Egyszerűbbé vált a Széchenyi hitel igénylése

Egyszerűbbé vált a Széchenyi hitel igénylése
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-21 Frissítve: 2023-09-25
 

Újabb az ügyintézést könnyítő változást jelentett be a Széchenyi Kártya Program lebonyolítója a Kavosz: szeptembertől már online is elindítható a hiteligénylés több kedvezményes konstrukciónál.

A lehetőséget a mostani lépéssel a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ és a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ termékekre terjesztették ki. A hitelkérelmek a Kavosz oldalon elérhető Ügyfélfiók használatán keresztül indíthatók el.

Korábban, 2021 szeptemberétől volt már mód online kérelem elindítására elsőként a lízing, majd a mikrohitel konstrukciónál, a lehetőség kiterjesztésével ugyanakkor a vállalkozások által leginkább keresett termékek szinte teljes körénél lehetővé vált a gyorsabb és egyszerűbb ügyintézés: a továbbiakban nem kell időpontot foglalni valamelyik Kavosz irodában, hanem online is elindítható a folyamat.

Fontos
 A Bankmonitor szakértői felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a regisztráció során itt is meg kell jelölni már a pénzintézetet, amely az igényelt hitelt folyósítja majd, ezért a regisztrációt akkor célszerű elindítani, amikor a cég már megtalálta azt a bankot (lízing esetén pénzügyi vállalkozást), amely tervei megvalósításához a számára ideális megoldást kínálja. Bár a Széchenyi Kártya Programban elérhető hitelek alapfeltételei természetesen minden banknál azonosak, számottevő eltérések lehetnek azonban az egyes bankok ajánlatai között a megajánlott hitel nagyságában, az elvárt biztosítékok tekintetében, illetve a számlavezetéssel kapcsolatos kérdésekben.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen Széchenyi hiteleket érint a könnyítés?

A Széchenyi Likviditási MAX+ szabad felhasználású forgóeszközhitel számla nélküli finanszírozással – a jelenlegi piaci környezetben a vállalkozások által a leggyakrabban igényelt forrás. Az igényelhető összege 1-250 millió forint között alakulhat. A kamat – mint minden Széchenyi MAX+ konstrukciónál itt is – évi fix 5 százalék. A futamidő 3 év.

Jó tudni
A Széchenyi Likviditási MAX+ a jelenlegi piaci környezetben nem csak kiszámítható, hanem nagyon kedvező kamatozású megoldás. Egy 10 millió forintos hitel havi adósságszolgálata a 3 éves futamidő alatt 300 ezer forint körüli összeg, a teljes kamatköltség kevesebb mint 800 ezer forint.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ széles körben felhasználható beruházási hitelcélok megvalósítására. Az igényelhető hitel összegét augusztustól megduplázták, így akár 1 milliárd forint is igényelhető. A futamidő maximum 10 év, a kamat természetesen itt is évi fix 5 százalék.

Jó tudni
Egy 50 millió forintos Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ havi adósságszolgálata 7 éves futamidővel számolva 720 ezer forint körüli összeg, a 7 éves futamidő alatt a teljes kamatköltség 9 millió forint körüli összeg.
Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    A korábban is már online igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ pénzügyi vállalkozásoknál igényelhető (a konstrukcióról részletesen korábbi cikkünkben írtunk). A Széchenyi Lízing MAX+ a lízingcégeknél érhető el, ideális finanszírozási lehetőség egyebek mellett a géppark bővítését tervező vállalkozások számára.

    Kik, milyen feltételekkel igényelhetnek Széchenyi hitelt?

    A Széchenyi Kártya Program a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását segíti. A működési formát illetően szinte minden vállalkozás igényelhet Széchenyi hitelt (közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, egyéni vállalkozók és egyéni cég, szövetkezet, egyéb vállalkozás).

    A hitel igénylésének feltétele legalább egy lezárt üzleti év (kivétel ez alól a Széchenyi Mikrohitel MAX+, amelyet induló vállalkozások is igényelhetnek). Elvárás a stabil tulajdonosi háttér (a kérelmet megelőző 6 hónapban nem lehet 50 százaléknál nagyobb tulajdoni változás), illetve a stabil pénzügyi háttér (pozitív saját tőke és a nyereséges gazdálkodás). Kizáró ok a NAV végrehajtás, korábbi kifizetetlen bankhitel, illetve negatív bejegyzés a Központi Hitelinformációs Rendszerben akár a vállalkozásra, akár annak tulajdonosaira vonatkozóan.

    Hirdetés
    Hirdetés