A hitelfedezeti biztosítás védelmet jelent munkanélküliség esetére?

A hitelfedezeti biztosítás védelmet jelent munkanélküliség esetére?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-12-29
 

Néhány napja írtunk arról, hogy a munkavállalók pesszimizmusa a munkahely elvesztésével kapcsolatban az elmúlt hónapokban egyre magasabb szintre tornázza fel magát. A háztartások 43 százaléka csak 3 hónapra elegendő tartalékkal rendelkezik, hogy átvészeljenek egy ilyen krízist. Ha hiteltörlesztést is ki kell gazdálkodni a családi kasszából, akkor még nyomasztóbb ez a gondolat. Ezen aggályokon segíthet egy új biztosítási konstrukció. 

A hitelfedezeti célú biztosítások feladata az, hogy a hiteltörlesztés folytonosságát biztosítsák. Ha ez sikerül az ingatlan nem kerül veszélybe. Egy ilyen biztosítással elkerülhető, hogy az elég komoly összegű havi törlesztőrészlet fizetését ne akadályozza meg egy időleges jövedelemkiesés.

Általában a szolgáltatások köre is erről szól, vagyis haláleset, súlyos egészségkárosodás (rokkantság), keresőképtelenség, munkanélküliség esetén fizet a biztosító.

Az előbbi kettő esetében a hiteltartozás visszafizetése, az utóbbiaknál a törlesztőrészlet – vagy azzal megegyező összeg – bizonyos időszakon keresztüli kifizetése történik.

Sajnos a hitelüket törlesztő családoknak csak 23 százaléka rendelkezik olyan biztosítással, amely munkanélküliség esetén is segítséget nyújthat.

Hirdetés

Hirdetés

Új biztosítási termék a piacon

A Bankmonitor és az NN Biztosító együttműködéséként létrejött új Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás hitelfedezeti célú szolgáltatásai jelzáloghitelek, Babváró hitel és személyi kölcsön esetén nyújthatnak védelmet.

Három biztosítási csomag közül lehet választhatani.

  • Az Élet csomag haláleseti és egészségkárosodási szolgáltatásokat tartalmaz.
  • A Jövedelem csomag keresőképtelenség, munkanélküliség vagy hosszabb kórházi tartózkodás esetére nyújt védelmet, míg
  • a Komplex csomag az előbbi kettő szolgáltatásait együtt tartalmazza.

Egyik előző cikkünkben már összehasonlítottuk egy átlagos kockázati életbiztosítás árát az Élet csomag díjaival, így most nézzük meg a Jövedelem csomagot részletesebben.

Bankmonitor Biztonság Jövedelem csomag szolgáltatásai 

A Bankmonitor Biztonság Jövedelem csomagjának szolgáltatása havi szolgáltatás, ami megkönnyíti a hiteled törlesztőrészletének fizetését akkor, ha ideiglenesen nincs jövedelmed. Például azért, mert tartósan megbetegszel vagy baleset ér, táppénzes állományba kerülsz hosszabb időre. Vagy azért, mert munkanélküli lettél. Ha vállalkozó vagy akkor a munkanélküliségi szolgáltatás nem értelmezhető a számodra, ezért ehelyett egy 4 napot meghaladó kórházi ápolásról szóló szolgáltatást vehetsz igénybe.

A hiteled hosszú futamideje alatt lehet, hogy kipróbálod magad vállalkozóként, de később lehet, hogy alkalmazott leszel, vagy fordítva. A jó hír az, hogy te döntöd el a szolgáltatás igénybevételekor, hogy munkanélküli szolgáltatást vagy a kórházi ápolásról szóló fedezetet veszed igénybe.

A biztosító úgy határozza meg a havi szolgáltatási összeget, hogy a csatlakozáskor a kölcsönszerződésedre vonatkozó kezdeti kölcsönösszeg, futamidő és kamatláb alapján számol egy összeget (ennek maximuma 400 ezer forint), amely gyakorlatilag a hiteled törlesztőrészletével azonos. Ez lesz az az összeg, amit havonta kifizet, ha 30 egymást követő napot meghaladóan vagy keresőképtelen, vagy munkanélküli vagy, esetleg 4 napnál hosszabb időt töltesz kórházban.

A keresőképtelenségről – bármely okú lehet, vagyis a biztosító nem vizsgálja, hogy balesetből vagy betegségből adódott-e az – igazolást kell hoznod a háziorvostól, vagyis táppénzes állományba kell kerülnöd ahhoz, hogy igénybe tudd venni ezt a szolgáltatást. Munkanélküliség esetén havonta kell arról igazolást hoznod, hogy regisztrált álláskereső vagy.

A biztosítás tartama alatt összesen 3-szor 6 havi szolgáltatást tudsz igénybe venni a keresőképtelenségi fedezet esetében. A munkanélküliségi vagy kórházi napi térítés esetén a két szolgáltatásból együttesen 3-szor 6 hónap a felső határ, de dönthetsz úgy is, hogy csak az egyikből használod el a 18 havi keretet.

Nézzünk egy példát!

A következő ábrán bemutatjuk, hogy a Jövedelem csomag díja hogyan alakul különböző életkorokban. Az életkorod csak a csatlakozás pillanatában számít, a díj a továbbiakban nem emelkedik az életkorod előre haladtával.

A példában egy 20 millió forintos hitelfelvételt feltételeztünk. A futamidő 20 év. A kamatláb 6,5 százalék. Ennek alapján a biztosító számol egy elméleti törlesztőrészletet, ami jelen esetben 149 ezer forint. Ez a Jövedelem csomag a havi szolgáltatási összege. Ez gyakorlatilag a törlesztőrészleteddel azonos, ha nincs olyan kedvezmény a hitelszerződésben, ami ezt csökkentené. Ehhez a szolgáltatáshoz kapcsolódik egy havi díj, amit az ábrán láthatsz.

A Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás Jövedelem csomagjának havi díjai azonos szolgáltatási összeg mellett különböző életkorokban

A legmagasabb havi díj az 55 éves kor esetében 7143 forint, ami a törlesztőrészlet 4,7 százaléka.

A Bankmonitor kalkulátorával te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne egy olyan biztosítás, amely munkanélküliség esetén is segíteni tud. Számolj és regisztrálj az oldalunkon!

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás a már régebben felvett hitelek mögé is beállítható fedezetként.

Összefoglalás

A Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás a már régebben felvett hitelek mögé is beállítható fedezetként, így, ha hitelt vettél fel vagy éppen most kötsz hitelszerződést, ne feledkezz meg a biztosítási védelemről. A hiteltörlesztést megakadályozhatja egy munkanélküliségi, keresőképtelenségi állapot, ami ugyan csak ideiglenesen áll fenn, de egy biztosítási védelem segíthet az anyagi gondok elkerülésében.

A termék Jövedelem csomagja önállóan is megköthető, de az Élet csomaggal kiegészítve komplex védelmet nyújt neked és a családodnak.

A Bankmonitor munkatársai segítenek eligazodni a piacon található termékek között, hogy a legjobbat tudd kiválasztani. Kalkulátorunkon keresztül regisztrálj és tanácsainkkal segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb konstrukciót, hogy csak azt vedd meg ami feltétlenül szükséges.

Bankmonitor Biztonság Csoportos Személybiztosítás

Hirdetés
Hirdetés