Ennyiért lehet most személyi kölcsönt kapni

Ennyiért lehet most személyi kölcsönt kapni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-12
 

Megjelent a jegybank legfrissebb statisztikája, ami szerint 2015 augusztusában a személyi hitelek átlagos teljes hiteldíj-mutatója 20,7%-os szinten maradt. Az átlagos THM annak ellenére nem mutatott érdemi változást, hogy a piacon a 10% körüli hiteldíj mellett kínált akciós ajánlatok mellett a legkedvezőbb akció nélküli ajánlatok hiteldíja is 14-16% között alakul. Nézzük a jegybank statisztikái szerint augusztusban mennyit vettek fel és milyen kondíciókkal jutottak személyi kölcsönhöz az ügyfelek.

Augusztusban is 11 milliárd felett a személyi kölcsön kihelyezés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban közzétett adatai szerint augusztusban összesen 11.2 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel az ügyfelek. Az év nyolcadik hónapjában kihelyezett összeg 13%-kal meghaladta az egy évvel korábbi 9,97 milliárd forintos értéket, bár 10%-kal elmarad a megelőző hónap 12,48 milliárd forintos értékétől.

Bár a személyi kölcsönök esetén az új kihelyezés bővülése elmarad a lakáshiteleknél (+52%) és a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél (+97%) mért éves adatoktól, idén augusztusban 13%-kal több kölcsönt vettek fel az ügyfelek, mint egy évvel korábban. A három nyári hónapban folyósított személyi kölcsönök összértéke pedig meghaladta a 35 milliárd forintot, amire évek óta nem volt példa.

Változatlan szinten a THM

A lakossági forint személyi hitelekre vonatkozó átlagos teljes hiteldíj-mutató az előző hónaphoz képest változatlan, 20,7%-os szinten stagnált. Az átlagos THM annak ellenére nem mutatott érdemi változást, hogy a piacon a 10% körüli hiteldíj mellett kínált akciós ajánlatok mellett a legkedvezőbb akció nélküli ajánlatok hiteldíja is 14-16% között alakul.

Ellenőrizd a legfrissebb személyi kölcsön felhozatalt a Bankmonitor kalkulátorával és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb ajánlatot!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

További mérséklődést a kamatkörnyezet további csökkenése híján a banki kockázatok enyhülése eredményezhet. A jövedelemarányos törlesztés bevezetésének köszönhetően egyre magasabb az ügyfelek között a megfelelő igazolt jövedelemmel rendelkező adósok száma, ami hosszú távon a késedelmes ügyletek arányának csökkenését, valamint a termék kedvezőbb árazását eredményezheti.

Lassan elbúcsúzhatunk a deviza alapú ügyletektől

A teljes lakossági személyi kölcsön állomány augusztus végén 327 milliárd forintot tett ki, ebből 11,3 milliárd forint (3,46%) devizaalapú, míg 315,7 milliárdnyi (96,54%) forint alapú. A deviza alapú állomány egy hónap alatt közel a tizedével csökkent (az ilyen kölcsönök futamidejéből már nincs túl sok hátra, ráadásul a fennmaradó állományt a jelzáloghitelekhez hasonlóan rövidesen forintosítják).

A teljes állomány ugyanakkor 4,69%-kal emelkedett, ami azt jelenti, hogy ennyivel többet vettek fel az új adósok, mint amennyi tőkét a meglévő ügyfelek visszatörlesztettek.

Ha még többet szeretnél tudni, olvass Bankmonitor szakértői írásokat a személyi kölcsönökről:

Egyre többen igényelnek személyi kölcsönt- interjú

Miért nem mindig a legolcsóbb hitel a legjobb?

Személyi kölcsön: a kamat mellett ezekre is figyelj

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés