A megállíthatatlan jegybank

A megállíthatatlan jegybank
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-09-24
 

Mai nap ismét történelmi mélypontra süllyedt az MNB irányadó kamatlába. Az új irányadó kamatráta 3,6%. Az elemzők előrejelzése szerint az MNB folytatni fogja a kamatcsökkentést egészen 3,5%-ig.

Pénzügyeink szempontjából fontos, hogy a jegybank kamatcsökkentési sorozata tovább folytatódhat. A tavaly augusztusban 7%-ról induló jegybanki alapkamatunk jelenleg 3,6 és az elemzők várakozása szerint 3,5%-on állapodhat meg a kamatszint. Ezt egyelőre támogatja a rezsicsökkentések hatását magában foglaló alacsony infláció is.

kamat_20130924

Mi lesz a lekötéseimmel?

Aki már lekötötte a pénzét, az a lekötéskor érvényes kamattal számolhat, viszont, aki később tervezi bankbetétben elhelyezni megtakarításait, az még kevesebbet fog kapni a bankbetéte után. A betéti kamatok néhány kivételtől eltekintve szorosan követik a jegybanki alapkamat csökkenését és így, az átlagos betéti kamatszint is 3,5%-ra fog várhatóan csökkenni. 

A hitellel rendelkezők számára jó hír a további kamatcsökkentés, mert a forint alapú jelzáloghitelek kamata is mérséklődhet. Ez a csökkenés azonban minden esetben a hitelszerződésben meghatározott kamatforduló napon áll be.

Azok számára, akik keveslik a banki kamatot javasoljuk, hogy tájékozódjanak a befektetési alapok által nyújtott lehetőségek között:

1

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Hirdetés
Hirdetés