjat számolhatnak fel. Az előtörlesztési díj a befizetett összeg 1-2%-a lehet, ami 3 millió forint esetében 30-60 ezer forint kiadást jelent. Akkor lehet ez különösen érdekes, ha a hitel felvételét követően valaki mégsem kapja meg az otthonfelújítási támogatást, vagy megkapja, de annak összege nem éri el a felvett kölcsön összegének 25%-át. Ekkor ugyanis az addig igénybe vett kamattátogatást egy összegben vissza kell fizetni, valamint a kölcsön piacú kamatozású hitellé alakul át, ami miatt érdemes lehet idő előtt visszafizetni a tartozást.

Bankmonitor
Mennyi család- és lakástámogatást kaphatsz 2023-ban?

  • CSOK támogatás
  • CSOK-hitel
  • ÁFA kedvezmény
  • Illetékmentesség
  • Babaváró hitel
Több millió forintot nyerhetsz a jó döntéssel!
Bankmonitor
Ft
Babaváró hitelt csak házaspárok igényelhetnek!
Ft
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Sajnos nem vagy jogosult támogatás és Babaváró hitel igénybevételére!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

  • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
  • Hogyan lehetnél jogosult?
  • Szakértőink segítenek bármilyen kérdésedben!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

  • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
  • Hogyan lehetnél jogosult?
  • Milyen egyéb finanszírozási lehetőségeid vannak?
Add meg elérhetőséged és elküldjük a lakástámogatások részleteit e-mailben.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy kalkuláltál!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!
Hirdetés
Hirdetés