Díjakat emel a Revolut!

Díjakat emel a Revolut!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-19
 

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható volt. Összegyűjtöttük, milyen változásokra kell felkészülniük a felhasználóknak.

A Revolut egy Angliában bejegyzett „fintech” (pénzügyi technológiai) cég, amely azzal vált népszerűvé, hogy kedvező díjú banki szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleinek. Akik rendelkeznek náluk számlával, ők sok esetben ingyen utalhatnak, vásárolhatnak kártyával, a bankokhoz képest kedvezőbb árfolyamon tudnak devizákat váltani, sőt, újabban tőzsdei szolgáltatást is élvezhetnek bizonyos keretek között. A cég 2019-ben robbant be igazán Magyarországon is: tavaly novemberben már 250 000 felhasználóval büszkélkedhettek.

Várható volt azonban, hogy a kezdeti ügyfélszerző időszak után a Revolut is díjakat fog emelni, üzleti megfontolások alapján. Ennek egyik hulláma érkezik el rövidesen, amiről a cég emailben tájékoztatta minden ügyfelét. Az új kondíciók 2020. augusztus 12-től lépnek majd érvénybe. A legfontosabb változásokat az alábbi táblázat szemlélteti.

A Revolut Standard csomag díjainak változásai

Hirdetés

Hirdetés

Hétvégi pénzváltás

A hétvégi pénzváltás díja megduplázódik, az eddigi 0,5 százalékról 1 százalékra. A változás csak a „népszerű” devizákat érinti, mivel a ritkán használt devizákra vonatkozóan eddig is 1% volt a váltás költsége. A hétköznapokon történő pénzváltás továbbra is díjmentes, és a megszokott kedvező árfolyamokon történik. Az egyes napok kezdetének és végének meghatározásakor mindig a londoni idő az irányadó. A pénzváltás továbbra is díjmentes a Premium és Metal előfizetéssel rendelkező felhasználók számára.

Havi ingyenes limit

Lecsökken a havi ingyenes pénzváltás limitje. Korábban 1,85 millió forint volt, de augusztus 12-től már csak 350 000 forint lesz. A limitet meghaladó tranzakciók díja változatlanul 0,5% marad. Az egy hónapos időszakok a számlanyitás dátumához igazodnak, így eltérhetnek a naptári hónapoktól.

Nemzetközi utalások

Fizetni kell majd a legtöbb nemzetközi utalásért is, kivéve természetesen a Revolut-felhasználók közötti utalásokat. Amennyiben az utalás nem SWIFT-en keresztül történik, az utalások díja egységesen 150 Ft lesz, de ezt a díjat minden hónap legelső utalásakor elengedik. Nem kell azonban fizetni az az egységes euró-pénzforgalmi övezeten (SEPA) belüli utalásokért, feltéve, hogy az utalt deviza neme euró vagy svéd korona. Ingyenesek maradnak továbbá a belföldi utalások is.

Ha SWIFT-en keresztül utalunk dollárt, olyan országba, melynek nem a dollár a hivatalos fizetőeszköze, akkor az utalás ára 1 000 Ft lesz. Amennyiben hasonló módon utalnánk bármilyen más devizát, olyan országba, mely nem az utalt devizát használja, akkor az utalási díj 2 000 Ft. Az ilyen jellegű tranzakciók előtt a Revolut az applikáción keresztül értesítést fog küldeni arról, hogy díj lesz felszámítva.

A hamarosan érvénybe lépő változtatásokat jó eséllyel magyarázza, hogy az elmúlt hónapokban az egész világon jelentősen visszaesett a turizmus, ez pedig bevételkiesést okozott a cég számára. A Revolut azonban a fentieken túl pozitív irányú módosításokat is bevezet: például az ügyfélszolgálat segítségével majd vissza lehet vonni a tévesen elindított tranzakciókat.

Hirdetés
Hirdetés