Ekkora havi törlesztővel kaphatsz 2-8 millió Ft személyi kölcsönt az OTP Banktól

Ekkora havi törlesztővel kaphatsz 2-8 millió Ft személyi kölcsönt az OTP Banktól
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-05-21
 

A Bankmonitor.hu kiszámolta, hogy mekkora havi törlesztőre számíthat most az, aki az OTP Banktól szeretne személyi kölcsönt igényelni, végig fix kamattal. Jó hír, hogy az OTP legjobb ajánlatai között már megtalálhatjuk az úgynevezett minősített fogyasztóbarát személyi hiteleket is, amelyek előnyeiről természetesen ejtünk majd pár szót.

Amikor személyi kölcsönt szeretne valaki felvenni, akkor a sikeres igényléshez számos olyan feltételnek is meg kell felelnie, amire esetleg elsőre nem is gondolna, ráadásul ezek egy része bankonként különböző. Közös azonban, hogy nem hitelezik azt, aki egy másik, korábbi hitelével már olyan mértékű csúszásban van, hogy emiatt bekerült a „rossz adósokat” tartalmazó KHR adatbázisba, de a köztartozásmentesség is alapvető elvárás. Általános az is, hogy elvárnak legalább 3 teljes hónapnyi folyamatos munkaviszonyt a jelenlegi munkahelyen, ám például a külföldi munkaviszonyt és határozatlan idejű munkaszerződést már eltérően kezelik.

Ezen kívül minden bank meghatározza azt a minimum jövedelmet, aminél egyáltalán hitelez (a felvehető hitelösszeg nagysága itt még szóba se kerül), ám hogy a minimálbérnél vagy efölött húzzák meg az alsó határt, az már nagyon elértérő. Az sem azonos, hogy az egyes pénzintézetek adott jövedelemnél mekkora  havi törlesztőt engednek meg, ugyanis hiába a jogszabályi JTM-korlát, ami 500 ezer Ft alatti jövedelemnél 50%, míg félmilliót elérő keresetnél 60%-os bevétel/hiteltörlesztő arányt enged, a bankok jelenleg ennél szinte minden esetben sokkal óvatosabbak.

2-8 millió Ft személyi kölcsön havi törlesztője és teljes visszafizetése az OTP banknál

Hirdetés

Hirdetés

Mit tudnak a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök? 

Amikor személyi kölcsönt keresünk, mindenképpen érdemes az úgynevezett minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök között is szétnézni, ugyanis ezeknek számos előnye van. Például az ügyleti kamat – egy 500 ezer forintnál nagyobb összegű hitelnél – nem haladhatja meg 10%-nál nagyobb mértékben a kiválasztott referenciakamatot (pl. valamilyen állampapírhozam aktuális értéke), ami 5 éves futamidőt feltételezve jelenleg 1-2 százalék körül mozog.

Ráadásul a fogyasztóbarát személyi hitelek folyósítási díja maximum 0,75 százalékra (online hitelfelvételnél ez ingyenes), előtörlesztési díja legföljebb 0,5 százalékra rúghat (1 évnél rövidebb hátralévő futamidőnél ez ingyenes), ami az előző esetében a kétharmada, utóbbi esetében pedig csupán a fele a piacon eddig alkalmazottaknak. Ezen kívül a fogyasztóbarát személyi hiteleket a banknak a befogadást követő 3, online hitelfelvételnél 2 munkanapon belül folyósítani kell.

Mit kínál az OTP Bank?

A Bankmonitor otp személyi kölcsön kalkulátor szerint 300 ezer Ft igazolt jövedelemmel – ez kicsivel alatta marad a magyar nettó átlagkeresetnek – egy 2 millió Ft-os, 5 éves futamidővel felvett fedezet nélküli, szabad felhasználású hitel havi törlesztője 48 862 Ft, ami 17,78%-os THM-nek (teljes hiteldíj-mutató) felel meg. (A THM a kamaton kívül a hitelhez kapcsolódó egyéb költségeket is tartalmazza.) Látható, hogy nagyobb hitelösszeg esetén mind alacsonyabb a THM, vagyis a hitel fajlagos költsége, így 8 millió Ft 7 évre már 8,66%-os THM-mel elérhető.  A hitelek esetében a futamidőt úgy állítottuk be, hogy a törlesztő/jövedelem arány ne haladja meg a 45%-ot, mert bár a JTM-szabály 50%-ig engedi ezt elmenni, a bankok jelenleg óvatosak ebben a tekintetben.

Bankmonitor tipp: Adott hitelösszeg havi törlesztője csökkenthető a futamidő meghosszabbításával, ami nem csak akkor jöhet jól, ha a jövedelmünk „nem bírja el” a havi fizetnivalót, hanem akkor is, ha jövedelmünk kisebb részét szeretnénk lekötni erre a célra. A hosszabb futamidő azonban azt jelenti, hogy tovább használjuk a bank pénzét, így tovább kell rá kamatot is fizetnünk, emiatt pedig a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés