Megduplázták a felvehető Széchenyi hitel összegét

Megduplázták a felvehető Széchenyi hitel összegét
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-03
 

Duplájára emelkedik a Széchenyi Kártya Program beruházási hiteleinek felső határa, és a lízingkonstrukció összege is. Így a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ esetében akár 1 milliárd forint is igényelhető, a Széchenyi Lízing MAX+ révén pedig 400 millió forintos finanszírozás is elérhető augusztus 1-jétől.

A Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókban 2023. augusztus 1-jétől 1 milliárd forintra emelkedik a maximálisan igényelhető hitelösszeg – áll a programot lebonyolító Kavosz Zrt. honlapján megjelent közleményben, amely szerint a vállalkozói visszajelzések alapján kezdeményezték a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál a beruházási hiteltípusok korábbi 500 millió forintos maximális hitelösszegének megduplázását annak érdekében, hogy a kkv-k még szélesebb köre élhessen a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvezményes lehetőségeivel.

A döntésnek megfelelően a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Beruházási Hitel MAX+ konstrukciók maximálisan igényelhető hitelösszege 1 milliárd forintra, a Széchenyi Lízing MAX+ konstrukcióban igényelhető összeg szintén duplájára, vagyis 200 millió forintról 400 millió forintra emelkedik.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Hirdetés

    Hirdetés

    Mire, milyen feltételekkel igényelhetőek a Széchenyi beruházási hitelek?

    A klasszikus beruházási hitelcélokra felhasználható Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ több alkonstrukciójában is beadhatóak hitelkérelmek. A hitelek kondícióiban nincs különbség, csak az igénylésre jogosultak köre, és a hitelcélok térnek el.

    Zöld Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

    A zöld célokra igényelhető hitelből az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást célzó fejlesztések finanszírozhatóak. Minden olyan hitelcél ide sorolható, amely segíti a fenntarthatóság, a zöldgazdaság vagy a körforgásos gazdaság elveinek érvényesítését, illetve ha a beruházás a vállalkozás által jelenleg használt eszközök anyag-, és energiatakarékos-, környezetbarát eszközökkel-, technológiákkal való kiváltását eredményezi, vagy a beruházás keretében energiahatékonyabb eszközök, technológiák vásárlása, cseréje történik.

    Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ GEKKO

    Az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő alkonstrukciót azok a vállalkozások kérhetik, amelyek megfelelnek KKV Energiaköltség és Beruházási Támogatási Program 2022-2023 elnevezésű mindenkori hatályos felhívásban rögzített előírásoknak és feltételeknek. (A beruházási támogatásra június végéig lehetett jelentkezni, de a hitelkérelmek december közepéig nyújthatók be.)

    Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

    Mezőgazdasági termék előállításával, mezőgazdasági, betakarítást követő szolgáltatás nyújtásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozók igényelhetik ezt a konstrukciót. A hitel agrár beruházási célokra, illetve az ezekhez kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre használható fel.

    Egységes feltételek

    Valamennyi beruházási hitelcélnál a kölcsön összege augusztus 1.-től 1 millió és 1 milliárd forint között lehet. Az igénylőknek legalább 10 százalék önerővel kell rendelkezniük.

    A kamat a teljes futamidőre évi fix 5 százalék. A futamidő minimum 13 maximum 120 hónap, a rendelkezésre tartási idő maximum 23 hónap lehet. A törlesztést a (legfeljebb 24 hónapos) türelmi idő letelte után kell megkezdeni. A teljesítésre havonta, illetve negyedévente van mód.

    Fontos
    Egy beruházási hitel elbírálása hosszabb folyamat, az előkészítés megkezdésétől a szerződés aláírásáig akár 3-6 hónap is eltelhet. Arra, hogy a finanszírozás előkészítése során mire érdemes kiemelten figyelni, korábbi cikkünkből tájékozódhatsz.

    Széchenyi Lízing MAX+

    A Széchenyi programban elérhető lízingkonstrukció révén agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak beszerzése finanszírozható – személygépjármű beszerzésre ugyanakkor nem igényelhető. (A témával korábbi írásunkban részletesebben is foglalkoztunk.)

    A finanszírozás összege az augusztusi emelés után 1-400 millió forint között lehet. A futamidő 1-7 év között alakulhat. Az évi 5 százalék fix kamat mellett a főbb költségek között számolni kell 2,5 százalékos, de maximum 2,5 millió forint szerződéskötési díjjal is egyebek mellett.

    Hirdetés
    Hirdetés