7 kritikus különbség az egyes bankok személyi kölcsönei között

7 kritikus különbség az egyes bankok személyi kölcsönei között
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-16 Frissítve: 2020-06-17
 

Személyi kölcsönre van szükséged, mert autót vagy ingatlant vásárolnál, drága orvosi beavatkozást finanszíroznál belőle, esetleg kiváltanál vele egy vagy több régi, drága hitelt? Akkor nagyon nem mindegy, hogy melyik bankhoz fordulsz, ugyanis vannak olyan paraméterek, amelyekben nagy különbségek lehetnek. Ezek némelyikén pedig akár az is múlhat, hogy végül megkapod-e a szükséges összeget!

1. A legkisebb felvehető összeg

Lehet, hogy elsőre furcsa a probléma, de nagyon is életszerű, sokaknak ugyanis mindössze néhány százezer forintra van csak szükségük. Mivel a személyi kölcsönt átlagosan 3-5 nap alatt folyósítják, ráadásul már 8% alatt is találni kamatot, célszerűnek tűnhet ezzel a megoldással pénzhez jutni. Igen ám, de minden bank meghatároz bizonyos minimális hitelösszeget, amelyek ráadásul hiteltermékenként is eltérhetnek. Van, ahol mindössze 200 ezer forint az elvárt minimum, míg máshol 500 ezer forint az alsó határ, de olyan termékről is tudunk, ahol 1,5 millió forint feletti összeget lehet csak kölcsönözni.

Hirdetés

Hirdetés

2. A maximálisan felvehető hitelösszeg

Személyi kölcsönök esetében 10 millió forint a hitelösszeg felső határa, ám az egyes bankok ennél alacsonyabban is meghúzhatják a határt, amit a jelenlegi helyzetben bizony meg is tesznek. A bankok kínálatát böngészve azt látjuk, hogy a felvehető legnagyobb hitelösszeg 3 és 10 millió forint között változik, ám a lehetőségeket nagyban meghatározza a hitelcél – például szabad felhasználású a hitel, esetleg autót vagy ingatlant vásárolnál belőle –, valamint az igazolt jövedelem típusa és nagysága. Éppen ezért különösen fontos a jó bankválasztás, ha nagyobb összegű, 7-10 millió forintos személyi kölcsönre van szükségünk.

3. Minimális életkor

Az elvárt minimális élekor 18 és 23 éves kor között változik az egyes bankoknál, de olyan is van, ahol csak akkor hiteleznek egy 25 év alatti fiatalt, ha adóstársként egy 21-66 éves korú személyt is bevonnak a hitelbe.

4. Maximális élekor

Az egyes bankok esetében 65 és 72 éves kor között változik a hiteligénylő esetén elfogadott maximális életkor, de előfordul, hogy 70 év felett adóstárs bevonását is elvárják.

5. Az elvárt folyamatos munkaviszony hossza

Mint minden banki hitel esetében – így van ez a lakáshitel, a Babaváró támogatás és a csok lakáshitel esetében egyaránt – a személyi kölcsönöknél is elvárnak a bankok meghatározott hosszúságú folyamatos munkaviszonyt, amiből láthatják, hogy az igénylő stabil jövedelemmel rendelkezik. Az elvárt munkaviszony hossza azonban már bankonként változik: van, ahol 6 hónap a minimális elvárás, míg más megelégszik 3 hónappal is. Ez a hitelfelvétel szempontjából kulcsfontosságú különbség lehet, ezért a bank kiválasztásakor mindenképp figyelni kell erre is.

6. Az elvárt minimális jövedelem

Hitelfelvétel előtt a banknak kötelessége ellenőrizni az igénylő jövedelmét, hogy nagy valószínűséggel képes lesz-e fizetni a felvenni kívánt kölcsön havi törlesztőit. Éppen ezért kulcsfontosságú az igazolt, bank által elfogadott jövedelem nagysága, ugyanis a JTM-korlát szerint a havi törlesztők 500 ezer Ft nettó alatt nem haladhatják meg a jövedelem 50%-át, efölött pedig 60% a plafon. Ez azonban a jogszabályi korlát, aminél a bankok mostanában óvatosabbak szoktak lenni. Ezen kívül a bankok minden esetben meghatároznak egy minimális jövedelmi szintet, ami alatt semmiképp nem hiteleznek valakit. Ez jelenleg a személyi kölcsönök esetében jellemzően 100 ezer forint, de van, ahol az aktuális minimálbér, míg máshol 150 ezer forint a minimális elvárás.

7. Személyi kölcsön hitelkiváltásra

Annak, aki korábban magas kamattal, előnytelen kondícióval vett fel egy vagy több kölcsönt, jelentős pénzügyi előnyt jelenthet egy okosan megtervezett hitelkiváltás, amire a személyi kölcsön alkalmas lehet. Ebben az esetben azonban figyelni kell arra, hogy nem minden bank ad hitelkiváltási céllal személyi hitelt, ami azért lehet probléma, mert így igényléskor a meglévő és az új hitelek törlesztőit is el kell bírnia az igazolt jövedelemnek. Hitelkiváltásnál azonban a régi hitel törlesztőivel már nem számolnak a JTM-vizsgálat során, hiszen azokat a későbbiekben nem kell fizetni.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés