A sikeres befektető nem csinál semmit!

A sikeres befektető nem csinál semmit!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-09-22 Frissítve: 2018-04-06
 

Írásunk címében szereplő állítás a világ egyik legsikeresebb befektetője, Jim Rogers által írt könyvből származik. A napokban olvastuk el és annyira megtetszett Rogers gondolatmenete, hogy érdemesnek tartjuk megosztani a Bankmonitor látogatóival is, természetesen a hozzá tartozó indoklással. Íme:

„A sikeres befektető nem csinál semmit… legalábbis addig nem csinál semmit, amíg nem lát meg egy olyan befektetési lehetőséget, mely alacsony kockázat mellett nagy hozamot biztosíthat. Várni kell, figyelni és kutatni a lehetőségeket. Ne fektess be, amíg nem látsz egy olcsón megszerezhető lehetőséget pozitív kilátásokkal. Ilyen helyzet ritkán adódik…

A  legtöbb ember befektet a tőzsdén, megvárja, míg felmegy valamennyit az árfolyam, majd elad. Ekkor teljesen meg van győződve róla, hogy ő egy jó befektető és önbizalomtól vezérelve azonnal, várakozás nélkül új befektetést akar és meg is lépi. Tekintettel arra, hogy az igazán jó befektetési lehetőségek ritkák, csak idő kérdése, hogy ’bölcs’ befektetőnk megégesse magát és veszteséget szenvedjen el…”

(Jim Rogers: Adventure Capitalist – a Bankmonitor tömörített fordítása a könyv 15. fejezetéből)

A könyv megjelent magyar nyelven is Kalandvágyó Befektető címen. A könyv témája a fiatalon dollármilliárdossá vált Rogers föld körüli útjáról szól. A világról alkotott ismereteink egészen alternatív formájú bővítése mellett a könyvből megtudhatjuk, hogyan gondolkozik a méltán híressé vált pénzügyi guru a befektetésekről.

Feltétlenül olvasd el: „Aki nem szeretne kicsit veszíteni, az sokat fog bukni”.

1

Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Hirdetés
Hirdetés