Bankváltás: van élet a növekedési hitelen túl

Bankváltás: van élet a növekedési hitelen túl
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-09 Frissítve: 2018-02-08
 

Sok vállalkozó él abban a tudatban, hogy NHP hitelével (Növekedési Hitel) egyben el is kötelezte magát a hitelt folyósító bank mellett a hitel teljes futamidejére. Hiszen ezt az igen kedvező feltételű hitelt (max. 2,5%-os fix kamatozás) nem szabad lecserélni… Más konstrukcióban refinanszírozni valóban nem éri meg, viszont más bankhoz átvinni a meglévő NHP konstrukciót már annál inkább! A bankváltáshoz kapcsolható refinanszírozás számos előnnyel járhat!

A max. 2,5%-os fix kamatozás nagyon jónak számít a vállalkozói hitelek piacán, nem ajánlott azt lecserélni a szerencsés vállalkozóknak, akik élni tudtak a lehetőséggel. Vannak olyan helyzetek azonban, amikor az adott banki kapcsolatunk kényelmetlenné válik. Magas bankszámla vezetési költséget rónak ránk, további hiteligényüktől elzárkóznak, a hitel mögötti fedezet újragondolásában (pl: a hitel mögé felajánlott ingatlan részbeni, sávos kiengedése) nem mutatkozik együttműködési készség. A bank kényelemben érzi magát.

Hirdetés

Hirdetés

NHP hitelem van, akkor nem tudok bankot váltani?

Egyik ügyfelünk azzal keresett meg minket, hogy meglévő NHP hitele mellé újabb hitelre lenne szüksége, de a jelenlegi finanszírozó bankja nem nyitott erre. Ingatlanjai a hitel mögött le vannak kötve, így az ő keze is meg van kötve, pedig az újabb beruházás jól hozna a konyhára….

Ha a jelenlegi bank nem, akkor meg kell próbálni más banknál újabb lehetőségeket felkutatni. Azoknál a bankoknál, ahol korábban elérhető volt az NHP hitel, most lehetőség van arra is, hogy egy más banknál leszerződött NHP hitelt átvegyenek saját portfóliójukba.

NHP refinanszírozás

A hitel teljes futamidejére a kedvező kamatozás változatlanul fixált marad, viszont a hitel mögötti biztosítéki struktúra újra tárgyalható:

 • a hitel összegének amortizációjával (a tőketörlesztések révén való csökkenésével),
 • a hiteligénylő társaság idő közben történt megerősödésével,
 • a fedezetként felajánlott ingatlan piaci értékének megemelkedésével

az eredetileg elvárt biztosítéki volumen csökkenthető (pl.: egy fedezetbe adott ingatlan portfólió egyes elemeinek kivételével).

A bankváltás egyéb előnyei

A bankváltás a fedezeti struktúra módosítása mellett más előnyöket is magában hordozhat:

 • kedvezőbb számlavezetési kondíciókat
 • újabb hitelfelvételi lehetőséget
  • az esetlegesen felszabaduló, korábban lekötött biztosítékok révén, illetve
  • az új bank aktívabb hitelezési hajlandósága okán.

Sokszor csak a bankváltás lehetőségének felvetése az aktuális finanszírozó banknál is meghozhatja ugyanezt az eredményt. Fel kell ébreszteni a bankot, hogy elveszítheti vállalkozásunkat. Egy–két versenytársi ajánlattal elérhetjük azt az eredményt, hogy újból megszerzendő ügyfélként tekintsenek ránk az ezzel járó rugalmassággal és költségcsökkentéssel kísérve.

NHP hiteled mellé, vagy csak úgy, hitelfelvételben gondolkozol vállalkozásoddal? Nézd meg a Bankmonitor vállalati hitel kalkulátorával, hogy aktuális év végi számaid alapján mekkora összegű hitelfelvételre alkalmas céged:

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

 • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
 • Milyen futamidő mellett?
 • Mi a különbség a bankok között?
 • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
 • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Hirdetés
Hirdetés