A fix 2,5%-os kamatú támogatott vállalkozói hitel nem csak a bankoknál érhető el!

A fix 2,5%-os kamatú támogatott vállalkozói hitel nem csak a bankoknál érhető el!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-08 Frissítve: 2021-06-11
 

Sok csalódott vállalkozó panaszkodik arról az elmúlt időben, hogy hiába a számtalan jobbnál jobb támogatott vállalati hitelkonstrukció, ők mégsem tudnak hozzáférni. Vagy azért, mert nem rendelkeznek megfelelő pénzügyi múlttal, vagy mert az elmúlt év teljesítménye nem alakult a legfényesebben, vagy egyszerűen a banki hüvelykujj szabályok szerint jóval alacsonyabb hitelösszegre jogosultak, mint amekkorára valójában szükségük lenne. Vannak azonban a banki finanszírozáson túl is alternatív lehetőségek, ahol szintén fix 2,5%-os kamaton kaphatunk hitelt.

A bankok mellett a pénzügyi vállalkozások is hitelforrást jelenthetnek a vállalkozók számára. Ezeknél a finanszírozó intézményeknél a fő biztosítékot az ingaltan jelenti. És ami a legfontosabb: egy jó ingaltanfedezetért cserébe a többi, bankoknál szokásos bírálati szempontot más súllyal veszik figyelembe.

A COVID járvány gazdasági következményeinek kezelésére az MFB meghirdette a pénzügyi vállalkozásoknál elérhető Krízis Hitelprogramját. A Program hasonlóan a bankoknál – banki feltételek mellett – elérhető Növekedési Hitelprogram Hajrá-hoz, ugyancsak fix 2,5%-os kamatozás mellett érhető el, beruházási hitel és forgóeszközhitel formájában egyaránt.

Hirdetés

Hirdetés

Miért lehet könnyebb az MFB Krízis Hitelprogram hiteleihez hozzájutni?

Könnyebbség a banki hitelekkel szemben:

  • Újonnan alapított vállalkozások számára is elérhető – nem szükséges a pénzügyi múlt!
  • Nem kizárólag a pénzügyi adatok alapján határozzák meg a hitelösszeget (amennyiben a beruházás jól alátámasztható módon ki fogja termelni a felvett hitel visszafizetését).
  • Nincs árbevétel korlát (árbevételhez viszonyított maximalizált hitelösszeg).
  • Akár egy korábban veszteséges cég is szóba jöhet, amennyiben a veszteségesség átmenetisége látható.
  • Beruházásként a cég tulajdonosától történő ingatlanvásárlás sem kizárt.
  • Eltérően a banki hitelezési szempontoktól itt a külföldi tulajdonos és a fél éven belüli tulajdonosváltás sem jelent akadályt.
  • Akár 1-2 héten belül hozzáférhető lehet a hitel – szemben a bankoknál általános 2-3 hónapos jóváhagyási idővel szemben.

Fontos bírálati szempontok:

  • Nagy hangsúly van az ingaltanfedezeten – alapja a hitelbiztosítéki körnek.
  • Kiemelten fontos az ügyfél elköteleződése – például magántulajdonban lévő ingaltan fedezetbe vonásán keresztül.

Milyen ingatlanok jöhetnek szóba fedezetként?

Hangsúlyos szempont az ingatlan piaci likviditása. Preferáltak tehát azok a lokációk, ahol az ingaltanforgalom nagy: nagyobb városok, kiemelten Budapest és a Balaton környéke.

magán- és a céges tulajdonban lévő ingatlanok egyaránt szóba jöhetnek, ám eltérő, hogy melyik pénzintézet melyiket preferálja. Ugyanez igaz a lakóingatlan vs. kereskedelmi, ipari ingatlan kérdésre is! Meg kell találni ezért azt a pénzintézetet, amelyik a rendelkezésünkre álló ingatlant preferálja.

A Bankmonitor vállalati hitelkalkulátorával ellenőrizd, hogy céged alkalmas-e a banki Növekedési Hitelre, bármi is legyen az eredmény, örömmel segítünk neked hitelhez jutni fix 2,5%-on.

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés
Hirdetés