A legjobb bankszámlák, ha legalább 250 ezer forintot keresel

A legjobb bankszámlák, ha legalább 250 ezer forintot keresel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-11-22 Frissítve: 2021-12-29
 

A jövedelmed eléri havonta a nettó 250 ezer forintot? Mégis gondot okoz a bankszámlaválasztás? Fordulj hozzánk, mi megoldjuk a problémádat! Tippjeinkkel spórolj meg éves szinten akár több tízezer forintot! Most megismerheted a jövedelmedhez illő folyószámlák sorát!

Havonta nettó 250 ezer forintot megkeresni manapság már nem tartozik a lehetetlen dolgok közé. Azonban fontos megjegyezni, hogy ebből a szempontból nagyon nem mindegy, melyik országrészben, régióban dolgozol. Kétségtelen az is, hogy még Budapesten sem minden alkalmazotti munkakörben elérhető az ekkora jövedelem. Ez az összeg Budapesten átlag alattinak, míg vidéken átlag feletti munkabérnek számít. És milyen lehetőségeid vannak, ha ilyen havi jövedelem mellett bankszámlát keresel?

A jövőbeli bankszámlád kiválasztásához eléggé ismerned kell a pénzügyi szokásaidat, a pénzköltési módszereidet és megtakarítási hajlandóságodat. Ez egyszerűen hangzik, de az emberek többsége nincs ezzel tisztában. Sokan nem tudják, hogy havonta hányszor és mekkora értékben használják fizetésre a bankkártyájukat, ahogy azzal sincsenek tisztában, havonta hányszor vesznek fel pénzt a bankjegykiadó automatából, az úgynevezett ATM-ből (automated teller machine). Ha ennyi nem lenne elég, vannak olyanok, akik nem emlékeznek arra, hogy mekkora összegre szokott rúgni a rezsiköltségük. Azt viszont már jóval többen tartják a fejükben, mennyi pénzük szokott megmaradni a hónap végén.

Ha ezekkel a számokkal tisztában vagy, akkor már nincs is más hátra, minthogy kiválaszd a szokásaidhoz legjobban passzoló számlacsomagot! A számos költségelem közül előre fogod tudni, hogy melyekre kell figyelned, hiszen tisztában leszel azzal, hogy a rezsiszámládat, az éttermi ebédedet, a bevásárlásodat hogyan szoktad kifizetni, vagy épp a megtakarításaidat milyen eszközökbe szoktad fektetni. Ha ezeket mind végiggondoltad, komplex módon érdemes hozzáállnod a számlacsomagod kiválasztásához. Gondolj csak arra, hogy ha van félretett pénzed, az sem mindegy, hogy az a jövőben mennyit kamatozik Neked! Ezek után döntő jelentőségű, hogy ne csak a bankszámládra vonatkozó költségeket nézd meg, és egyben tudatosítsd, hogy ezek mekkora kiadással járhatnak havonta, hanem legyen kész terved arra vonatkozóan, hogy a bankhoz vitt pénzt (például jövedelmet) milyen módon fogod elkölteni és/vagy befektetni! Bankonként nézd meg a befektetési lehetőségeket, melyhez némi segítséget ide kattintva találsz! Ha kinézted, hogy a befektetési és a számlavezetési szempontjaidhoz melyik pénzintézet passzol a legjobban, akkor böngészd át a befektetési szolgáltatások díjtételeit is! Amennyiben ezek együttesen klappolnak, valószínűleg a Neked megfelelő bankot választod!

Megnéztük, hogy milyen bankszámlák közül lehet érdemes választanod, ha legalább nettó 250 ezer Ft munkabér fog havonta érkezni a számládra. Az eredményeket az alábbi 2 táblázatban tekintheted meg. Az 1. táblázatban nézd meg, hogy 1 évre melyek tűnnek a legjobb megoldásnak:

A lista alján olvashatod, hogy a kalkulációnkban milyen paraméterrel számoltunk. A CIB ECO számlacsomagját az első évben teljesen díjmentesen használhatod, amennyiben a Bankmonitoron keresztül nyitod a számládat. Miért is fontos ez? Azért, mert ha bemész a CIB Bankba, és ott nyitod meg a számládat, akkor az esetek 99%-ában nem 0 Ft lesz a számlával kapcsolatos éves költséged. Mi közvetítőcég vagyunk, és ha rajtunk keresztül nyitod a számlát (ide kattintva a kalkulátorunk kitöltésével leadhatod az érdeklődésedet), a CIB Bank a táblázatban narancssárgával feltüntetett kedvezményekkel jutalmaz.

Az első éves díjak alapján a második helyezett a Gránit Bank Ász számlacsomagja, a harmadik pedig az OTP Bank Smart számlacsomagja, ez a 2 számlacsomag szinte mindig előkelő helyen szerepel a rangsorainkban. Az 1. évre vonatkozó alig több mint 100 Ft-os havi költségszinttel a kiemelkedő kategóriába tartoznak. Azt azonban érdemes megjegyezned, hogy az OTP Smart számlára folyamatosan az elvárt mértékű munkabérnek (35 éves kor alatt legalább a nettó minimálbér, 35 éves kor felett minimum nettó 150 ezer Ft) kell érkeznie (legalább a vizsgált időszak 4 hónapjából 2 hónapban), különben a bank a fenti költségeken felül havonta további 719 Ft-ot terhel számlavezetési díjként. Igaz ez akkor is, ha érkezik az elvártnak megfelelő jóváírás, de nem alkalmazotti munkabér formájában. Amennyiben az aktuális hónap előtti 4-ből minimum 2 hónapban megérkezett az elvárt munkabér, nem terhelik a 719 Ft-ot.

Az 1. éves díjakat tekintve a Magnet Bank Diamond számlacsomagja a 4. helyezett, mely helyezést már hosszú ideje tartani tudja, havi 231 Ft-os számlavezetési költségével pedig most sem okozott csalódást. Az 5. helyre az UniCredit Bank Tripla számlacsomagja ért oda.

Miután átbogarásztad az első évre jutó költségeket, az alábbi táblázatban megtekintheted, hogy mi történik, ha 2 évig tartod meg a számládat:

Ha az 1. éves költségekhez a 2. év kiadásait is hozzátesszük, borul a sorrend, hiszen a CIB Bank ECO számlája visszaszorul a 3. helyre, míg a Gránit Bank számlacsomagja (itt a Digitális számlacsomagot tüntettük fel) előrelép az 1. helyre. Az OTP Smart számlacsomagja pedig utat tört magának a 2. helyre. A táblázat 4. helyén a MagNet Bank Diamond számlacsomagja bástyaként tartja a helyét, míg az 5. helyre ezúttal a Raiffeisen Bank Díjnullázó Plusz számlacsomagja érkezett meg. Utóbbi ezt annak köszönheti, hogy a 2. évtől a költségei jelentősen alacsonyabbak, mint az 1. évben. A hazai bankszámlák között ez egyben különlegessé is teszi a Raiffeisen termékét. A megfelelő bankszámla kiválasztásához használd a részletes bankszámla kalkulátorunkat, vagy kattints az alábbi képre!

Újra érdemes megemlíteni, hogy nemcsak az a fontos, mekkorák a költségeid, hanem az is, hogy a pénzedre mekkora kamatot kaphatsz, és az is, hogy a kinézett banknál milyen megtakarításokat tudsz elérni.

Ha bizonytalan vagy a dolgodban, nézd meg az alábbi kalkulátoraink segítségével, hogyan tudod megoldani a Téged érintő pénzügyi kihívásokat!

1
Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés