A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg alapkezelőjét

A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg alapkezelőjét
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-02-25
 

Brókerház csődje, devizakereskedelemmel veszítő ügyfelek, és alacsony részvényárak. Ez utóbbi miatt azonban érdemes lehet mégis befektetni. Még ha jól körül is kell néznünk, hogy mibe, hová, és kinek a segítségével. Egyre inkább felértékelődnek a hiteles szereplők! Blogkörkép

A tegnapi nap híre egyértelműen a Buda-Cash körüli mizéria volt. Az, hogy egy brókerház csődbe megy, nem új keletű, az elmúlt 200 évben több brókerház is bezárta kapuját, hol brókerhiba, hol nagy árelmozdulás, hol visszaeső forgalom vagy lecsökkent jutalékbevétel miatt. Zsiday Viktor is elemzi a helyzetet, és szerinte azok vannak jobb helyzetben, akik valamilyen értékpapírban tartották a pénzüket. Mert ha ez elveszik, az már Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső kategória. Miért? Az alapkezelő blogbejegyzésében elolvashatod.

Az alapkezelő leírja véleményét az MNB által indított NHP pluszról. Mint ismeretes az NHP pluszon belül nyújtott hitelek veszteségének felét, de maximum 2%-ot átvállal az MNB a kereskedelmi bankoktól. A szakember szerint ezzel az intézkedéssel megállítható a vállalati hitelek zsugorodása, ami jó hatással lenne a GDP növekedésére is. 

Bár mostanában ebben is jól állunk, a régióban az egyik legjobb GDP adattal rendelkezünk. (Kattints a képért!)

Viszont van, amiben jelentősen különbözünk az eurózónától: míg nálunk még alig mutatkozik hitelfelvételi kedv, addig Európában megkezdődött a hitelfelfutás. Pénteken az Alapblogon megjelent grafikonon (Kattints a képért!) szépen látszik a válság előtti hitelbuborék és az azutáni depressziós időszak. Most viszont úgy tűnik, kezd normál mederbe terelődni a hitelezés.

Szintén Közép-Európával foglalkozik az az írás, amiben nyomon követhető, hogy a régiónk országaiban jobban növekedtek a GDP mutatók, mint a részvényárfolyamok. Az alacsony olajár és kamatok is segíthetnek begyújtani a részvények rakétáit, és akkor irány felfelé! A teljes folyamatot az Alapblogon olvashatod.

És végül egy örökzöld: devizakereskedelem, forex, FX vagy teljes angol nevén foreign exchange. Korábban számtalan írás született ennek veszélyeiről, ám a Rózsaszínű pénzügyi vágóhíd II. aktuálisan összefoglalja a lényeget: Amerikában a legalacsonyabb költségeket kínáló legnagyobb piaci játékosnál a veszteséges ügyfelek aránya 70-80% között van! Ráadásul a cég ügyfeleinek 37%-a hitelkártyáról fizette be a számlanyitáshoz szükséges tőkét, ami azonnali adósságspirált eredményezhet. Csak remélhetjük, hogy Magyarországon azért jobb a helyzet!

Hirdetés
Hirdetés