Egyedülálló lehetőség a lízingpiacon!

Egyedülálló lehetőség a lízingpiacon!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-09
 

A KAVOSZ termékei eddig is nagy sikert arattak, köszönhetően a bőkezű állami kamattámogatásnak, amelynek a Széchenyi Kártya GO! termékcsalád tagjai a piacinál lényegesen olcsóbban elérhetők a vállalkozások számára. A termékcsalád nemrégiben egy lízingkonstrukcióval is kibővült, Széchenyi Lízing GO! néven, ami a lízingpiacon is jelentős változásokat hoz, és számos olyan kisvállalkozást hoz helyzetbe, amelyek hitelfelvételre egyébként nem érettek még.

A Széchenyi Lízing GO! futamideje a konstrukció szerint akár 10 év, tehát 120 hónap is lehet, de a programban részt vevő lízingcégek – mint a KAVOSZ többi termékénél – ezúttal is megszabhatnak ennél szigorúbb feltételeket. Ne vegyük tehát magunkra nézve készpénznek a konstrukció leírásának minden pontját ezúttal sem. Hiszen például a megszabható leghosszabb futamidő tekintetében a lízingcég figyelembe fogja venni a lízingelt eszköz elhasználódásának (amortizációjának) idejét és mivel ebben a konstrukcióban a lízingtárgy a fedezet, ezért annak hivatalos elhasználódási idejénél hosszabb futamidőt aligha enged a lízingbe vevőknek (jellemzően 5-7 évre számítsunk).

Az önerő tekintetében ugyanez a helyzet. A konstrukció elvileg lehetővé teszi, hogy akár 10% önerő mellett is igénybe vegyük, de ezt a mértéket csak a legjobb minősítésű vállalkozások remélhetik. A többség inkább 20-30%-os önerő mellett reménykedhet a kedvezményes konstrukcióban, vagyis a lízingelni kívánt eszköz értékének 70-80%-át lehet ezen a módon finanszíroztatni.

Hirdetés

Hirdetés

Verhetetlen kamat, a futamidő végéig

Ami fix és minden lízingbe vevő számára egyértelműen egységes, a rendkívül kedvezményes, évi 0,5%-os kamat, amely a konstrukció legnagyobb előnye, hiszen a piaci finanszírozású lízingkonstrukciók esetében minimum 5-7%-os kamatokkal kell szembenézniük az ügyfeleknek.

Hitelképes-e a cégem
Nézd meg, hogy kaphat-e hitelt a céged!
NHP
Bankmonitor
Kérjük adj meg adatokat a cégedről!
Ft
Ft
Jó hírünk van,
céged hitelfelvételre alkalmas.

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Felmerülő költségek, díjak

Persze nem szabad elfeledkezni arról, hogy ennek a lízingkonstrukciónak is vannak járulékos költségei: számolni kell a futamidő kezdetén egy egyszeri szerződéskötési díj, ami a finanszírozott összeg 1,5%-a, vagyis 10 milliós lízingösszeg esetében 150 ezer forint. Ehhez járulnak még olyan adminisztratív költségek, mint például az eszköz átírásának díja, amivel szintén számolni kell.

Akár az árbevétel 60%-át is megkaphatjuk

Apropó, adható összeg: a Széchenyi Lízing GO! konstrukció esetében a legkisebb finanszírozott összeg 1 millió forint, a maximum pedig egymilliárd forint. Természetesen ezen belül sem szabad a gazda, hiszen az adható összeg maximumát egyfelől a KAVOSZ, másfelől az adott lízingcég is limitálja. Összességében a lízingcégek az ügyfél minősítésétől függően akár a vállalkozás előző évi árbevételének 60%-áig is hajlandók finanszírozni a vállalkozások eszközvásárlásait, akár nyíltvégű, akár zártvégű lízing formájában. Ez a 60% pedig lényegesen magasabb, mint amit a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei esetében láthatunk, hiszen ott még mindig a 2019. évi árbevétel 25%-a jelenti a hitelnyújtás felső korlátját.

A Széchenyi Lízing GO! és egy átlagos lízingtermék összehasonlítása egy kisteherautó finanszírozása esetén

Hogy éppen melyik lízingcégnél milyen mértékű finanszírozásban reménykedhetünk, azzal kapcsolatban legjobb, ha a Bankmonitor tanácsadóit kérdezzük, akik naprakészen ismerik az összes, a programban részt vevő lízingcég aktuális bírálati szempontjait.

Nem mindegy, mit és honnan vennénk!

Ami a lízingelhető eszközöket illeti, a KAVOSZ nem szabott meg különösebb korlátokat, vagyis elvileg bármi fajta eszközt finanszíroztathatunk a Széchenyi Lízing GO! konstrukcióban. Valójában azonban számítsunk arra, hogy nem minden lízingcég hajlandó bármilyen eszközre finanszírozást nyújtani. Vizsgálják például azt, hogy az adott eszköz mennyire szolgálja a vállalkozás céljait, de azt is, hogy honnan és milyen eladótól szeretnénk az adott eszközt megvásároltatni. Elképzelhető, hogy éppen az eladó partnerünk valamely korábbi ballépése miatt utasít vissza minket a lízingcég.

Egyeztess a könyvelőddel is

A Széchenyi Lízing GO! ezzel együtt jelenleg a piac legjobb lízingterméke. Ezzel együtt a kérelem benyújtása előtt érdemes nemcsak a Bankmonitor munkatársával konzultálni, de a saját könyvelőnk tanácsát is kikérni, hiszen a lízing fő előnye a hitelhez képest a lízingdíj kedvezőbb adózása, annak igénybevételének lehetséges mértékéről ugyanakkor a könyvelőnk, adótanácsadónk tud hitelesen nyilatkozni.

Számszerű előnyök – milliókat spórolhatsz

A Széchenyi Lízing GO! előnyeit mindenesetre az alábbi számítás is jól példázza. Vegyünk egy nettó 10 millió forint értékű összegű kisteherautót, amelyre a vállalkozásunk fejlesztéséhez lenne szükséges. Tegyük fel, hogy az önerő elvárás mind a piaci kamatozású (6-7%-os), mind pedig a Széchenyi Lízing GO! esetében 20%, vagyis a lízingelt összeg 8 millió forint, a futamidő pedig mindkét lízingkonstrukció esetében egységesen 6 év. (Az egyszerűség kedvéért az áfával nem számolunk a finanszírozás során.)

A táblázatból jól látszik, hogy a Széchenyi Lízing GO! lényegesen előnyösebb lehetőség, mint a piaci kamatozású konstrukció. Hiszen a piaci termékkel szemben több, mint 1 millió forintot spórolhatsz. Ha tehát ezt kívánja a vállalkozásod igénybe venni, mielőbb vedd fel a kapcsolatot a Bankmonitor tanácsadójával az alábbi linken keresztül és két napon belül konkrét ajánlatokhoz juthatsz!

Hirdetés
Hirdetés