Érdekes összefüggések és bolygó együttállások – A hét legfontosabb hírei

Érdekes összefüggések és bolygó együttállások – A hét legfontosabb hírei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-05
 

2022. 22. hete is tartogatott meglepetéseket és olyan híreket, amelyek mindannyiunkat érintenek aktuálisan. Friss hírek, érdekes összefüggések, időszerű tippek és javaslatok a Bankmonitor szakértőinket tollából.

A személyi kölcsön és az infláció különös frigye – VIDEÓ

A hitelkamatok folyamatosan emelkednek, ugyanakkor az éves áremelkedés mértéke még a törlesztők drágulásánál is gyorsabb és drasztikusabb. Mit jelent ez a személyi hitelekre nézve? A Szakértőnk konkrét példákkal szemlélteti az érdekes párhuzamot legújabb videónkban.

5,9 százalék az alapkamat – 6 ok, amiért neked is fontos lehet az MNB döntése

Június elsejétől 5,9 százalékra emelte az MNB a jegybanki alapkamatot. Ugyanakkor az MNB egyhetes betéti kamatának emelkedése miatt a magyar gazdaságban irányadó kamatszint 6,75 százalékra nő. A továbbra is magas és emelkedő infláció miatt tovább folytatódik a kamatemelések sora. Miért lehet ez érdekes számodra? Mutatunk 6 fontos indokot, amiért érdemes követned a változásokat.

Soha nem folyósítottak még ennyi lakáshitelt a bankok, mint áprilisban

A legfrissebb jegybanki adatok alapján idén áprilisban rekordot döntött a lakáscélú jelzáloghitelek kihelyezése. Az érték 6,6 százalékkal magasabb, mint az egy hónappal korábbi. De jelentősen meghaladja az eddigi legmagasabb volument is. Mi lehet ennek az oka? Hogy lehet, hogy a lakáshitelek átlagos THM értéke mégis csökkent? Mire számíthatnak az igénylés előtt állók?

Kamatcsökkenés a céges hitelpiacon: 2 százalék alatt is van kölcsön, euróban

Várható volt, hogy a vállalati forinthitelek is tovább drágulnak, a kamatok áprilisban meredeken emelkedtek tovább. Ugyanakkor az euróban folyósított kölcsönöknél csökkenés volt megfigyelhető. Mely cégeknek lehet kevésbé érdemes forintkölcsönök közül válogatniuk? Szakértőink megmutatják a legfrissebb kamatstatisztikai adatokat.

Megdrágulhatnak a bankszámlák az új bankadó miatt?

Az új adók bevezetése óta mindenkit az foglalkoztat, hogy kinek kell végül megfizetnie az érintett cégek extra költségeit. Módosíthatják a bankok a bankszámla díjakat? Sajnos a válasz nem éppen megnyugtató. Mi lesz a meglévő bankszámla költségekkel, díjakkal? Mire számíthat az, aki bankváltáson, új bankszáma nyitásán gondolkodik?

Hirdetés
Hirdetés