Egy új 0%-os vállalkozói hitel, mely napok alatt elérhető

Egy új 0%-os vállalkozói hitel, mely napok alatt elérhető
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-29
 

Finanszírozási forrás napokon belül, akár kezdő vállalkozásoknak is. Ezt tudja a ma hazánkban (még) kevésbé ismert kereskedelmi faktoring. Napjainkban egy akció keretében ingyenesen kipróbálhatják e finanszírozási formát a vállalkozók. A Bankmonitor Major-Maróthy Zsolttal, a faktor piac egyik meghatározó szereplőjének, a MagNet Faktor üzletágvezetőjével beszélgetett.

Milyen finanszírozási formát takar a faktor-hitelezés?

A faktoring a gyakorlatban egy rövid lejáratú finanszírozás, mely beszállítói pozícióban lévő mikro-, kis- és középvállalatok számára biztosít kiváló és gyors hitelszerzési alternatívát. A vállalati hitelezésnek ezen formája, kifejezetten a cégek vevő követelésállományát finanszírozza.

A faktoring finanszírozásnál a fő szerepet elsősorban a szállítók vevői játsszák. A hangsúly az ő pénzügyi teljesítményükön van, a finanszírozás nyújtó faktorházak elsődlegesen az ő hitelezhetőségüket vizsgálja, nem pedig a faktoring szolgáltatás igénylőjét.  Így nem jelent akadályt a hitelhez jutásban az, ha egy cégnek még nincs meg az 1-2 éves pénzügyi múltja, illetve nem rendelkezik olyan addicionális fedezeti körrel, amely lehetővé tenné számára egy normál banki hitel felvételét.

Hogyan működik a faktor-hitelezés a gyakorlatban?

Társaságunk a szolgáltatást igénylő cég mellett bevizsgálja a vevőket, akik részére kiállított számlákat a szállító előfinanszíroztatni szeretné.

A vizsgálat eredményeként minden vevőre külön limitet (leegyszerűsítve: hitelkeretet) állapítunk meg, ami azt jelenti, hogy az adott vevőtől egyszerre maximum mekkora követelést tudunk előfinanszírozni, megelőlegezni

A keretek sikeres felállítását követően már nyújthatjuk is be az első teljesítéssel alátámasztott számlánkat, melyek bruttó (azaz ÁFA-t is tartalmazó!) összegének általában a 80%-át – de jobb vevők esetében akár 90%-át is – 1 napon belül utalni tudjuk partnerünknek. A számla ellenértékének maradék 10-20%-át csökkentve a finanszírozó költségeivel,  akkor kapja meg az ügyfél, amikor vevője fizetett.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen cégeknek ideális ez a finanszírozási forma?

Olyan kereskedő, termelő vagy szolgáltató cégeknél, ahol a vevőkör stabil (rendszeres megrendelőkkel rendelkezik), vevőnként legalább 20-25 millió forint éves forgalmat bonyolítanak (lehet akár egy vevő is), s a vevőkövetelés nem lejárt. Olyan tőkeigényes szektorban tevékenykedő vállalkozások számára, mint a munkaerő kölcsönzés, kereskedelem vagy éppen az őrzés-védelemmel foglalkozó cégek

Nézzünk egy konkrét példát is: adott egy vállalkozás, akinek a vevői piaci helyzetükből kifolyóan megengedhetik maguknak, hogy csak 30, 60, olykor 90 napra fizetnek. Az elvégzett munka költségeit a még nem megfelelő tőkeellátottság hiányában a beszállító-vállalkozó (bérek, kapcsolódó járulékok, felhasznált alapanyagok, ÁFA) a teljesített munkáért járó bevételből tudná csak kifizetni, azok fizetési határidejét nem lehet kitolni, összhangban a teljesítés után járó árbevételének beérkezésével. Szüksége van tehát előre a már biztosan megkeresett pénzére. Ezen időszak áthidalására jelent kiváló megoldást a faktoring.

Mikor nyújthat releváns finanszírozási megoldást a faktoring egy szállító számára?

Fontos kérdés, hiszen a faktoring, mint alternatív finanszírozási forma némileg magasabban árazott, mint a normál banki hitelek. Éppen ezért a vállalkozások olyan szakaszában releváns, amikor még nem, vagy már nem elegendő összegben áll rendelkezésre banki hitel. Ilyen vállalkozási fázis az indulás – amikor a banki hitel felvételhez még nincs meg a megfelelő gazdasági múlt -, illetve a vállalkozás érett fázisa, amikor a növekedéshez átmenetileg nem nyújt elegendő muníciót a banki hitel, azt szükséges más forrásból származó finanszírozással.

Mivel lehet több a faktoring egy átlagos szabad felhasználású-, vagy forgóeszköz hitelnél?

Egy banki hitel nem jelent mást, mint pénzforrást. Ez sem kevés, az igaz, a faktoring azonban ennél komplexebb szolgáltatást biztosít. A szükséges pénzforrás gyors biztosítása mellett ügyfeleink követelésállományát nyilvántartjuk és kezeljük.

A faktoringhoz kapcsolódó biztosítás révén ügyfeleink vevőköre folyamatos ellenőrzés alatt áll, időben értesülhetnek vevőik esetleges fizetési nehézségeiről, s így döntési helyzetbe tudnak kerülni, hogy az adott vevőnek kívánnak-e továbbra is szállítani, megelőzve ezzel a behajthatatlan követelések létrejöttét. Ezen túlmenően a több éves szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvédi csapatunk a problémás ügyeknél haladéktalanul megteszi a megfelelő jogi lépéseket az esetleges lejárt követelések behajtására vonatkozóan.

A MagNet Faktor most induló 1 hónapos ingyenes akciója konkrétan mit jelent a gyakorlatban?

Ingyenes kipróbálási lehetőséget azon cégek számára, akik még nem ismerik ezt a finanszírozási formát. Az akció keretében most minden elkötelezettség nélkül díjmentesen megtehetik.

Természetesen örömmel várjuk faktoráltatásban már jártas társaságok jelentkezését is, több mint 10 éves múlttal rendelkező összeszokott csapatunk örömmel mutatja meg rugalmas, gyors és ügyfélközpontú szolgáltatását.

A MagNet Faktor már a 20-25 m Ft-os éves forgalommal rendelkező cégek érdeklődését is várja, szolgáltatásunkat nem a méretgazdaságossághoz kötjük, mi a hosszú távú perspektivikus együttműködésre alapozunk. Hiszünk abban, hogy a vállalkozás kezdeti szakaszában kiépített bizalmi kapcsolat hosszú távon megtérül számunkra.

Nézd meg, mekkora vevő-finanszírozási limitet kaphat a te céged, használd a Bankmonitor alábbi kalkulátorát! Szakértő kollegáink ezután keresni fognak, hogy te is részt vehess  az akcióban.

 

Azonnali tájékoztatás a hitel feltételeiről.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hitelkeret megállapítása
a kibocsátott számlákra
Ft
nap
Bankmonitor

Az elérhető faktor finanszírozás részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegben kaphat finanszírozást (megelőlegezést) a céged?
  • Mennyi idő alatt?
  • Várhatóan milyen költség mellett?
  • Mitől függhet a finanszírozás mértéke?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!

Hirdetés
Hirdetés