A hét történései: az MNB szigorítása ellenére csökkennek a hitelkamatok

A hét történései: az MNB szigorítása ellenére csökkennek a hitelkamatok

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-05
 

A héten mindenki a jegybankra figyelt, az MNB a kamatok emelése nélkül szigorított. Ettől függetlenül a lakáshitelek olcsóbbak lettek márciustól. Ráadásul a támogatott vállalati hitelek frontján is számos újdonság történt.

Az alapkamat emelése nélkül szigorít az MNB

A jegybanki alapkamat továbbra is 13%, az MNB viszont a kötelező tartalékra vonatkozó szabályok átalakításával tovább szigorít. Milyen hatása lehet ennek a lépésnek az inflációra, a forint árfolyamára, vagy épp a hitelkamatokra? Legújabb cikkünkből mindez kiderül.

Lakáshitel: több banknál is kamatcsökkentéssel indult a tavasz

Túl vannak a mélyponton a jelzáloghitelek? A tavalyi folyamatos kamatemelkedést követően megnyugodott a piac. Sőt, egyes bankok március elején csökkentették a lakáshitelük, szabad felhasználású jelzáloghitelük kamatát.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Mennyi személyi kölcsönt kaphatsz a jövedelmedre? Mutatjuk, mi most a realitás!

Sokan csak a bankban szembesülnek azzal személyi kölcsön igénylésekor, hogy a nettó jövedelmük alapján lényegesen kisebb hitelösszegre számíthatnak, mint amivel előzetesen kalkuláltak. Ennek oka az, hogy a bankok jelenleg nagyobb összegű megélhetési költséggel számolnak, mint korábban.

Újabb 600 milliárd forint a vállalkozásoknak – Elindult az új tőkeprogram

Elindult a Baross Gábor Tőkeprogram, amely révén 600 milliárd forintnyi új tőkeforrást biztosítanak a gazdasági szereplőknek. A program első ingatlan- és értékpapír pillére március 1-től, 150 milliárd forint keretösszeggel indul.

Végre megszólalt a KSH: 185 ezer forint a mediánnyugdíj!

185 ezer forintnál többet keres a nyugdíjasok fele, míg a másik fele ennél kevesebbet. Hatalmas a különbség azonban az idősek bevételei között. Ráadásul a nyugdíjrendszer egyre nagyobb problémákkal küzd. Ha nem szeretnénk, hogy az életszínvonalunk jelentősen visszaessen idős korunkra, akkor érdemes már most félretenni nyugdíjas éveinkre.

Nagy dobás az OTP-től: visszatér a népszerű Lakástakarék!

Az OTP Bank március 1-től elindítja a „Lakástakarék” névre keresztelt vadonatúj szolgáltatását. A megtakarítási program sok szempontból hasonlít a 2018 őszén megszűnt lakástakarék-pénztári (LTP) konstrukcióhoz: mostantól akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak befizetéseikre a megtakarítók.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés