Betöltés

Hol melyik befektetést tudod megvenni?

szerző: Singer Zoltán
2018-08-23

Nem tudod, melyik banknál mibe tudsz fektetni? Nem találsz semmi összefoglalót, ami ezt a kérdést megválaszolja? Megspóroljuk neked az utánajárást! Megmutatjuk, melyik banknál mibe tudsz fektetni! Óriási különbségeket fogsz tapasztalni!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a befektetési alap kalkulátorunk.

Lakossági, prémium vagy privát banki ügyfelek esetén bankonként jellemzően eltérő termékkör érhető el. Azonban nem minden bank tesz ilyen módon különbséget az ügyfelei között, megadva a lehetőséget a kisebb pénzűeknek is. Csak az országosan, személyesen elérhető bankokat, befektetési társaságokat vettük figyelembe.

Próbáld ki a befektetői tesztünket, hogy megtudd, milyen a kockázatviselési képességed!

OTP Bank

Normál lakossági ügyfeleknek csak az OTP Alapkezelő befektetési jegyei, magyar részvények, certifikátok és magyar állampapírok elérhetőek, a prémium kategóriában ez bővül néhány UBS alappal. Ezen kívül elérhető még normál ügyfelek esetén havidíj ellenében a frankfurti tőzsde is. Itt ETF-ek, részvények és certifikátok is vásárolhatók. A privát banki ügyfél kategória kicsit más a banknál: itt már több külföldi tőzsde, az Aegon, a Hold, a Generali, a Parvest, az Allianz, az ING, a Credit Suisse és a Templeton alapok is elérhetők.

K&H Bank

Lakossági és prémium ügyfelek esetében K&H befektetési alapok, magyar részvények és magyar állampapírok vannak a palettán.

KBC Securities

A K&H Bankhoz hasonlóan a KBC csoport tagja. Néhány műveletet (például készpénz befizetése) egyes kiemelt K&H bankfiókokban is lehet intézni. A szolgáltatónál körülbelül 30 tőzsde részvényei, ETF-jei, certifikátjai, K&H, valamint néhány OTP, Aegon, Generali és Hold befektetési alap, határidős termékek, warrantok vásárolhatók meg. Magyarországon a tőzsdék elérhetőségét tekintve a piacvezetők között van. Néhány magyar állampapír is elérhető online, de külföldi állampapírokra is lehet megbízást adni, amennyiben a hosszú telefonos várakozási időt kivárjuk, és sikerül a megfelelő ügyintézőhöz kerülnünk. A legtöbb bankhoz hasonlóan nyitható náluk értékpapírszámla, TBSZ és NYESZ is.

Erste Befektetési Zrt.

Nagyon sok alapkezelő befektetési jegyei megvásárolhatók. Ebben a legjobbnak számít a normál lakossági ügyfélkörben. Sok tőzsde is elérhető, például magyar, osztrák, német, amerikai online is, a többi telefonon. ETF-ek, certifikátok vételére is van lehetőség. A magyar állampapírok is elérhetőek, de telefonon jó esetben a külföldiekre is lehet megbízást adni.

Nézd át a Bankmonitor kalkulátora segítségével a befektetési alapok listáját!

UniCredit Bank

Több alapkezelő (például Amundi, OTP, Hold, Aegon, Generali) befektetési jegyei megvásárolhatók lakossági ügyfélként is. A magyar tőzsde és a magyar állampapírok is elérhetőek.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen és néhány Aegon, Hold, OTP befektetési jegy vásárolható meg a magyar állampapírokon kívül, míg a prémium szegmensben még néhánnyal több befektetési jegy a fenti alapkezelőktől. Privát banki ügyfélként tovább bővül a paletta. NYESZ nem nyitható náluk.

CIB Bank

CIB-es befektetési jegyek és magyar állampapírok vásárolhatók meg. Prémium és privát banki ügyfeleknek bővül a paletta például Hold, OTP, Aegon befektetési alapokkal.

MKB Bank

MKB-s és néhány más alapkezelő befektetési jegyei elérhetőek, valamint a magyar állampapírok. Privát banki ügyfeleknek bővül a paletta.

Budapest Bank

A lakossági ügyfelek a Budapest Alapkezelő befektetési jegyein kívül további 7 alapkezelő alapjait (OTP, Fidelity, Aegon, Aberdeen, Allianz, Generali, Templeton) és a magyar állampapírokat vásárolhatják meg.

Ha az árfolyamesésben szeretnénk érdekeltek lenni

Ha árfolyamesésre szeretnék játszani, akkor az Erste Befektetési Zrt-t és a KBC Securitiest ajánljuk! Az árfolyamesésre játszást shortolásnak nevezzük.

Nézd meg portfólió tervező szolgáltatásunkat is, hogy megtapasztald a portfólió készítés rejtelmeit!

Ha biztos hozamokat szeretnél, böngészd a Bankmonitor Állampapír kalkulátora segítségével az állampapírok listáját!

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »


A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
szerződés Érdemes 1 millió Ft-ból Szuperállampapírt venni?
2019. 12. 05.

Mit tud a Szuperállampapír, kinek és mikor éri ez meg? És hogyan lehet ebből a lehető legtöbbet kihozni, akár 1 millió Ft befektetésével? Mi történik akkor, ha váratlanul szükséged volna...

ingatlanbefektetés Minden eddiginél kedvezőbb lesz a szuperállampapír
2019. 11. 04.

November 4-től csökken az Egyéves Magyar Állampapír és a Prémium Magyar Állampapír kamata. A változások a Magyar Állampapír Plusz legfőbb riválisait érintik, így a szuperállampapír még vonzóbb lesz a befektetők...

megtakarítás Minden más állampapírt kinyír a Magyar Állampapír Plusz?
2019. 10. 18.

2019. harmadik negyedévében is nőtt a lakosság által vásárolt állampapírok értéke, ám ez gyakorlatilag kizárólag a Magyar Állampapír Plusznak volt köszönhető. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint a harmadik...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.