Ennyi a havi törlesztője augusztusban 3, 5 és 12 millió forint szabad célú hitelnek

Ennyi a havi törlesztője augusztusban 3, 5 és 12 millió forint szabad célú hitelnek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-07
 

Az előző hónaphoz képest változatlan feltételekkel igényelhető személyi kölcsön a Bankmonitor szakértői által vizsgált hitelösszegek és futamidők mellett. Eszerint 5 éves futamidőre egy 5 millió forint összegű hitel havi törlesztője változatlanul 83 ezer forint a legkedvezőbb ajánlatnál, míg 12 millió forint igénylésekor 196 ezer forint lesz a havi fizetnivaló 8 éven át. A legkedvezőbb és a legdrágább hitelek költségei között azonban továbbra is jelentős a különbség!

Az MNB statisztikái szerint a személyi hitelek iránt változatlan az érdeklődés, ami a rugalmas felhasználhatóságnak és a bőven infláció alatti kamatoknak egyaránt betudható. A személyi hitelek többsége ugyanis szabad célú, vagyis a bank által elutalt összeg lakásfelújításra, autóvásárlásra vagy akár egy költséges magánegészségügyi beavatkozás megfinanszírozására is fordítható, a bank pedig ezekről utólag nem kér számlákat.

Az egyes személyi hitelek THM-jei – teljes hiteldíj mutató, ami a kamaton kívül a hitelhez kapcsolódó egyéb költségeket is tartalmazza, ezáltal a bankok ajánlatai jobban összehasonlíthatóvá válnak – azonban  különbözőek, így ugyanakkora hitelösszegnek más-más lehet a törlesztője. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor számításai alapján például 5 millió forint hitelösszegnél 15 ezer forint feletti a különbség a legkedvezőbb és a legdrágább havi törlesztő között, ami 5 év alatt 950 ezer forint plusz kiadást jelenthet.

A legolcsóbb és a legdrágább személyi kölcsönök a Bankmonitor hitelkalkulátor szerint

A különbség azonban függ a hitelösszegtől, a futamidőtől és az igazolt nettó jövedelem nagyságától egyaránt, hiszen nem minden banknál igénylehető 10, vagy akár 12 millió forint hitelösszeg, mint ahogy a választható maximális futamidő sem azonos. Ezen kívül a bankok többsége bizonyos feltételek teljesítése esetén kamatkedvezményt ad, ami ugyancsak megnehezíti az összehasonlítást. Például 300 ezer forint nettó jövedelemmel egy 5 millió forint összegű személyi hitelnél 15,27 százalék a legkedvezőbb THM 5 éves futamidőre, míg 450 ezer forint keresettel 14,41 százalék a legjobb ajánlat, mégpedig ugyanannál a banknál.

Bár a személyi kölcsönök kamata – sőt, a THM-je is – minden esetben magasabb a szabad célú jelzáloghitelekénél, a legkedvezőbb ajánlatok THM-je még így is bőven infláció alatti jelenleg, hiszen 2023-ra 17,5 százalékos pénzromlást vár a jegybank. (Ez az MNB által publikált inflációs sáv közepe.) Természetesen számolni kell az infláció folyamatos csökkenésével – 2024-ben 4,5 százalékos, majd az ezt követő években 3 százalékos pénzromlást célzott meg a jegybank -, így a személyi hitelek reálkamata minden bizonnyal visszatér majd a pozitív tartományba.

Amennyiben ez megtörténik, célszerű lehet mérlegelni az idő előtti visszafizetés lehetőségét, már csak azért is, mert évente 200 ezer forint költségmentesen törleszthető elő. Az ezen felüli elő- és végtörlesztésnek azonban költsége van, ami hiteltől függően 1-2% lehet.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés