Ennyibe kerülnek a legjobb hitelek, ha nem jár neked semmilyen támogatás

Ennyibe kerülnek a legjobb hitelek, ha nem jár neked semmilyen támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-07-10
 

Mindenhol a családvédelmi akcióterv lakásvásárlást segítő intézkedéseiről olvasni, ám ezek csak azok számára elérhetőek, akiknek van legalább 2-3 gyermekük, vagy vállalják, hogy meghatározott időn belül utódot nemzenek. De mire számíthatnak azok a fiatalok, akiknek nem lehet, vagy akik nem akarnak gyermeket vállalni, illetve azok az idősebbek, akiknek már felnőttek a gyermekeik? Megnéztük az aktuális lehetőségeiket.

A július 1-től elérhető családtámogatásokról már a Bankmonitor is számos alkalommal írt, így ezeket csak felsorolás szintjén említjük meg, hogy akik érdekeltek, nehogy lemaradjanak az elérhető lehetőségről.

Babaváró hitel –> Minden a Babaváró hitelről
Falusi csok –> Minden infó a Falusi csok-ról
Csok hitel új és használt ingatlanra –> Minden a csok hitelről
Csok támogatás –> Csok lehetőségek

Minden esetben igaz a hitelekre, hogy a lehetőségek körét alapvetően meghatározza az igazolt jövedelem nagysága. Ez jó esetben magyar munkavállalói jövedelmet vagy öregségi nyugdíjat jelent, ezeket a bankok mindegyike elfogadja, de a külföldi munkaviszonyból szerzett jövedelem, a vállalkozói jövedelem (akár a katás is), vagy éppen a készpénzben kapott munkabér is hitelképes lehet bizonyos pénzintézeteknél. Mint ahogy határozott idejű szerződéssel sem hajtják el az embert feltétlenül a bankok, feltéve, hogy legalább egyszer már meghosszabbították azt korábban. Ez utóbbiak kezelése azonban már nagyon bankfüggő, vannak engedékenyebb és szigorúbb pénzintézetek, ezért ilyen esetben érdemes lehet hitelszakértő segítségét kérni, aki ismeri a napi gyakorlatot.

Hirdetés

Hirdetés

Személyi kölcsön

A személyi kölcsönök esetében a családtámogatások szóba sem jönnek, hiszen ezek jellemzően nem lakáscélú hitelek, bár ha éppen úgy adódik, akár ingatlanvásárlásra vagy felújításra is fordíthatók. Az előbbi akkor lehet például jó megoldás, ha a megvenni kívánt ingatlan kis értékű, és valamilyen okból fedezetként nem vonható be egy jelzáloghitelbe (például azért, mert zárkerti besorolású).

A személyi kölcsönök kamata már jó ideje nagyon alacsony, így végig fix kamattal is kedvező finanszírozási lehetőséget jelent. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint például egy 3 millió forintos személyi kölcsön 5 éves futamidővel és végig fix kamattal már 60 000 Ft/hó törlesztővel és 3 571 000 Ft teljes visszafizetéssel elérhető. Ráadásul ez kedvezőbb, mint akár egy éve, mert akkor 62 000 Ft volt a legkedvezőbb törlesztő, és végül 3 700 000 Ft-ot kellett összességében egy ugyanekkora hitelre visszafizetni.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Bérmennyire is kedvező a személyi kölcsönök kamata jelenleg, a gyermek születésével véglegesen kamatmentessé váló Babaváró hitellel nem képes konkurálni. De ha valaki nem tervezi, hogy július 1. után még gyermeket vállal, akkor a Babaváró máris nem olyan jó megoldás, hiszen 5 év után nem csak piaci kamatozásúra (8% körüli kamat) vált a hitel, hanem a teljes igénybe vett állami támogatást is vissza kell fizetni. Mégpedig egy összegben!

Lakáshitel

Fontos leszögezni, hogy a piaci lakáshitel nem képes versenyezni a támogatott csok hitellel, ami végig fix, maximum 3%-os finanszírozást jelent. Ráadásul a csok hitel július 1-től használt lakás vásárlására is fordítható, a felvehető összeg két gyermeknél 10 millió, 3 gyermeknél pedig 15 millió forint. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint egy 10 milliós, 20 éves futamidejű és végig fix kamatú csok hitel havi törlesztője jelenleg 55 500 Ft-nál kezdődik, két évtized alatt pedig 3 310 000 Ft-ot kell a felvett tőkén felül kifizetni a pénz használatáért a banknak.

De mit tudnak ehhez képest a legkedvezőbb piaci vagy fogyasztóbarát lakáshitelek? Mi a most legnépszerűbbnek számító 10 éves kamatperiódusú hiteleket vizsgáltuk meg – a kamatperiódus alatt nem változhat a hitel kamata, ezáltal pedig a havi törlesztője sem. Eszerint egy 10 millió Ft-os és 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztője 62 700 Ft-nál kezdődik, ami azt jelenti, hogy végül 5 165 000 Ft-ot kel a felvett összegen felül visszafizetni a banknak két évtized alatt. Eszerint összességében nagyjából 1,8 millió Ft a különbség teljes visszafizetésben a támogatott hitelhez képest. Az egy évvel ezelőttihez képest ez a hitel is olcsóbb lett valamennyivel, ami havi szinten 1000-1500 Ft megtakarítást jelent.

Az 1,8 millió Ft-os különbség persze csak akkor igaz, ha valaki a piaci hitelből a lehető legkedvezőbbet választja, mert van olyan bank, ahol ugyanekkora hitelnek havi 83 000 Ft (!) a havi törlesztője, amiből a tőkén felül 10 millió Ft plusz visszafizetés jön össze a teljes futamidő alatt. Ez már 6,7 millió Ft-os különbséget jelent a csok hitelhez képest! Ennél jobban valószínűleg semmi nem mutatja meg, hogy miért is olyan fontos a jó hitel kiválasztása. Hiszen, ha már egyszer az állami támogatásra nem vagyunk jogosultak, legalább ne költsünk a szükségesnél többet a hitelünkre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés