Aktívan készülhetsz a nyugdíjra, anélkül, hogy pénztártag lennél!

Aktívan készülhetsz a nyugdíjra, anélkül, hogy pénztártag lennél!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-28 Frissítve: 2021-08-06
 

A Budapest Alapkezelő újdonsággal rukkol elő, hiszen a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfólióját egy befektetési alapon keresztül is hozzáférhetővé teszi, amely tavaly kétszámjegyű hozamot ért el. Az alap nemcsak azok számára alkalmas, akik a nyugdíjra takarékoskodnak, hanem így már azok is kiélvezhetik az előnyöket, akik rövidebb időtávon részesednének a hozamából.

Használd befektetési alap keresőnk, hogy megtaláld az elvárásaidnak leginkább megfelelő alapot!

Az önkéntes nyugdíjpénztárak jó évet zárhattak tavaly, hiszen 7%-os hozamot is elértek, ráadásul hosszú, 10-15 éves időtávon is jó teljesítményre voltak képesek. A Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfóliója azért különleges a palettán, mert a növekedési portfóliók között az elmúlt húsz évben a legeredményesebbek közé tudott bekerülni. 2017-ben 11,7%-os hozam üthette annak a markát, aki az Aktív portfólióban gyűjtött a nyugdíjra.

Alapvetően a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár Aktív portfolió ETF-ekbe, egyedi részvényekbe, kamatozó eszközökbe, állampapírokba és egyéb hitelpapírokba fektet, célja pedig, hogy hosszabb távon a bankbetéteknél és pénzpiaci alapoknál magasabb hozam elérésének lehetőségét biztosítsa, a befektetés értékének megőrzése mellett.

A Budapest Alapkezelő gondolt egyet és a nyugdíjpénztári portfólióból egy befektetési alapot is létrehozott. Így ahhoz, hogy valaki részesedjen a teljesítményéből elegendő megvásárolnia a Budapest Aktív Portfólió Alapok Alapját, amit június 8-áig lehet megtenni. Ráadásul az alapot aktívan kezelik, így az egyes elemei a nyugdíjpénztári Aktív portfólióhoz képest rugalmasan változhatnak, akár még magasabb hozamot is elérhet. Az alapot akár TBSZ-en, vagy NYESZ-en is elhelyezhetjük, így a hosszú távú, akár nyugdíjcélú megtakarítási célokat ugyanúgy szolgálhatja.

Befektetési alap keresőnkkel megtalálhatod a legmegfelelőbb alapot!

Hirdetés
Hirdetés