Betöltés

Hol melyik befektetést tudod megvenni?

szerző: Singer Zoltán
2018-08-23

Nem tudod, melyik banknál mibe tudsz fektetni? Nem találsz semmi összefoglalót, ami ezt a kérdést megválaszolja? Megspóroljuk neked az utánajárást! Megmutatjuk, melyik banknál mibe tudsz fektetni! Óriási különbségeket fogsz tapasztalni!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a befektetési alap kalkulátorunk.

Lakossági, prémium vagy privát banki ügyfelek esetén bankonként jellemzően eltérő termékkör érhető el. Azonban nem minden bank tesz ilyen módon különbséget az ügyfelei között, megadva a lehetőséget a kisebb pénzűeknek is. Csak az országosan, személyesen elérhető bankokat, befektetési társaságokat vettük figyelembe.

Próbáld ki a befektetői tesztünket, hogy megtudd, milyen a kockázatviselési képességed!

OTP Bank

Normál lakossági ügyfeleknek csak az OTP Alapkezelő befektetési jegyei, magyar részvények, certifikátok és magyar állampapírok elérhetőek, a prémium kategóriában ez bővül néhány UBS alappal. Ezen kívül elérhető még normál ügyfelek esetén havidíj ellenében a frankfurti tőzsde is. Itt ETF-ek, részvények és certifikátok is vásárolhatók. A privát banki ügyfél kategória kicsit más a banknál: itt már több külföldi tőzsde, az Aegon, a Hold, a Generali, a Parvest, az Allianz, az ING, a Credit Suisse és a Templeton alapok is elérhetők.

K&H Bank

Lakossági és prémium ügyfelek esetében K&H befektetési alapok, magyar részvények és magyar állampapírok vannak a palettán.

KBC Securities

A K&H Bankhoz hasonlóan a KBC csoport tagja. Néhány műveletet (például készpénz befizetése) egyes kiemelt K&H bankfiókokban is lehet intézni. A szolgáltatónál körülbelül 30 tőzsde részvényei, ETF-jei, certifikátjai, K&H, valamint néhány OTP, Aegon, Generali és Hold befektetési alap, határidős termékek, warrantok vásárolhatók meg. Magyarországon a tőzsdék elérhetőségét tekintve a piacvezetők között van. Néhány magyar állampapír is elérhető online, de külföldi állampapírokra is lehet megbízást adni, amennyiben a hosszú telefonos várakozási időt kivárjuk, és sikerül a megfelelő ügyintézőhöz kerülnünk. A legtöbb bankhoz hasonlóan nyitható náluk értékpapírszámla, TBSZ és NYESZ is.

Erste Befektetési Zrt.

Nagyon sok alapkezelő befektetési jegyei megvásárolhatók. Ebben a legjobbnak számít a normál lakossági ügyfélkörben. Sok tőzsde is elérhető, például magyar, osztrák, német, amerikai online is, a többi telefonon. ETF-ek, certifikátok vételére is van lehetőség. A magyar állampapírok is elérhetőek, de telefonon jó esetben a külföldiekre is lehet megbízást adni.

Nézd át a Bankmonitor kalkulátora segítségével a befektetési alapok listáját!

UniCredit Bank

Több alapkezelő (például Amundi, OTP, Hold, Aegon, Generali) befektetési jegyei megvásárolhatók lakossági ügyfélként is. A magyar tőzsde és a magyar állampapírok is elérhetőek.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen és néhány Aegon, Hold, OTP befektetési jegy vásárolható meg a magyar állampapírokon kívül, míg a prémium szegmensben még néhánnyal több befektetési jegy a fenti alapkezelőktől. Privát banki ügyfélként tovább bővül a paletta. NYESZ nem nyitható náluk.

CIB Bank

CIB-es befektetési jegyek és magyar állampapírok vásárolhatók meg. Prémium és privát banki ügyfeleknek bővül a paletta például Hold, OTP, Aegon befektetési alapokkal.

MKB Bank

MKB-s és néhány más alapkezelő befektetési jegyei elérhetőek, valamint a magyar állampapírok. Privát banki ügyfeleknek bővül a paletta.

Budapest Bank

A lakossági ügyfelek a Budapest Alapkezelő befektetési jegyein kívül további 7 alapkezelő alapjait (OTP, Fidelity, Aegon, Aberdeen, Allianz, Generali, Templeton) és a magyar állampapírokat vásárolhatják meg.

Ha az árfolyamesésben szeretnénk érdekeltek lenni

Ha árfolyamesésre szeretnék játszani, akkor az Erste Befektetési Zrt-t és a KBC Securitiest ajánljuk! Az árfolyamesésre játszást shortolásnak nevezzük.

Nézd meg portfólió tervező szolgáltatásunkat is, hogy megtapasztald a portfólió készítés rejtelmeit!

Ha biztos hozamokat szeretnél, böngészd a Bankmonitor Állampapír kalkulátora segítségével az állampapírok listáját!

Állampapír kalkulátor

step-1
Mennyi időre szeretnél befektetni?
Állampapírt a magyar államkincstártól:
 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadása után az Államkincstár szakértője felhív

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »

Kiemelt befektetési ajánlatok
OTP abszolút hozam alapok éves átlagos hozamai,
2018.08.31.
OTP logo
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Prémium Származtatott Alap -1,41% 5,52% 3,95% 7,49% 1
  OTP Supra Alap 4,43% 8,02% 4,53% 15,67%2
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 1. 2011.04.20.
  2. 2008.05.15.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP EMDA Alap -2,86% 6,29% 4,39% 13,29%3
  OTP Fundman Alap -14,58% 5,75% n.a. 0,69%4
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 3. 2008.03.29.
  4. 2014.06.11.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Új Európa Alap -6,83% 1,50% 2,39% 4,59%5
  OTP Föld Kincsei Alap -1,25% 16,74% 7,64% 6,33%6
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 5. 2007.11.14.
  6. 2009.02.04.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Abszolút Hozam Alap 0,89% 0,17% 3,28% 4,14%7
  OTP Trend Alap 18,66% 9,81% 15,56% 13,95%8
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 7. 2006.07.11.
  8. 2011.12.23.

A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapjai között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan válasszunk állampapírt?

2018. 09. 19.

A lakossági állampapírok a hosszú futamidő esetében változó kamatozásúak: prémium és bónusz állampapírok. Éppen ezért nemcsak az éppen aktuális kamatokat, hanem a következő években várható tendenciákat is érdemes figyelembe vennünk...

Megvalósítjuk a lakáscélodat!

2018. 09. 14.

A lakáscél megvalósításához elengedhetetlen az önerő megléte. Ennek összegyűjtése sok esetben nem kis feladat. Két konkrét élethelyzetben, két teljesen különböző példán keresztül mutatjuk be, hogy a lakáshitelek felvételéhez hogyan gyűjtheted...

Évi 6,4%-os kamat magyar állampapírral

2018. 09. 06.

A magyarok körében méltán népszerűek a lakossági állampapírok, amelyek a biztonságos megtakarítást és a jó kamatot keresőknek egyaránt jó megoldásnak bizonyulnak. Ráadásul az államkincstárnál az állampapírokat ingyenesen tarthatjuk értékpapírszámlán és...

4 tipp a megtakarítások elkezdéséhez

2018. 09. 02.

A magyarok többségének gondot okoz, hogy havonta pénzt tegyen félre. Érdekes módon, a jövedelem nagysága sem számít a megtakarítási hajlandóság kérdésében. Mutatunk 4 tippet arra, hogyan legyen félretett pénzed, és...

Blogajánló

 • alapblog

  Az emberek vagy a számok fontosabbak?

  Mi hajtja a növekedést? A világ gazdaságainak teljesítménymérésére közkedvelt mutatószám az egy főre jutó GDP. A számításoknál az összehasonlíthatóság és pontosság miatt több változatot is...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.