Bőven kitermeli a hitel árát ma egy lakás

Bőven kitermeli a hitel árát ma egy lakás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-11-30 Frissítve: 2018-12-01
 

Egy 10 millió Ft-os ingatlanbefektetés értéke 20 év alatt könnyedén megháromszorozódhat, köszönhetően az áremelkedésnek és a bérleti díjaknak. Közben a hitelek ára padlón van. Milyen lehetőséget jelent ez számunkra?

A befektetési céllal vásárlók aránya 40% felett van Magyarországon, ami annak függvényében különösen megdöbbentő, hogy az első lakásukat megszerzők alig fele annyian vannak. Nem mindig volt ez így: 7 évvel ezelőtt 30% felett volt még az első otthonukat megszerzők aránya a lakáspiacon, ám a 2013 óta tartó áremelkedés miatt egyre kevesebb fiatal engedheti meg magának a vásárlást.

Nem véletlenül kaptak vérszemet a befektetők!

Az elmúlt években tapasztalt alacsony hozamkörnyezetben nem is nagyon volt egyéb ésszerű lehetőségük, mint ingatlanba invesztálni. Az általuk gerjesztett kereslet persze még feljebb lökte az árakat, amit az olcsó lakáshitelek és a bérletek iránti növekvő igény is növelt. A mellékelt ábrán jól látszik, hogy az ingatlanok értéknövekedésével elérhető reálhozam 10% felett veri az éves állampapírpiaci referenciahozamot. És ebben nincsenek benne a kiadásból befolyó bevételek!

Összefoglalva: ingatlanbefektetéssel – különösen Budapesten – nagyon jól lehetett és lehet most keresni!

Ezzel összevetve a hitelek most rendkívül olcsók: 10 millió Ft-hoz 20 évre már 2,69%-os kamattal hozzá lehet jutni (1 éves kamatperiódussal), de a 10 évre rögzített kamatú kölcsönöknél is találni 4,24%-os kamatozásút. Hogy mennyire olcsók most a hitelek, arról itt olvashatsz bővebben.

Hogy mit jelent ez összegszerűen?

Vegyünk egy átlagos példát! 10 millió Ft költsége most a hitelpiacon – a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátor által kidobott legkedvezőbb, tíz évre fixált 20 éves futamidejű kölcsön esetében – 4,9 millió Ft, vagyis ennyivel kell összességében többet visszafizetnie az adósnak.

Ha ezzel szembeállítjuk, hogy ez a pénz ingatlanba fektetve mennyit hozhat, megdöbbentő számokat kapunk. Akkor is, ha a jelenlegi bődületes (10% feletti) drágulás idővel mérséklődni fog. Az ingatlanban gyarapodó 10 millió forint 3%-os átlagos (meglehetősen óvatos) éves drágulással számolva 18 millió Ft-ot ér majd.

Ehhez jön hozzá a kiadásból származó bevétel!

Egy ismerős 115 ezer Ft-ért bérli a 27 nm-es ingatlanját, egy ezzel teljesen megegyezőt a szomszédban 16 millió Ft-ért kínálnak most eladásra. Itt a 10 millió Ft-os részre havonta bruttó 72 000 Ft bevétel jut, ami 1%-os éves feltételezett hozammal kalkulálva 17,3 millió Ft-ra hízhat 20 év alatt, amennyiben a befektető nem nyúl hozzá addig a pénzéhez.

Ez azt jelenti, hogy az ebben az ingatlanban fialtatott 10 millió Ft 20 év alatt ennyit hozhat:

17,3 millió Ft (bérleti bevétel) + 18 millió Ft (értéknövekedés) – 4,9 millió Ft (teljes hitelvisszafizetés) = 30,4 millió Ft.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés