Ennyi a havi törlesztője augusztusban 3, 5 és 12 millió forint szabad célú hitelnek

Ennyi a havi törlesztője augusztusban 3, 5 és 12 millió forint szabad célú hitelnek

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-07
 

Az előző hónaphoz képest változatlan feltételekkel igényelhető személyi kölcsön a Bankmonitor szakértői által vizsgált hitelösszegek és futamidők mellett. Eszerint 5 éves futamidőre egy 5 millió forint összegű hitel havi törlesztője változatlanul 83 ezer forint a legkedvezőbb ajánlatnál, míg 12 millió forint igénylésekor 196 ezer forint lesz a havi fizetnivaló 8 éven át. A legkedvezőbb és a legdrágább hitelek költségei között azonban továbbra is jelentős a különbség!

Az MNB statisztikái szerint a személyi hitelek iránt változatlan az érdeklődés, ami a rugalmas felhasználhatóságnak és a bőven infláció alatti kamatoknak egyaránt betudható. A személyi hitelek többsége ugyanis szabad célú, vagyis a bank által elutalt összeg lakásfelújításra, autóvásárlásra vagy akár egy költséges magánegészségügyi beavatkozás megfinanszírozására is fordítható, a bank pedig ezekről utólag nem kér számlákat.

Az egyes személyi hitelek THM-jei – teljes hiteldíj mutató, ami a kamaton kívül a hitelhez kapcsolódó egyéb költségeket is tartalmazza, ezáltal a bankok ajánlatai jobban összehasonlíthatóvá válnak – azonban  különbözőek, így ugyanakkora hitelösszegnek más-más lehet a törlesztője. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor számításai alapján például 5 millió forint hitelösszegnél 15 ezer forint feletti a különbség a legkedvezőbb és a legdrágább havi törlesztő között, ami 5 év alatt 950 ezer forint plusz kiadást jelenthet.

A legolcsóbb és a legdrágább személyi kölcsönök a Bankmonitor hitelkalkulátor szerint

A különbség azonban függ a hitelösszegtől, a futamidőtől és az igazolt nettó jövedelem nagyságától egyaránt, hiszen nem minden banknál igénylehető 10, vagy akár 12 millió forint hitelösszeg, mint ahogy a választható maximális futamidő sem azonos. Ezen kívül a bankok többsége bizonyos feltételek teljesítése esetén kamatkedvezményt ad, ami ugyancsak megnehezíti az összehasonlítást. Például 300 ezer forint nettó jövedelemmel egy 5 millió forint összegű személyi hitelnél 15,27 százalék a legkedvezőbb THM 5 éves futamidőre, míg 450 ezer forint keresettel 14,41 százalék a legjobb ajánlat, mégpedig ugyanannál a banknál.

Bár a személyi kölcsönök kamata – sőt, a THM-je is – minden esetben magasabb a szabad célú jelzáloghitelekénél, a legkedvezőbb ajánlatok THM-je még így is bőven infláció alatti jelenleg, hiszen 2023-ra 17,5 százalékos pénzromlást vár a jegybank. (Ez az MNB által publikált inflációs sáv közepe.) Természetesen számolni kell az infláció folyamatos csökkenésével – 2024-ben 4,5 százalékos, majd az ezt követő években 3 százalékos pénzromlást célzott meg a jegybank -, így a személyi hitelek reálkamata minden bizonnyal visszatér majd a pozitív tartományba.

Amennyiben ez megtörténik, célszerű lehet mérlegelni az idő előtti visszafizetés lehetőségét, már csak azért is, mert évente 200 ezer forint költségmentesen törleszthető elő. Az ezen felüli elő- és végtörlesztésnek azonban költsége van, ami hiteltől függően 1-2% lehet.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés