Azonnali, biztos anyagi segítség a bajban, jóval több, mint gondolnád

Azonnali, biztos anyagi segítség a bajban, jóval több, mint gondolnád
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-04
 

Sokan tekintenek úgy a kockázati életbiztosításra, mint pusztán haláleseti biztosításra, pedig ez a típusú biztosítás ennél sokkal többet jelent. Számos olyan esetben is akár sok-sok millió forintos összegű segítséget adhat az életbiztosítás, amelyek kevéssé ismertek.

Ne csak az autónkra, az ingatlanunkra, a telefonunkra kössünk biztosítást, hanem az életünk legfontosabb szereplőire, azaz saját magunkra és a családtagjainkra is – ennek fontosságát a biztosítási szakma képviselői rendszeresen hangsúlyozzák. A számok ugyanakkor azt mutatják, hogy saját magunk és családunk védelmét még mindig nem tartjuk elég fontosnak, amikor biztosításról van szó.

Az MNB 2022. III. negyedéves statisztikai adataiból  az látszik például, hogy 40 százalékkal több a megkötött casco szerződések száma, mint amennyi haláleseti biztosítási szerződéssel rendelkezik a magyar lakosság. Ráadásul a megkötött haláleseti biztosítások a legtöbb esetben egészen minimális, 1-2 millió forintos biztosítási összeget tartalmaznak, amely nem jelent megfelelő mértékű segítséget tragédia esetén.

Hirdetés

Hirdetés

Mindenkinek szüksége van kockázati életbiztosításra

Többféle nyomós okod lehet, ami arra késztet, hogy biztosítsd magad. Aki kockázati biztosítást köt, az legtöbbször – a haláleseti fedezeten túl – még azokra a váratlan helyzetekre akar megoldást, amit egy műtét, egy komoly betegség vagy a betegségek eredményeként megállapított rokkantság miatti jövedelemkiesés okoz. A krónikus betegségek magas számát látva ezek a szempontok különösen indokoltak.

Abban az esetben, ha bármilyen hiteled vagy adósság kötelezettséged van, akkor létfontosságú, hogy hitelfedezeti biztosítással védd magadat és a családodat munkanélküliség, keresőképtelenség, rokkantság, illetve halál esetére is. Jelenleg Magyarországon 300-400 ezer olyan hitelszerződés van (az MNB adatai szerint), amely mellé a hitel adósa nem kötött sem kockázati életbiztosítást, sem hitelfedezeti biztosítást. Ezzel ők azt kockáztatják, hogy tragédia bekövetkezésekor akár több tízmillió forintos adósságot hagynak a családtagjaikra, ellehetetlenítve ezzel a párjuk és gyermekeik jövőjét.

Cégtulajdonosként, társtulajdonosként, családi vállalkozás vezetőjeként is óriási jelentősége van a kockázati életbiztosításnak. Egy váratlan haláleset bekövetkezésekor – a céges tartalékképzés jellemző hiánya esetén – ez védheti meg a céget akár a csődtől is. A biztosítási összeg gyors és hatékony segítséget jelent a tulajdoni viszonyok rendezésekor, a kivásárláskor, egyúttal lehetővé teszi a cég további napi szintű működését.

Olyan helyzeteket is biztosíthatsz, amelyekre nem is gondoltál

Mutatunk néhány speciális biztosítási fedezetet, amelyekkel a személyes igényeidnek még inkább megfelelve, nagyobb védelmet érhetsz el a kockázati biztosításod által.

Ha gyermekvállalás előtt állsz, akkor köthetsz olyan biztosítást, amely a terhességgel és a szüléssel összefüggő súlyos anyai komplikációk vagy a kisbaba veleszületett súlyos rendellenességei esetén fizet. A biztosítás az asszisztált reprodukciós eljárás (lombikbébi program) költségeivel összefüggésben is térítést nyújt.

Cukorbetegségre is kiterjedhet a biztosításod. Ez segítség az 1-es típusú, inzulinfüggő cukorbetegség diagnosztizálásakor és lehetőség van a 2-es típusú cukorbetegség szövődményeinek kockázatára is kiterjeszteni a fedezetet.

A daganatos megbetegedések, szakorvos által végzett vizsgálatok alapján felmerülő gyanúja esetén a daganatdiagnosztika biztosítás gyors és komplex kivizsgálást tesz lehetővé speciális, daganatdiagnosztikai magánintézményben. Így nem kell hetekig, hónapokig várnod, akár 10 munkanapon belül megszülethet a pontos diagnózis és rosszindulatú daganat esetén a hozzá tartozó kezelési terv is. A diagnosztika költségeit pedig a biztosító fizeti.

Lehetőség van arra is, hogy egy speciális, daganatot megelőző állapot, a carcinoma in situ elváltozás, azaz a környezetét nem elárasztó, úgynevezett lokális daganat esetén is segítséget nyújtson a kockázati biztosítás. Ez a megbetegedés rendszerint a kizárások között szokott szerepelni, de van egy biztosító, amely vállalja ezt a biztosítási kockázatot is.

A szülő, a nagyszülő vagy bárki ismerős köthet olyan biztosítást, amellyel a halála vagy maradandó egészségkárosodása esetén a biztosításban megjelölt kedvezményezett gyermek a 25 éves koráig, havi kifizetéssel, tanulmányi járadékot kap a biztosítótól. Így is gondoskodhatsz a gyermek tanulmányainak finanszírozásáról még egy váratlan súlyos betegség, tragédia esetén is.

A haláleseti biztosítási fedezethez kapcsolódhat előrehozott szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy bizonyos, nagyon súlyos betegségek esetén a biztosító kifizeti a teljes biztosítási összeget az életben lévő biztosított számára. A biztosítási összeg bármire felhasználható, akár a bakancslistán szereplő álmok megvalósítására vagy egy költséges, államilag nem finanszírozott gyógykezelés kifizetésére vagy a gyermekek, unokák jövőjének megalapozására.

Hitelfedezeti biztosítást köthetsz még a jelzálogalapú munkáltatói kölcsönre is. Ezt a Bankmonitor Biztonság hitelfedezeti biztosítás teszi lehetővé. A biztosítási szerződést a hitel felvétele után is meg lehet kötni és természetesen bármilyen jelzáloghitelre, személyi kölcsönre és babaváró kölcsönre is kiterjesztheted.

Biztos segítség kiszámítható költség mellett

A váratlan, az életet, egészséget, munkaképességet érintő helyzetekben a kockázati biztosítás tud biztos, azonnali, nagy összegű anyagi segítséget nyújtani neked.

  • A biztosítás díja kiszámítható költség.
  • A kárigény és a szükséges dokumentumok hiánytalan benyújtása után a biztosító 15 napon belül fizet.
  • Név szerinti haláleseti kedvezményezett megjelölése esetén a biztosítás nem kerül be a hónapokig húzódó hagyatéki eljárásba.
  • A biztosítási összeg adó- és illetékmentes.
  • A kifizetésre kerülő biztosítási összeg szolgálhatja a kieső jövedelem pótlását, a gyógyulás költségeinek fedezését, a család megszokott életszínvonalának fenntartását.
  • A kockázati életbiztosítás bizonyos fedezetei még magasabb életkorban is (akár 80 éves korig tartó biztosítási fedezettel) megköthetők.
Ötlet
A biztosítási piacon nagy a választék kockázati életbiztosításokból, ezért az igényeddel mindenképpen érdemes független biztosításközvetítőhöz fordulni, hiszen így kaphatsz a saját elképzeléseidhez legjobban illeszkedő megoldást. A Bankmonitor tanácsadói segítenek a legmegfelelőbb termék kiválasztásában és a szerződéskötés folyamatában.

Sosem tudhatod mit hoz a holnap és nem tudod mit jelenthet ez majd a családod, a gyermekeid jövőjére nézve! Adj biztonságot a szeretteidnek a biztosítással is!

Hirdetés
Hirdetés