Ennyiért lehet most személyi kölcsönt kapni

Ennyiért lehet most személyi kölcsönt kapni

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-12
 

Megjelent a jegybank legfrissebb statisztikája, ami szerint 2015 augusztusában a személyi hitelek átlagos teljes hiteldíj-mutatója 20,7%-os szinten maradt. Az átlagos THM annak ellenére nem mutatott érdemi változást, hogy a piacon a 10% körüli hiteldíj mellett kínált akciós ajánlatok mellett a legkedvezőbb akció nélküli ajánlatok hiteldíja is 14-16% között alakul. Nézzük a jegybank statisztikái szerint augusztusban mennyit vettek fel és milyen kondíciókkal jutottak személyi kölcsönhöz az ügyfelek.

Augusztusban is 11 milliárd felett a személyi kölcsön kihelyezés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban közzétett adatai szerint augusztusban összesen 11.2 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel az ügyfelek. Az év nyolcadik hónapjában kihelyezett összeg 13%-kal meghaladta az egy évvel korábbi 9,97 milliárd forintos értéket, bár 10%-kal elmarad a megelőző hónap 12,48 milliárd forintos értékétől.

Bár a személyi kölcsönök esetén az új kihelyezés bővülése elmarad a lakáshiteleknél (+52%) és a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél (+97%) mért éves adatoktól, idén augusztusban 13%-kal több kölcsönt vettek fel az ügyfelek, mint egy évvel korábban. A három nyári hónapban folyósított személyi kölcsönök összértéke pedig meghaladta a 35 milliárd forintot, amire évek óta nem volt példa.

Változatlan szinten a THM

A lakossági forint személyi hitelekre vonatkozó átlagos teljes hiteldíj-mutató az előző hónaphoz képest változatlan, 20,7%-os szinten stagnált. Az átlagos THM annak ellenére nem mutatott érdemi változást, hogy a piacon a 10% körüli hiteldíj mellett kínált akciós ajánlatok mellett a legkedvezőbb akció nélküli ajánlatok hiteldíja is 14-16% között alakul.

Ellenőrizd a legfrissebb személyi kölcsön felhozatalt a Bankmonitor kalkulátorával és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb ajánlatot!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

További mérséklődést a kamatkörnyezet további csökkenése híján a banki kockázatok enyhülése eredményezhet. A jövedelemarányos törlesztés bevezetésének köszönhetően egyre magasabb az ügyfelek között a megfelelő igazolt jövedelemmel rendelkező adósok száma, ami hosszú távon a késedelmes ügyletek arányának csökkenését, valamint a termék kedvezőbb árazását eredményezheti.

Lassan elbúcsúzhatunk a deviza alapú ügyletektől

A teljes lakossági személyi kölcsön állomány augusztus végén 327 milliárd forintot tett ki, ebből 11,3 milliárd forint (3,46%) devizaalapú, míg 315,7 milliárdnyi (96,54%) forint alapú. A deviza alapú állomány egy hónap alatt közel a tizedével csökkent (az ilyen kölcsönök futamidejéből már nincs túl sok hátra, ráadásul a fennmaradó állományt a jelzáloghitelekhez hasonlóan rövidesen forintosítják).

A teljes állomány ugyanakkor 4,69%-kal emelkedett, ami azt jelenti, hogy ennyivel többet vettek fel az új adósok, mint amennyi tőkét a meglévő ügyfelek visszatörlesztettek.

Ha még többet szeretnél tudni, olvass Bankmonitor szakértői írásokat a személyi kölcsönökről:

Egyre többen igényelnek személyi kölcsönt- interjú

Miért nem mindig a legolcsóbb hitel a legjobb?

Személyi kölcsön: a kamat mellett ezekre is figyelj

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés