Betöltés
loading

Hol melyik befektetést tudod megvenni?

Nem tudod, melyik banknál mibe tudsz fektetni? Nem találsz semmi összefoglalót, ami ezt a kérdést megválaszolja? Megspóroljuk neked az utánajárást! Megmutatjuk, melyik banknál mibe tudsz fektetni! Óriási különbségeket fogsz tapasztalni!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a befektetési alap kalkulátorunk.

Lakossági, prémium vagy privát banki ügyfelek esetén bankonként jellemzően eltérő termékkör érhető el. Azonban nem minden bank tesz ilyen módon különbséget az ügyfelei között, megadva a lehetőséget a kisebb pénzűeknek is. Csak az országosan, személyesen elérhető bankokat, befektetési társaságokat vettük figyelembe.

Próbáld ki a befektetői tesztünket, hogy megtudd, milyen a kockázatviselési képességed!

OTP Bank

Normál lakossági ügyfeleknek csak az OTP Alapkezelő befektetési jegyei, magyar részvények, certifikátok és magyar állampapírok elérhetőek, a prémium kategóriában ez bővül néhány UBS alappal. Ezen kívül elérhető még normál ügyfelek esetén havidíj ellenében a frankfurti tőzsde is. Itt ETF-ek, részvények és certifikátok is vásárolhatók. A privát banki ügyfél kategória kicsit más a banknál: itt már több külföldi tőzsde, az Aegon, a Hold, a Generali, a Parvest, az Allianz, az ING, a Credit Suisse és a Templeton alapok is elérhetők.

K&H Bank

Lakossági és prémium ügyfelek esetében K&H befektetési alapok, magyar részvények és magyar állampapírok vannak a palettán.

KBC Securities

A K&H Bankhoz hasonlóan a KBC csoport tagja. Néhány műveletet (például készpénz befizetése) egyes kiemelt K&H bankfiókokban is lehet intézni. A szolgáltatónál körülbelül 30 tőzsde részvényei, ETF-jei, certifikátjai, K&H, valamint néhány OTP, Aegon, Generali és Hold befektetési alap, határidős termékek, warrantok vásárolhatók meg. Magyarországon a tőzsdék elérhetőségét tekintve a piacvezetők között van. Néhány magyar állampapír is elérhető online, de külföldi állampapírokra is lehet megbízást adni, amennyiben a hosszú telefonos várakozási időt kivárjuk, és sikerül a megfelelő ügyintézőhöz kerülnünk. A legtöbb bankhoz hasonlóan nyitható náluk értékpapírszámla, TBSZ és NYESZ is.

Erste Befektetési Zrt.

Nagyon sok alapkezelő befektetési jegyei megvásárolhatók. Ebben a legjobbnak számít a normál lakossági ügyfélkörben. Sok tőzsde is elérhető, például magyar, osztrák, német, amerikai online is, a többi telefonon. ETF-ek, certifikátok vételére is van lehetőség. A magyar állampapírok is elérhetőek, de telefonon jó esetben a külföldiekre is lehet megbízást adni.

Nézd át a Bankmonitor kalkulátora segítségével a befektetési alapok listáját!

UniCredit Bank

Több alapkezelő (például Amundi, OTP, Hold, Aegon, Generali) befektetési jegyei megvásárolhatók lakossági ügyfélként is. A magyar tőzsde és a magyar állampapírok is elérhetőek.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen és néhány Aegon, Hold, OTP befektetési jegy vásárolható meg a magyar állampapírokon kívül, míg a prémium szegmensben még néhánnyal több befektetési jegy a fenti alapkezelőktől. Privát banki ügyfélként tovább bővül a paletta. NYESZ nem nyitható náluk.

CIB Bank

CIB-es befektetési jegyek és magyar állampapírok vásárolhatók meg. Prémium és privát banki ügyfeleknek bővül a paletta például Hold, OTP, Aegon befektetési alapokkal.

MKB Bank

MKB-s és néhány más alapkezelő befektetési jegyei elérhetőek, valamint a magyar állampapírok. Privát banki ügyfeleknek bővül a paletta.

Budapest Bank

A lakossági ügyfelek a Budapest Alapkezelő befektetési jegyein kívül további 7 alapkezelő alapjait (OTP, Fidelity, Aegon, Aberdeen, Allianz, Generali, Templeton) és a magyar állampapírokat vásárolhatják meg.

Ha az árfolyamesésben szeretnénk érdekeltek lenni

Ha árfolyamesésre szeretnék játszani, akkor az Erste Befektetési Zrt-t és a KBC Securitiest ajánljuk! Az árfolyamesésre játszást shortolásnak nevezzük.

Nézd meg portfólió tervező szolgáltatásunkat is, hogy megtapasztald a portfólió készítés rejtelmeit!

Ha biztos hozamokat szeretnél, böngészd a Bankmonitor Állampapír kalkulátora segítségével az állampapírok listáját!

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
pénz

Létezik olyan módszer, amellyel megspórolhatod a kamatadót?

A kamatadó bevezetése óta a befektetők egyik célja - a hozammaximalizálás mellett - az, hogy valahogy elkerüljék, minimalizálják adófizetési kötelezettségüket. Vannak olyan konstrukciók - nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), tartós befektetési számla...

megtakarítás

Állampapír körkép: minden, amit tudnod kell, ha ebbe fektetnél

A hazai kisbefektetők egyértelmű favoritja az állampapír, hiszen már több ezer milliárd forintot tartanak ennek valamelyik változatában. Teljesen érthető, mert biztonságos, egyszerű és kielégítő hozamot termelő befektetésről beszélünk. Most összegyűjtöttünk...

Szigorítanak a magyar állampapírok vásárlási feltételein

Szigorítanak a magyar állampapírok vásárlási feltételein, amivel azt szeretnék elérni, hogy ahhoz valóban kizárólag forint megtakarítással rendelkező magánszemélyek juthassanak hozzá, illetve ne lehessen a jövőben lombard hitelt és hasonló lakossági...

Blogajánló
  • alapblog Esik a magukat beoltani szándékozók aránya az USA-ban

    Érdekes ez az ábra, amin az látszik, hogy már jóval kevesebben oltatnák be magukat, mint tették volna májusban. Kérdés, hogy ez minek a leképződése. Csak... The post Esik a magukat beoltani szándékozók aránya az USA-ban appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.