Betöltés

Hol melyik befektetést tudod megvenni?

szerző: Singer Zoltán
2018-08-23

Nem tudod, melyik banknál mibe tudsz fektetni? Nem találsz semmi összefoglalót, ami ezt a kérdést megválaszolja? Megspóroljuk neked az utánajárást! Megmutatjuk, melyik banknál mibe tudsz fektetni! Óriási különbségeket fogsz tapasztalni!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a befektetési alap kalkulátorunk.

Lakossági, prémium vagy privát banki ügyfelek esetén bankonként jellemzően eltérő termékkör érhető el. Azonban nem minden bank tesz ilyen módon különbséget az ügyfelei között, megadva a lehetőséget a kisebb pénzűeknek is. Csak az országosan, személyesen elérhető bankokat, befektetési társaságokat vettük figyelembe.

Próbáld ki a befektetői tesztünket, hogy megtudd, milyen a kockázatviselési képességed!

OTP Bank

Normál lakossági ügyfeleknek csak az OTP Alapkezelő befektetési jegyei, magyar részvények, certifikátok és magyar állampapírok elérhetőek, a prémium kategóriában ez bővül néhány UBS alappal. Ezen kívül elérhető még normál ügyfelek esetén havidíj ellenében a frankfurti tőzsde is. Itt ETF-ek, részvények és certifikátok is vásárolhatók. A privát banki ügyfél kategória kicsit más a banknál: itt már több külföldi tőzsde, az Aegon, a Hold, a Generali, a Parvest, az Allianz, az ING, a Credit Suisse és a Templeton alapok is elérhetők.

K&H Bank

Lakossági és prémium ügyfelek esetében K&H befektetési alapok, magyar részvények és magyar állampapírok vannak a palettán.

KBC Securities

A K&H Bankhoz hasonlóan a KBC csoport tagja. Néhány műveletet (például készpénz befizetése) egyes kiemelt K&H bankfiókokban is lehet intézni. A szolgáltatónál körülbelül 30 tőzsde részvényei, ETF-jei, certifikátjai, K&H, valamint néhány OTP, Aegon, Generali és Hold befektetési alap, határidős termékek, warrantok vásárolhatók meg. Magyarországon a tőzsdék elérhetőségét tekintve a piacvezetők között van. Néhány magyar állampapír is elérhető online, de külföldi állampapírokra is lehet megbízást adni, amennyiben a hosszú telefonos várakozási időt kivárjuk, és sikerül a megfelelő ügyintézőhöz kerülnünk. A legtöbb bankhoz hasonlóan nyitható náluk értékpapírszámla, TBSZ és NYESZ is.

Erste Befektetési Zrt.

Nagyon sok alapkezelő befektetési jegyei megvásárolhatók. Ebben a legjobbnak számít a normál lakossági ügyfélkörben. Sok tőzsde is elérhető, például magyar, osztrák, német, amerikai online is, a többi telefonon. ETF-ek, certifikátok vételére is van lehetőség. A magyar állampapírok is elérhetőek, de telefonon jó esetben a külföldiekre is lehet megbízást adni.

Nézd át a Bankmonitor kalkulátora segítségével a befektetési alapok listáját!

UniCredit Bank

Több alapkezelő (például Amundi, OTP, Hold, Aegon, Generali) befektetési jegyei megvásárolhatók lakossági ügyfélként is. A magyar tőzsde és a magyar állampapírok is elérhetőek.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen és néhány Aegon, Hold, OTP befektetési jegy vásárolható meg a magyar állampapírokon kívül, míg a prémium szegmensben még néhánnyal több befektetési jegy a fenti alapkezelőktől. Privát banki ügyfélként tovább bővül a paletta. NYESZ nem nyitható náluk.

CIB Bank

CIB-es befektetési jegyek és magyar állampapírok vásárolhatók meg. Prémium és privát banki ügyfeleknek bővül a paletta például Hold, OTP, Aegon befektetési alapokkal.

MKB Bank

MKB-s és néhány más alapkezelő befektetési jegyei elérhetőek, valamint a magyar állampapírok. Privát banki ügyfeleknek bővül a paletta.

Budapest Bank

A lakossági ügyfelek a Budapest Alapkezelő befektetési jegyein kívül további 7 alapkezelő alapjait (OTP, Fidelity, Aegon, Aberdeen, Allianz, Generali, Templeton) és a magyar állampapírokat vásárolhatják meg.

Ha az árfolyamesésben szeretnénk érdekeltek lenni

Ha árfolyamesésre szeretnék játszani, akkor az Erste Befektetési Zrt-t és a KBC Securitiest ajánljuk! Az árfolyamesésre játszást shortolásnak nevezzük.

Nézd meg portfólió tervező szolgáltatásunkat is, hogy megtapasztald a portfólió készítés rejtelmeit!

Ha biztos hozamokat szeretnél, böngészd a Bankmonitor Állampapír kalkulátora segítségével az állampapírok listáját!

Állampapír kalkulátor

step-1
Mennyi időre szeretnél befektetni?
Állampapírt a magyar államkincstártól:
 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadása után az Államkincstár szakértője felhív

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »

Kiemelt befektetési ajánlatok
OTP abszolút hozam alapok éves átlagos hozamai,
2018.09.30.
OTP logo
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Prémium Származtatott Alap -3,92% 5,92% 3,88% 7,29% 1
  OTP Supra Alap 2,67% 8,76% 4,50% 15,57%2
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 1. 2011.04.20.
  2. 2008.05.15.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP EMDA Alap -3,96% 9,36% 5,95% 13,26%3
  OTP Fundman Alap -11,48% 8,94% n.a. 1,99%4
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 3. 2008.03.29.
  4. 2014.06.11.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Új Európa Alap -6,49% 2,20% 2,21% 4,68%5
  OTP Föld Kincsei Alap -8,94% 14,55% 6,38% 5,66%6
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 5. 2007.11.14.
  6. 2009.02.04.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Abszolút Hozam Alap -1,06% 0,14% 2,64% 4,05%7
  OTP Trend Alap 10,12% 9,80% 13,80% 13,58%8
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 7. 2006.07.11.
  8. 2011.12.23.

A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Nyerj a politikával!

2018. 11. 10.

A politikának a pénz- és tőkepiaci folyamatok alakulásában nagy a szerepe. A befektetésekkel kapcsolatos újdonságokat rendszerint az Amerikai Egyesült Államokban érdekes keresni, ahol már léteznek tematikus, például a politikai események...

Hogyan fektess be 10 millió forintot?

2018. 11. 07.

A magyarok számos esetben nehezen döntik el, mibe fektessék a nehezen megtakarított pénzüket. Bizony, ez közel sem egyszerű kérdés, és sok profi szakember is számtalanszor megküzd a problémával. Az cseppet...

Az állampapír visszavág, a bankbetét új korszakra vár

2018. 10. 12.

Az utóbbi években mélyrepülésben vannak a kamatok. Ez még inkább igaz a lekötött betétekre, melynek köszönhetően a bankbetétek állományán belüli részarányuk drasztikusan lecsökkent. Köszönhető ez annak, hogy a pénzintézetek a...

Blogajánló

 • alapblog

  Rágógumitól az egészségközpontig

  Kilencévesen már rágógumival üzletelt, aztán az NSZK-ban mérnökként dolgozott. Ausztriában szállodákat vett, itthon pedig sok évvel ezelőtt klinikát indított. Rudas László most egy olyan workshopot...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.