Adósságrendező hitel: van kiút a drága kölcsönök spiráljából!

Adósságrendező hitel: van kiút a drága kölcsönök spiráljából!
Hirdetés
Hirdetés

2023-07-04
 

Egy adósságrendező hitel igénylése számos oldalról könnyítheti meg helyzetedet. Ha rendelkezel több korábban igényelt, drága kölcsönnel, érdemes megnézned, lecserélheted-e őket egy kedvezőbb kamatozású konstrukcióra. De nem csak ebben lesz segítségedre a Bankmonitor legújabb Adósságrendező hitel kalkulátora!

A korábban felvett hitelek segíthettek elérni olyan céljaidat, amelyeket saját megtakarításból nem tudtál teljesíteni, ugyanakkor a személyi hitelek, áruhitelek, folyószámla hitelkeret, esetleg hitelkártya tartozás jelentősen megnehezíthetik mindennapjaidat. A fizetendőket nehéz átlátni, a költségek pedig jelentősek. Ebben lehet hatalmas segítség egy adósságrendező hitel.

Mit takar az adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön konstrukció, ami a meglévő fedezetlen hitelek kiváltására igényelhető. Célja, hogy egyetlen, új kölcsönigényléssel visszafizethesd meglévő tartozásaidat, legyen szó áruhitelről, gyorshitelről, hitelkártya tartozásról, folyószámlahitelről, személyi kölcsönről, vagy egyéb ingatlanfedezet nélküli adósságról, hogy ezt követően egyszerűbben, átláthatóbban és kedvezőbb anyagi feltételekkel törlessz.

Az adósságrendező hitel különlegessége egy „normál” személyi kölcsönhöz képest, hogy itt a hitelcél kifejezetten a meglévő kölcsönök összevonása, kiváltása. Ez azért lényeges, mert a bank így a visszafizetendő hitel havi törlesztőjét már nem veszi figyelembe JTM – jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató – számításkor -, vagyis „csak” az új hitel havi törlesztőjét kell elbírnia az adós igazolt nettó jövedelemének.

Jó tudni
Ha olyan hitelt (is) rendeznél, amelyet korábban ingatlanfedezettel igényeltél, akkor a Hitelkiváltás Kalkulátorral nézhetsz utána, hogy van-e most kedvezőbb termék a piacon meglévő lakás-, vagy jelzáloghitelednél.

Adósságrendező kölcsön igénylésekor tehát elsődleges, hogy jobb anyagi helyzetbe kerülj, a hiteleid egyetlen kölcsönre cserélése alacsonyabb törlesztőrészleteket, kedvezőbb teljes visszafizetendő összeget, rövidebb futamidőt eredményezhet, de akár azt is, hogy visszaállítsa a hitelképességedet. Összességében több százezer forintot is megtakaríthatsz egy jó döntéssel.

Ebben ugyanakkor nem áll meg az elérhető előnyök sora:

  • Az adósságrendező személyi kölcsön igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezet bevonására.
  • A hitelösszeg néhány nap alatt átutalásra kerülhet a bankszámládra, vagy a korábbi adósságokat kezelő pénzintézet(ek)hez.
  • Az adósságrendező hitelnek jellemzően nincs induló költsége, míg egy jelzáloghitelnél a kezdeti költségek százezres nagyságrendűre is rúghatnak.
  • Az adósságrendező hitel a futamidő végéig fix kamatozású, így nem kell attól tartanod, hogy a költségek időközben növekedni fognak.
  • Választhatsz, hogy éppen akkora kölcsönt veszel fel, amekkora fedezi a tartozásokat, de ennél többet is igényelhetsz, ha plusz pénzre van szükséged.
  • Adósságaid könnyebben átláthatók, tervezhetőbbek lesznek, hiszen az adósságrendező hitellel a továbbiakban csak egyetlen pénzintézet felé leszel elkötelezve, nem kell észben tartanod több fizetési határidőt, törlesztési módot és költséget.
  • Az aktuális és a korábbi kamatoktól függően választhatsz, hogy a havonta fizetendő törlesztőrészlet vagy a futamidő csökkenjen, sőt, adott esetben egyszerre mindkét megoldás is felmerülhet. Ezáltal az összességében visszafizetendő összeg is karcsúbb lehet.
  • Stabilabb anyagi helyzetben választhatsz közel azonos paraméterekkel olyan lehetőséget, amellyel kicsivel magasabb törlesztőrészletek mellett a futamidőt rövidítheted. Ezzel hamarabb szabadulhatsz adósságaidtól és szintén egy helyen kezelheted a több kölcsönt kiváltó új hitelt.

Hirdetés

Hirdetés

Hol és hogyan érdemes adósságrendező hitelt igényelni?

Személyi hitelt adósságrendezésre számos bank kínál, ugyanakkor a hitelbírálati feltételek jelentősen eltérhetnek az egyes pénzintézeteknél. Az alapvető feltételekről és az aktuálisan elérhető konstrukciókról a Bankmonitor adósságrendező hitel kalkulátorával tájékozódhatsz. 

A kalkulátor használatához először add meg a kívánt hitelösszeget, a futamidőt és a havi nettó jövedelmedet. Az adósságrendező hitel kereső eredményeit személyre szabhatod a „részletes kereső” használatával, például beállíthatod, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a találatok (THM, törlesztőrészlet vagy a teljes visszafizetés összege szerint). 

A „kalkuláció indítása” gombbal megjelennek az általad beállított keresés eredményei, alapesetben THM szerinti rendezésben, vagyis az első helyen azok a találatok szerepelnek, amelyek a legkedvezőbb teljes hitelköltséggel rendelkeznek. 

A „részletek” gombra kattintva ismerheted meg a számodra szimpatikus ajánlat alapvető részleteit, illetve igényelheted meg a kölcsönt a Bankmonitoron keresztül. Ez számos előnnyel jár, hiszen így független pénzügyi szakértő segít a kiválasztásban és végigkísér az igénylési folyamaton, amellyel nem kevés pénzt és időt is spórolhatsz. 

Kalkulálj
Hasonlítsd össze a legtöbb bank ajánlatát és kérd szakértőink díjmentes segítségét az igényléshez!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
A megadott paraméterek mellett sajnos nem elérhető személyi hitel ajánlat
0

Tudtad? Babaváró hitelt is igényelhetsz adósságrendezésre!

Babaváró hitellel számos család valósított már meg különböző lakáscélokat, fedezte az új családtag érkezése kapcsán felmerülő kiadásokat, esetleg vásárolt nagyobb családi autót. Arról már kevesebben tudnak, hogy az alapvetően kamatmentes hitelkonstrukcióval a meglévő hitelek havi törlesztőit is le lehet faragni, illetve könnyedén kiegészíthető a támogatásból az adósságrendező hitellel elérhető összeg is. Járj utána a részleteknek „Babaváró mint adósságrendező hitel? Milliókat érhet” című cikkünkből!

Fontos
A Babaváró hitel igénylési feltételei 2024-től változnak. Az erről szóló cikkünket itt olvashatod el.

Hirdetés
Hirdetés