Az 5 legolcsóbb bankszámla aktív bankoláshoz

Az 5 legolcsóbb bankszámla aktív bankoláshoz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-23 Frissítve: 2021-12-29
 

Egyszer-kétszer többet utaltál, mint eddig, és máris megugrottak a bankköltségeid? Nézd meg, hogy gyakori számlahasználat mellett melyik az 5 legolcsóbb bankszámla!

Havonta 5 db netbanki utalás összesen 100 ezer forint értékben, 3-3 állandó utalás és csoportos beszedés 120 ezer forintos összegben, és gyakori bankkártyás vásárlás, és mindezekről még értesítéseket is kérünk. Ilyen aktív számlahasználat mellett jelentősebbek a bankköltségek is, így nem árt tudni, hogy hasonló szokásokkal melyek a ma értékesített legolcsóbb bankszámlák.

CIB ECO bankszámla

Kizárólag a Bankmonitor ügyfeleinek nyújtott egyedi kondíciók keretében az első évben teljesen ingyenes a bankszámla, amennyiben minimálbérnek megfelelő összeg érkezik rá havonta. Az sem baj, ha nem munkabér, hanem egyéb utalás, és érkezhet több részletben is.

Az egy évig tartó ingyenesség egész pontosan a következőket foglalja magában: bankon belüli és kívüli eseti utalások netbankon, mobilbankon egyaránt, állandó utalások, csoportos beszedési megbízások, valamint a bankkártya első éves díja.

A tranzakciókról a hagyományos SMS szolgáltatás helyett internetkapcsolattal rendelkező mobilra beállíthatók úgynevezett „okosértesítések”, amelyek ingyenesek. A számla költsége a második évtől a fenti profil esetén 985 Ft, amely egyrészt a bankkártya éves díjának ( 3 900 Ft) egy hónapra eső része, valamint a tranzakciók költsége.

Hirdetés

Hirdetés

Gránit Bajnok számlacsomag

A havi számlavezetési díj 0 Ft, amennyiben maximum két részletben érkezik a számlára minimum 280 000 Ft, vagy a számla napvégi záróegyenlege minden nap eléri a 150 000 forintot. A havi 220 Ft kizárólag az utalások, beszedések költsége. A második évtől a számla 503 Ft-ba kerül havonta, amely már a bankkártya második éves díját is tartalmazza.

Fontos! Sokféleképpen használjuk a számlánkat, ezért sokféleképpen alakulhatnak a költségek még ugyanazon bankszámlák esetén is! Nézd meg bankszámla kalkulátorunkkal, hogy neked melyik számla lenne a legolcsóbb!

Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag

Ha ennél a banknál is elérhető lenne az ingyenes okostelefonos értesítés SMS-ek helyett, akkor teljesen ingyenes lenne a számla mind az első, mind a további években. Azaz a 310 forintos havi költség kizárólag az SMS értesítéseknek köszönhető, és a második évben is ugyanennyi a havi fenntartási költsége.

Ennek a prémium számlának a feltétele, hogy legalább 400 ezer Ft utalás érkezzen maximum 3 részletben, vagy a banknál tartott megtakarítási állomány érje el a 8 millió forintot. Az utalás akár deviza jóváírásból is származhat, és jelenleg 2018. december 31-ig tartó akció miatt érkezhet 3 részletben. Amennyiben ezt követően az akciót nem hosszabbítja meg a bank, akkor a négyszázezer forintnak egyösszegben kell érkeznie.

OTP Smart Szolgáltatáscsomag

Ennek a számlának a legnagyobb előnye, hogy az éppen aktuális számlahasználati szokások alapján akár havonta váltogathatjuk az érvényesíteni kívánt kedvezménycsomagokat. Azaz előre meghatározott csomagok léteznek a számlához (2 ATM csomag, 5 ATM csomag, Smart sms csomag, stb.) fix díjjal, és ezeken belül meghatározott számú tranzakciók, szolgáltatások díjmentesek.

A fenti profil esetén az 509 forintos havi díj a Smart sms csomag 306 Ft-os, valamint a Tranzakciós csomag 203 Ft-os költségéből jön össze. Az előbbi korlátlan számú sms értesítést foglal magában minden bankszámlán történt mozgásról, míg az utóbbival díjmentesek az utalások, csoportos beszedések havi 250 ezer forintig netbankon és mobilbankon.

Emellett nincs számlavezetési díj, amennyiben legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik rá havonta (35 év feletti számlatulajdonos esetén legalább 150 ezer Ft az elvárás). A második évtől a számla 697 Ft, mert a bankkártya éves díjával emelkednek a költségek.

MagNet Diamond számlacsomag

A fenti Raiffeisen ajánlathoz hasonlóan itt is egyenletesek a költségek, a 726 Ft a tranzakciók és a bankkártya díjából jön össze. Szintén elérhetők a mobilalkalmazáson keresztüli üzenetek jelenleg visszavonásig tartó akció keretében díjmentesen, így a hagyományos SMS szolgáltatás díja megspórolható.

1

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék
Hirdetés