60 ezer forintot ér, ha gyorsan kötöd le a pénzed!

60 ezer forintot ér, ha gyorsan kötöd le a pénzed!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-09-17 Frissítve: 2020-03-31
 

Többször beszámoltunk a BNP Paribas kiemelkedő 3,6%-os ajánlatáról. Jövő hét szerda azonban véget vet ennek: szeptember 23-tól 3% lesz a bank által nyújtott legnagyobb kamat. Aki viszont még ez előtt köt le 10 millió forint feletti összeget, annak még a futamidő végéig 3,6%-on kamatozik a pénze. Akinek nincs ekkora lekötendő összege, az is csak szerdáig 3,2%-ot a banktól.

A király trónfosztása

Ahogy már korábbi piaci körképünkből kiderült, forintra jelenleg a BNP Paribas nyújtja a legjobb kamatokat. Ám ennek a pünkösdi királyságnak is vége szakad jövő hét szerdán: futamidő és lekötendő összeg függvényében 0,2-0,6%ponttal csökken a betétekre fizetett kamat. Ettől még az élmezőnyben marad (bizonyos listákat valószínűleg továbbra is vezetni fog), de már nem lesz akkora kamatelőnye a lekötésnek, mint most. 10 millió forint feletti lekötés esetén minimum 60 ezer forinttal járunk így rosszabbul, ha nem lépünk időben.


Aki időben ébred

Akik időben ébrednek, és 2015 szeptember 23-a előtt kötik le pénzüket, azok még a mostani kamattal számolhatnak a futamidő végéig (a fenti táblázatban sárgával jelölt értékek). Akik viszont jövő hét szerdán, vagy az után kötnek le a BNP Paribasnál, akkor már csak a csökkentett kamatokkal (táblázatban feketével jelölt értékekkel) számolhatnak.

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés