Egyszerűbbé vált a Széchenyi hitel igénylése

Egyszerűbbé vált a Széchenyi hitel igénylése

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-21 Frissítve: 2023-09-25
 

Újabb az ügyintézést könnyítő változást jelentett be a Széchenyi Kártya Program lebonyolítója a Kavosz: szeptembertől már online is elindítható a hiteligénylés több kedvezményes konstrukciónál.

A lehetőséget a mostani lépéssel a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ és a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ termékekre terjesztették ki. A hitelkérelmek a Kavosz oldalon elérhető Ügyfélfiók használatán keresztül indíthatók el.

Korábban, 2021 szeptemberétől volt már mód online kérelem elindítására elsőként a lízing, majd a mikrohitel konstrukciónál, a lehetőség kiterjesztésével ugyanakkor a vállalkozások által leginkább keresett termékek szinte teljes körénél lehetővé vált a gyorsabb és egyszerűbb ügyintézés: a továbbiakban nem kell időpontot foglalni valamelyik Kavosz irodában, hanem online is elindítható a folyamat.

Fontos
 A Bankmonitor szakértői felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a regisztráció során itt is meg kell jelölni már a pénzintézetet, amely az igényelt hitelt folyósítja majd, ezért a regisztrációt akkor célszerű elindítani, amikor a cég már megtalálta azt a bankot (lízing esetén pénzügyi vállalkozást), amely tervei megvalósításához a számára ideális megoldást kínálja. Bár a Széchenyi Kártya Programban elérhető hitelek alapfeltételei természetesen minden banknál azonosak, számottevő eltérések lehetnek azonban az egyes bankok ajánlatai között a megajánlott hitel nagyságában, az elvárt biztosítékok tekintetében, illetve a számlavezetéssel kapcsolatos kérdésekben.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen Széchenyi hiteleket érint a könnyítés?

A Széchenyi Likviditási MAX+ szabad felhasználású forgóeszközhitel számla nélküli finanszírozással – a jelenlegi piaci környezetben a vállalkozások által a leggyakrabban igényelt forrás. Az igényelhető összege 1-250 millió forint között alakulhat. A kamat – mint minden Széchenyi MAX+ konstrukciónál itt is – évi fix 5 százalék. A futamidő 3 év.

Jó tudni
A Széchenyi Likviditási MAX+ a jelenlegi piaci környezetben nem csak kiszámítható, hanem nagyon kedvező kamatozású megoldás. Egy 10 millió forintos hitel havi adósságszolgálata a 3 éves futamidő alatt 300 ezer forint körüli összeg, a teljes kamatköltség kevesebb mint 800 ezer forint.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ széles körben felhasználható beruházási hitelcélok megvalósítására. Az igényelhető hitel összegét augusztustól megduplázták, így akár 1 milliárd forint is igényelhető. A futamidő maximum 10 év, a kamat természetesen itt is évi fix 5 százalék.

Jó tudni
Egy 50 millió forintos Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ havi adósságszolgálata 7 éves futamidővel számolva 720 ezer forint körüli összeg, a 7 éves futamidő alatt a teljes kamatköltség 9 millió forint körüli összeg.
Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  A korábban is már online igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ pénzügyi vállalkozásoknál igényelhető (a konstrukcióról részletesen korábbi cikkünkben írtunk). A Széchenyi Lízing MAX+ a lízingcégeknél érhető el, ideális finanszírozási lehetőség egyebek mellett a géppark bővítését tervező vállalkozások számára.

  Kik, milyen feltételekkel igényelhetnek Széchenyi hitelt?

  A Széchenyi Kártya Program a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását segíti. A működési formát illetően szinte minden vállalkozás igényelhet Széchenyi hitelt (közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, egyéni vállalkozók és egyéni cég, szövetkezet, egyéb vállalkozás).

  A hitel igénylésének feltétele legalább egy lezárt üzleti év (kivétel ez alól a Széchenyi Mikrohitel MAX+, amelyet induló vállalkozások is igényelhetnek). Elvárás a stabil tulajdonosi háttér (a kérelmet megelőző 6 hónapban nem lehet 50 százaléknál nagyobb tulajdoni változás), illetve a stabil pénzügyi háttér (pozitív saját tőke és a nyereséges gazdálkodás). Kizáró ok a NAV végrehajtás, korábbi kifizetetlen bankhitel, illetve negatív bejegyzés a Központi Hitelinformációs Rendszerben akár a vállalkozásra, akár annak tulajdonosaira vonatkozóan.

  Hirdetés
  Hirdetés