A nagy lakáshitel megoldás

A nagy lakáshitel megoldás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-10 Frissítve: 2018-08-09
 

Segítséget kért tőlünk egy olvasónk. Azt kérdezte, hogy 38 millió forintos lakás megvásárlásához 20% önerő mellett hol kaphatna hitelt. Megvizsgáltuk a lehetőségeit, és sok megoldásra bukkantunk, melyek közül vannak elég kedvezőek is.

Sokan vannak úgy, hogy a megtakarításuk a lakás vételárának csupán 20-25%-át teszi ki. Ezért gondoltuk, hogy bemutatjuk egy olvasónk példáján keresztül, hogy mit lehet tenni ilyen esetben.

Lássuk a számokat:

  • 38 millió forint a megvásárolni kívánt ingatlan vételára
  • olvasónk egyedüli kereső a háztartásban
  • nettó jövedelme havi 650 ezer forint
  • 7,6 millió önerővel rendelkezik
  • 30,4 millió hitelre lesz szüksége
  • 15 éves futamidőre szeretne hitelt felvenni

A 15 éves futamidő figyelembe vételével a 10 és a 15 évig fix kamatozású hitelek közül érdemes választani. A következő táblázatunk azokat a 10 évig fix kamatozású hiteleket veszi sorba, melyek már 20%-os önerő mellett igényelhetőek.

Mint láthatjuk, a 4% környéki teljes hiteldíj mutató is elérhető a legjobb 10 évre fix ajánlat esetén, de még így is – az utolsó 5 év kamatváltozását nem figyelembe véve – több, mint 10 millió forinttal kell többet visszafizetnie az ügyfélnek, mint amennyi hitelt felvett. A következő táblázatban azt nézzük meg, hogy mennyivel lenne drágább a hitel, ha a 15 évre végig fix kamatozásunk lenne.

A 15 éves fix kamat esetén már 5% feletti THM ajánlatokkal találkozunk. Ez azt eredményezi, hogy a futamidő alatt több, mint 13 millió forinttal többet kell visszafizetnünk annál, mint amennyit felvettünk. A különbséget jól illusztrálja, hogy a végig fix kamatért cserébe 3 millióval több a visszafizetendőnk, mint a 10 éves fix esetében.

Fontos, hogy akkor érdemes a 10 évre fix kamatozásút választanunk, ha a futamidő vége előtt előtörleszteni szeretnénk, vagy a kedvezőbb kamatért cserébe a kamatkockázatot el tudjuk fogadni. Egy pesszimista forgatókönyv részeként, például a hitelkamat 6-7%pontos emelkedése a törlesztőnket körülbelül 15-20%-kal növelhetné meg az utolsó 5 évre. A 15 évre fix kamatozású akkor lehet jó megoldás, ha mindenképp változatlan törlesztőt szeretnénk. Nézd meg a Bankmonitor lakáshitel kalkulátora segítségével, hogy mire számíthatsz a hiteled törlesztésekor!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés