Drágul a mobiltelefonálás! Így úszhatod meg!

Drágul a mobiltelefonálás! Így úszhatod meg!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-06-23
 

A Magyar Telekom június elején emelte, a Telenor pedig július végén fogja emelni a lakossági mobiltelefon tarifák díját. A drágulást nem nevezhető brutálisnak, mindazonáltal el kell gondolkodnunk azon, hogyan kerülhetjük el a drágulást.

A lakossági mobiltelefontarifák drágulásáról először a Magyar Telekom adott hírt. A változások elsősorban a fix havi díjért korlátlan beszélgetést és SMS küldést kínáló díjcsomagokat érintette. Ezek ára bruttó 600 forinttal emelkedett. A havi díj jelenleg például a Next M díjcsomagnál 2 év hűségidővel , készülék nélkül 10990 forint lett. Jó hír viszont, hogy a jelek szerint maradnak ezek a csomagok, mert korábban arról volt szó, hogy a Telekom csak tavaszig kínálta volna őket.

Nagyobb szabású lépésről döntött a Telenor. A mobilszolgáltató július végétől a legtöbb lakossági tarifa esetében az inflációnak és az euróárfolyam változásának megfelelően 5-6 százalékos drágulásról döntött. A norvég szolgáltató azonban ezúttal nem nyúl a korlátlan beszélgetést biztosító díjcsomagokhoz. Az All-in L készülék nélkül 9990 forintba kerül. A harmadik szolgáltató, a Vodafone árváltoztatási szándékairól egyelőre nem tudni. Itt a korlátlan beszélgetést tartalmazó Red Basic díjcsomag 2 év hűségnyilatkozattal továbbra is 9990 forintba kerül.

Megúsznád az áremelést? Jó megoldás lehet egy  korlátlan beszélgetést kínáló tarifacsomag!

1

Nagy kérdés, hogyan lehet megúszni az emelések pénztárca apasztó hatását. Cikkünkben nem véletlenül hangsúlyoztuk ki a korlátlan beszélgetést kínáló csomagok árait. Ezekkel ugyanis annyit beszélünk és SMS-ezünk, amennyit akarunk, és csak fix havidíjat kell fizetnünk. Mint látható a drágulás ezeket a csomagokat nem érinti, vagy ha mégis, akkor is 10 ezer forint környékén marad az ár.

A korlátlan csomagoknak egy komoly hátránya azért van. Okostelefonhoz nem igazán ajánlhatóak. A hozzájuk járó adatcsomag ugyanis csak 500 MB, amit könnyen kimeríthetünk. Ez ennél nagyobb adatcsomaggal rendelkező korlátlan tarifa viszont mindhárom szolgáltatónál 20 ezer forintos áron kapható.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés