Megduplázták a felvehető Széchenyi hitel összegét

Megduplázták a felvehető Széchenyi hitel összegét

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-03
 

Duplájára emelkedik a Széchenyi Kártya Program beruházási hiteleinek felső határa, és a lízingkonstrukció összege is. Így a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ esetében akár 1 milliárd forint is igényelhető, a Széchenyi Lízing MAX+ révén pedig 400 millió forintos finanszírozás is elérhető augusztus 1-jétől.

A Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókban 2023. augusztus 1-jétől 1 milliárd forintra emelkedik a maximálisan igényelhető hitelösszeg – áll a programot lebonyolító Kavosz Zrt. honlapján megjelent közleményben, amely szerint a vállalkozói visszajelzések alapján kezdeményezték a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál a beruházási hiteltípusok korábbi 500 millió forintos maximális hitelösszegének megduplázását annak érdekében, hogy a kkv-k még szélesebb köre élhessen a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvezményes lehetőségeivel.

A döntésnek megfelelően a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Beruházási Hitel MAX+ konstrukciók maximálisan igényelhető hitelösszege 1 milliárd forintra, a Széchenyi Lízing MAX+ konstrukcióban igényelhető összeg szintén duplájára, vagyis 200 millió forintról 400 millió forintra emelkedik.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  Hirdetés

  Hirdetés

  Mire, milyen feltételekkel igényelhetőek a Széchenyi beruházási hitelek?

  A klasszikus beruházási hitelcélokra felhasználható Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ több alkonstrukciójában is beadhatóak hitelkérelmek. A hitelek kondícióiban nincs különbség, csak az igénylésre jogosultak köre, és a hitelcélok térnek el.

  Zöld Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

  A zöld célokra igényelhető hitelből az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást célzó fejlesztések finanszírozhatóak. Minden olyan hitelcél ide sorolható, amely segíti a fenntarthatóság, a zöldgazdaság vagy a körforgásos gazdaság elveinek érvényesítését, illetve ha a beruházás a vállalkozás által jelenleg használt eszközök anyag-, és energiatakarékos-, környezetbarát eszközökkel-, technológiákkal való kiváltását eredményezi, vagy a beruházás keretében energiahatékonyabb eszközök, technológiák vásárlása, cseréje történik.

  Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ GEKKO

  Az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő alkonstrukciót azok a vállalkozások kérhetik, amelyek megfelelnek KKV Energiaköltség és Beruházási Támogatási Program 2022-2023 elnevezésű mindenkori hatályos felhívásban rögzített előírásoknak és feltételeknek. (A beruházási támogatásra június végéig lehetett jelentkezni, de a hitelkérelmek december közepéig nyújthatók be.)

  Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

  Mezőgazdasági termék előállításával, mezőgazdasági, betakarítást követő szolgáltatás nyújtásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozók igényelhetik ezt a konstrukciót. A hitel agrár beruházási célokra, illetve az ezekhez kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre használható fel.

  Egységes feltételek

  Valamennyi beruházási hitelcélnál a kölcsön összege augusztus 1.-től 1 millió és 1 milliárd forint között lehet. Az igénylőknek legalább 10 százalék önerővel kell rendelkezniük.

  A kamat a teljes futamidőre évi fix 5 százalék. A futamidő minimum 13 maximum 120 hónap, a rendelkezésre tartási idő maximum 23 hónap lehet. A törlesztést a (legfeljebb 24 hónapos) türelmi idő letelte után kell megkezdeni. A teljesítésre havonta, illetve negyedévente van mód.

  Fontos
  Egy beruházási hitel elbírálása hosszabb folyamat, az előkészítés megkezdésétől a szerződés aláírásáig akár 3-6 hónap is eltelhet. Arra, hogy a finanszírozás előkészítése során mire érdemes kiemelten figyelni, korábbi cikkünkből tájékozódhatsz.

  Széchenyi Lízing MAX+

  A Széchenyi programban elérhető lízingkonstrukció révén agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak beszerzése finanszírozható – személygépjármű beszerzésre ugyanakkor nem igényelhető. (A témával korábbi írásunkban részletesebben is foglalkoztunk.)

  A finanszírozás összege az augusztusi emelés után 1-400 millió forint között lehet. A futamidő 1-7 év között alakulhat. Az évi 5 százalék fix kamat mellett a főbb költségek között számolni kell 2,5 százalékos, de maximum 2,5 millió forint szerződéskötési díjjal is egyebek mellett.

  Hirdetés
  Hirdetés