A hét legfontosabb gazdasági hírei egy helyen

A hét legfontosabb gazdasági hírei egy helyen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-24
 

Ez a hét sem telt el unalmasan, megtudhattunk néhány részletet a CSOK Pluszról, de a számlanyitás, személyi kölcsön igénylés előtt állók is találkozhattak pár érdekességgel.

2024-től jöhet a városi CSOK Plusz. De vajon ki lesz rá jogosult?

Milyen lesz a városokban 2024-től elérhető lakástámogatás a CSOK Plusz? Erről keveset tudni, de a Bankmonitor szakértői összeszedték az információkat és leírták várakozásaikat. Jó eséllyel a gyermekvállalás lesz a középpontban, de az életkori korlátot is szigoríthat a kormány. (Erre azonban Nagy Márton bejelentését követően kisebb az esély.) A részleteket itt megtalálhatod.

Akár 30-35 ezer forintot is fizethet a bank, csak náluk nyissunk számlát! De szabad ez alapján dönteni?

A bankok már komoly jóváírásokkal csalogatják az ügyfeleket magukhoz. Akár 30-35 ezer Ft jóváírást is kaphatsz, ha a megfelelő pénzintézetnél nyitnál számlát. Nem minden azonban a jóváírás, érdemes más szempontokat is figyelembe venni a bankválasztásnál. A tejes cikket itt olvashatod.

A magyarok 90%-a korszerűsítené lakását, de miből finanszírozná meg ezt?

Egy felmérés alapján az emberek 90%-a korszerűsítené otthonát. A legtöbben kisebb munkálatokra gondoltak, de akadnak azért költséges kiadások is. Sokaknak ugyanis nincs elég pénze egy nagyobb felújításra. Erre a helyzetre megoldás lehet egy fedezetlen kölcsön, amiből megfinanszírozhatod a munkálatokat. 

Egyszerűbbé vált a Széchenyi hitel igényelése

Egye több célra lehet már online is megigényelni a Széchenyi hitelt. A lehetőséget a mostani lépéssel a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ és a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ termékekre terjesztették ki. A részleteket megtalálod legújabb cikkünkben.

8 hiba, amit sok lakáshiteles elkövet

Számos hibát elkövethetünk lakásvásárláskor, ami bizony több millió forintba is kerülhet nekünk. Sokszor nem választjuk ki a lakáshitelt elég körültekintően, vagy épp nem gondolunk az elérhető lakástámogatásokra. De az is elképzelhető, hogy nem gondoljuk át eléggé, hogy milyen feltételekkel kapjuk meg az kölcsönhöz kapcsolódó kedvező kamatokat. A lista igen hosszú, a részleteket olvasd el legújabb írásunkban.

 

Hirdetés
Hirdetés