Ennyibe kerülnek a legjobb hitelek, ha nem jár neked semmilyen támogatás

Ennyibe kerülnek a legjobb hitelek, ha nem jár neked semmilyen támogatás

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-07-10
 

Mindenhol a családvédelmi akcióterv lakásvásárlást segítő intézkedéseiről olvasni, ám ezek csak azok számára elérhetőek, akiknek van legalább 2-3 gyermekük, vagy vállalják, hogy meghatározott időn belül utódot nemzenek. De mire számíthatnak azok a fiatalok, akiknek nem lehet, vagy akik nem akarnak gyermeket vállalni, illetve azok az idősebbek, akiknek már felnőttek a gyermekeik? Megnéztük az aktuális lehetőségeiket.

A július 1-től elérhető családtámogatásokról már a Bankmonitor is számos alkalommal írt, így ezeket csak felsorolás szintjén említjük meg, hogy akik érdekeltek, nehogy lemaradjanak az elérhető lehetőségről.

Babaváró hitel –> Minden a Babaváró hitelről
Falusi csok –> Minden infó a Falusi csok-ról
Csok hitel új és használt ingatlanra –> Minden a csok hitelről
Csok támogatás –> Csok lehetőségek

Minden esetben igaz a hitelekre, hogy a lehetőségek körét alapvetően meghatározza az igazolt jövedelem nagysága. Ez jó esetben magyar munkavállalói jövedelmet vagy öregségi nyugdíjat jelent, ezeket a bankok mindegyike elfogadja, de a külföldi munkaviszonyból szerzett jövedelem, a vállalkozói jövedelem (akár a katás is), vagy éppen a készpénzben kapott munkabér is hitelképes lehet bizonyos pénzintézeteknél. Mint ahogy határozott idejű szerződéssel sem hajtják el az embert feltétlenül a bankok, feltéve, hogy legalább egyszer már meghosszabbították azt korábban. Ez utóbbiak kezelése azonban már nagyon bankfüggő, vannak engedékenyebb és szigorúbb pénzintézetek, ezért ilyen esetben érdemes lehet hitelszakértő segítségét kérni, aki ismeri a napi gyakorlatot.

Hirdetés

Hirdetés

Személyi kölcsön

A személyi kölcsönök esetében a családtámogatások szóba sem jönnek, hiszen ezek jellemzően nem lakáscélú hitelek, bár ha éppen úgy adódik, akár ingatlanvásárlásra vagy felújításra is fordíthatók. Az előbbi akkor lehet például jó megoldás, ha a megvenni kívánt ingatlan kis értékű, és valamilyen okból fedezetként nem vonható be egy jelzáloghitelbe (például azért, mert zárkerti besorolású).

A személyi kölcsönök kamata már jó ideje nagyon alacsony, így végig fix kamattal is kedvező finanszírozási lehetőséget jelent. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint például egy 3 millió forintos személyi kölcsön 5 éves futamidővel és végig fix kamattal már 60 000 Ft/hó törlesztővel és 3 571 000 Ft teljes visszafizetéssel elérhető. Ráadásul ez kedvezőbb, mint akár egy éve, mert akkor 62 000 Ft volt a legkedvezőbb törlesztő, és végül 3 700 000 Ft-ot kellett összességében egy ugyanekkora hitelre visszafizetni.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Bérmennyire is kedvező a személyi kölcsönök kamata jelenleg, a gyermek születésével véglegesen kamatmentessé váló Babaváró hitellel nem képes konkurálni. De ha valaki nem tervezi, hogy július 1. után még gyermeket vállal, akkor a Babaváró máris nem olyan jó megoldás, hiszen 5 év után nem csak piaci kamatozásúra (8% körüli kamat) vált a hitel, hanem a teljes igénybe vett állami támogatást is vissza kell fizetni. Mégpedig egy összegben!

Lakáshitel

Fontos leszögezni, hogy a piaci lakáshitel nem képes versenyezni a támogatott csok hitellel, ami végig fix, maximum 3%-os finanszírozást jelent. Ráadásul a csok hitel július 1-től használt lakás vásárlására is fordítható, a felvehető összeg két gyermeknél 10 millió, 3 gyermeknél pedig 15 millió forint. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint egy 10 milliós, 20 éves futamidejű és végig fix kamatú csok hitel havi törlesztője jelenleg 55 500 Ft-nál kezdődik, két évtized alatt pedig 3 310 000 Ft-ot kell a felvett tőkén felül kifizetni a pénz használatáért a banknak.

De mit tudnak ehhez képest a legkedvezőbb piaci vagy fogyasztóbarát lakáshitelek? Mi a most legnépszerűbbnek számító 10 éves kamatperiódusú hiteleket vizsgáltuk meg – a kamatperiódus alatt nem változhat a hitel kamata, ezáltal pedig a havi törlesztője sem. Eszerint egy 10 millió Ft-os és 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztője 62 700 Ft-nál kezdődik, ami azt jelenti, hogy végül 5 165 000 Ft-ot kel a felvett összegen felül visszafizetni a banknak két évtized alatt. Eszerint összességében nagyjából 1,8 millió Ft a különbség teljes visszafizetésben a támogatott hitelhez képest. Az egy évvel ezelőttihez képest ez a hitel is olcsóbb lett valamennyivel, ami havi szinten 1000-1500 Ft megtakarítást jelent.

Az 1,8 millió Ft-os különbség persze csak akkor igaz, ha valaki a piaci hitelből a lehető legkedvezőbbet választja, mert van olyan bank, ahol ugyanekkora hitelnek havi 83 000 Ft (!) a havi törlesztője, amiből a tőkén felül 10 millió Ft plusz visszafizetés jön össze a teljes futamidő alatt. Ez már 6,7 millió Ft-os különbséget jelent a csok hitelhez képest! Ennél jobban valószínűleg semmi nem mutatja meg, hogy miért is olyan fontos a jó hitel kiválasztása. Hiszen, ha már egyszer az állami támogatásra nem vagyunk jogosultak, legalább ne költsünk a szükségesnél többet a hitelünkre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés