7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-31 Frissítve: 2021-10-08
 

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is kell nagyon tudatosan hozzáállni a kérdéshez. Össze is foglaltuk számodra a legjobb lehetőségeket, illetve, hogy mi alapján célszerű számlacsomagot választani.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Havonta akár több ezer forintot is fizethetünk a bankszámlánkért, pedig biztosan találnánk jobb helyet is ennek a pénznek. Márpedig átlagos jövedelem és számlahasználati szokások mellett is igen nagy különbség lehet abban, hogy mennyit adunk ki a bankszámlára.

Mi most a 10 legjobb ajánlatot szedtük egy csokorba, amelyeknél az első két év alapján 59 és 661 forint között szóródik a számla fenntartásának havi költsége. Ez alapján éves szinten több mint 7 ezer forint különbség is lehet a számlák fenntartása között, és akkor a Top10-es listán kívül eső kedvezőtlenebb ajánlatokkal nem is számoltunk.

Jelenleg a palettán elérhető két olyan ajánlat is, amelynél nemcsak hogy kedvező a számla fenntartása, hanem a bank fizet az ügyfélnek az első évben. Így történhet meg, hogy egy évig akár negatív előjelbe is átcsaphat a bankolás költsége, hiszen a banktól kapott jóváírás fedezi a számlával kapcsolatos díjakat.

A CIB ECO bankszámlát választó ügyfelek 5 000 forint jóváírást kapnak, amennyiben a Bankmonitoron keresztül indítják el a számlanyitást. A Gránit Bank is hasonló akciót ad az ügyfelek részére, ahol is 5555 forintos visszatérítés jár a számlanyitáshoz.

Hirdetés

Hirdetés

Praktikus tanácsok a bankszámla választáshoz

1. Nézd meg, hogyan is használod a számlacsomagodat. A számlakivonat ehhez jó támpont, megtudhatod, mennyi érkezik havonta a számlára, hányszor vásárolsz kártyával, mennyi készpénzt veszel fel, mennyi utalásod, csoportos beszedési megbízásod van. Ez alapján kereshetsz a neked megfelelő számlák között, hiszen egyénenként más lehet a jó megoldás!

2. Racionalizáld a számlahasználati szokásaidat, és mondd le a felesleges szolgáltatásokat! Miért fizetnél ki több ezer forintot SMS értesítőre, vagy többszöri ATM-es készpénzfelvételre, ha van jobb megoldás is? Vagy például biztos szükséged van a drága dombornyomott kártyára, még ha nem is ad többletszolgáltatást?

3. Nem csak a számlavezetési költséget, hanem a bankolás teljes költségét kell figyelni. Előfordulhat, hogy szolgáltatáscsomagban értékesíti a bank a számlát, és ennek már van költsége.

4. Ahol lehet, használjuk ki a netbank, vagy a mobilbank által nyújtott lehetőségeket. Ezek segítségével bármikor megnézhetjük, megérkezett-e a fizetésünk, teljesültek-e az utalásaink. Nem mellesleg költséget és időt is spórolnak.

5. Ne csak az első éves kondíciókra figyelj, hanem arra, hogy ez után milyen díjak lesznek (a fenti táblázat ezt is mutatja). Sok esetben az akciók csak az első évre vonatkoznak (például a bankkártya díj, vagy az utalások esetében), ezután már mélyebben zsebbe kell nyúlni.

6. Nézd meg jól az akciókat, például, hogy milyen havi jóváírás és tranzakciók teljesülését várja el a bank. Van olyan kedvezmény, amellyel nagyon jól járhatsz, és ha a bank csak 1-2 évre is tartja fent a kedvező kondíciókat, akkor is megéri váltani. Legfeljebb a jövőben egy újabb olcsó számla érdekében szeded a sátorfádat.

7. Ne tarts a bankváltástól. Lényegesen kevesebb kellemetlenséggel jár, mint amennyi előnyt szerezhetsz, ráadásul az egyszerűsített bankváltás is a segítségedre van.

+1 Használd a bankszámla kalkulátorunkat, ahol a saját szokásaid alapján kereshetsz rá a legjobb ajánlatra!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés