Befektetés: ha nem találod a helyed, akkor itt a segítség!

Befektetés: ha nem találod a helyed, akkor itt a segítség!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-10 Frissítve: 2021-07-01
 

Kockázat nélkül nem nagyon van most esélyed magas hozamot elérni. A rövid állampapírok már most kevesebbet hoznak, mint a várt infláció, ezért két lehetőséged maradt. Vagy hosszabb állampapírok után nézel vagy növeled a kockázatot. Adódik a kérdés, hogy mekkora kockázat is az, ami elfogadható számodra? Sőt, egyáltalán mit is jelent a kockázat? Most segítünk, hogy valós szituációkon keresztül, a Tudatos befektetés alkalmazásunk segítségével választ kapj a kérdéseidre.

Általánosságban, ha egy befektetősről van szó, akkor legalább akkora nyereséget szoktunk elvárni, ami ellensúlyozza a pénz értékének romlását. Ez praktikusan azt jelenti, hogy az infláció feletti hozamot szeretjük. Most viszont úgy áll, hogy ha a kockázatmentes befektetést választjuk, például az egyéves állampapírt, akkor az kevesebbet hoz, mint a várt infláció.

Ettől még persze megtehetjük, hogy többéves állampapírokból válogatunk, mert ezekkel tényleg legyőzhetjük az inflációt. Sokra azonban itt se számítsunk, a hozamot 3,5% fölé nem nagyon mennek jelenleg. A következő években ez azért felemelkedhet 5% közelébe, de efelett nem nagyon találunk majd tuti biztos befektetést.

A magasabb hozamért most is nagyon meg kell szenvednünk, elhagyhatjuk a békés befektetések körét, és megbarátkozhatunk a kockázatosabbakkal. A kockázat leginkább abban merül ki, hogy nem tudjuk előre pontosan, mekkora hozamunk lesz, csak várhatjuk, hogy több év távlatában a tapasztalatok szerint magasabb hozam lesz a jussunk.

A legtöbbeket az a kérdés foglalkoztathat, hogy mekkora is az az extra kockázat, amit még el tudnak viselni? Főleg, ha előtte soha nem volt rizikós befektetésük. Nos, ebben lesz segítségetekre az alkalmazásunk, ami Tudatos befektetés névre hallgat.

Mit tud a Tudatos befektetés – Gyakorlatilag egy kockázati teszt?

Nem ez lesz a Szent Grál, viszont valódi szituációkon keresztül próbálhatod ki, hogy mit is tennél a befektetéseddel. Úgy is nézhetjük, mintha egy demó számlát nyitnál valahol és teljesen ingyen megnézhetnéd, hogy mit tudsz kihozni a befektetésedből.

Amikor meghozol egy döntést, például megduplázod a befektetésed, akkor utána kiértékeljük a döntésed. Rögtön megtudod, hogy mekkora hozamot értél el, sőt azt is, hogy ehhez mekkora kockázatot kellett vállalnod. A teszt végén egy részletes értékelést kapsz, ami tartalmazza a személyre szabott befektetői portfóliódat.

Megtudhatod, hogy

  • milyen tipikus hibákat követtél el (ha volt egyáltalán ilyen),
  • mekkora hozamot értél el, és
  • a döntéseid negatívan vagy pozitívan befolyásolták-e az összesített eredményed.

Ha tudod, hogy milyen kockázatot tudsz elviselni, már többet tudsz, mint a befektetők 90%-a!

Ha érdekel a befektetések világa és szeretnél megtudni többet arról, hogy miként gyarapíthatod a vagyonod, akkor gyere el az AEGON Alapkezelő és a Bankmonitor következő szemináriumára 2017.07.12-én 17:30-kor a Kálvin téren. A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek végessége miatt regisztrációhoz kötött.

Hirdetés
Hirdetés